Ποδοσφαιρική κατάντια !

Είχα πολύ καιρό να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο πηγαίνοντας γήπεδο μόνος ή με παρέα. Πόσο μάλιστα να δώ και αγώνα της ΑΕΚ, ιδιαίτερα τώρα που με τις κωλοομαδίτσες που βρίσκεται στη Γ' Εθνική είμαι υποχρεωμένος να την παρακολουθώ είτε διαδικτυακά είτε από κάποια καφετέρια.

Εκεί ήταν που με ξεκούνησε ο φίλος μου ο Κώστας από τον καναπέ και μου βρήκε εισητήριο να δούμε το Αιγάλεω-ΑΕΚ στο "Μαυροθαλασσίτης" στη Θηβών. Δύσκολο παιχνίδι λόγω μιας υποβόσκουσας έχθρας των οπαδών και των δυο ομάδων εδώ και χρόνια. Και αν η φωτό με τους δυο κυρίους δείχνει την καλή φίλαθλη πλευρά, δεν σας κρύβω πως αυτό το παιχνίδι ήθελα να το δώ από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ και όχι από το κλουβί της Θηβών γιατί είχα άσχημο προαίσθημα.

Δυστυχώς βρέθηκα στην κερκίδα με τους Αιγαλεώτες. Θα μου πείτε, τι θέλει η αλεπού στο παζάρι, όμως η απάντησή μου είναι ... ρωτήστε καλύτερα τον κολλητό μου που με κουβάλησε εκεί !

Anyway, τέρμα η γκρίνια. Στα του αγώνα τώρα. στο ρεπορτάζ του Mega που ακολουθεί, ο Μένιος δίνει την δική του γλαφυρή εικόνα ...

Ρεπορτάζ MEGA


... εγώ πάντως που ήμουν μέσα τα είδα αλλιώς. Πριν μπω στην Θύρα 3, σκάει μύτη Σωτήρης Ξενάκης (Kontra Channel) και ζητά να μπει στα δημοσιογραφικά. Έφαγε πόρτα απ΄τους μπάτσους όμως και δεν ξέρω αν βρήκε τρόπο να πάει στα booth. Κι εμείς δημοσιογραφούμε Σωτήρη αλλά η μοίρα δεν μας έκανε μέλη της ΕΣΗΕΑ να δείχνουμε καρτούλες και να μοστράρουμε στο τζάμπα !

Μπήκα στην κερκίδα και γινόταν το πατείς με-πατώ σε ! Ο αγώνας ξεκίνησε με μια εύλογη καθυστέρηση και στο πρώτο ημίχρονο είδα την πιο τραγική ΑΕΚ που θα μπορούσα να είχα δει ποτέ !
Χεσμεντέν ο Δέλλας και ο Δημητριάδης στον πάγκο ! ....μέχρι που μπήκε το γκολ του Αιγάλεω και ξεσηκώθηκε όλο το γήπεδο στο πόδι !

Στο ακόλουθο βίντεο υπάρχουν κάποιες στιγμές αγωνιστικής δράσης (τα γκολ να τα βλέπατε από την Αθητική Κυριακή, με ένα ταπεινό κινητό τι να πρωτοπρολάβω να βιντεοσκοπήσω ο καψερός !) :


Η ΑΕΚ συνέχιζε την τραγική της εμφάνιση. Και δεν είναι ότι σαν ομάδα σε πικάρει ο αντίπαλος γιατί δεν αποδίδεις, είναι που με την εμφάνισή σου τον επιβεβαιώνεις κι από πάνω !

Έχεις και αβάντα τα σφαλτσοσφιρίγματα του "κόρακα" και κάποια στιγμή στο μυαλό σου σαν φίλαθλος ΑΕΚτζης μπαίνει η σκέψη : "κοίτα ρε που ότι δεν έστησε στη superλίγκα το στήνει στη Γ' η ΑΕΚ !"

Αμ δεν είναι έτσι μάγκα μου, στα μικρά πρωταθλήματα αν δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρώς ! Θέλει κυνήγι η άνοδος ! Και κάποια στιγμή, εκτονώνεται το κλίμα, ισοφαρίζει η ΑΕΚ με ένα πέναλτυ, αρχίζει ο τσαμπουκάς ανάμεσα σε παίχτες - παράγοντες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και κάποιες στιγμές από την φάση της διακοπής θα τις δεις φίλε αναγνώστη τώρα στο ακόλουθο βίντεο :

 

... κι επειδή στο city μια ψυχασθένεια την έχουν οι οπαδοί (γεννημένος στο Αιγάλεω την ξέρω την νοοτροπία τους πολλά χρόνια τώρα ...), από τη μία να εκτυλίσσεται σκηνικό διακοπής με ΜΑΤ τσαμπουκάδες και βρισίδια και από την άλλη η κερκίδα να επεφημεί τους παίχτες ως αδικημένους λαϊκους ήρωες.

Αυτή είναι η ποδοσφαιρική κατάντια της χώρας μας εν έτη 2014. Δυναμιτίζεις το κλίμα από τη μια, του τύπου "Δεν θα περάσετε από το city χανούμια ζωντανοί..." και "Δέλλα ο πετρελαιάς σου ετοιμάζει σήμερα την απόλυση" και από την άλλη ως Νίκος Ξανθόπουλος της Γ' Εθνικής γίνεσαι το παιδί του λαού που αποσπά το χειροκρότημα ! Ε, ήμαρτον ... που λέει κι ο Γεωργίου !


... και στο τέλος επειδή κουτσά, στραβά, σμπρωχτά οι άλλοι σε κερδίσανε, βάζεις και μια ωραία φωτιά και στην εξέδρα σου να ζεσταθείς με τα πλαστικά καθίσματα δημιουργώντας αιθαλομίχλη σαν τον γύφτο που καίει το καλώδιο για να πάρει τον χαλκό και να τον πάει για πούλημα !



Μετά απ΄όλα αυτά, θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξαναπάω στο γήπεδο ...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές