Ανασκόπηση ημερών 13/1 με 18/1/2014

Η νέα εβδομάδα ξεκινά με τα κόμματα να βγάζουν στον αέρα τα τηλεοπτικά τους σποτάκια αγνοώντας κανονισμούς που απαγορεύουν την εμφάνιση-εκμετάλλευση παιδιών για τους σκοπούς προβολής των κομμάτων.

Την Τρίτη 13/1/2015, σε μια Ελλάδα στην παρούσα άθλια εικόνα της, καταφθάνει η είδηση πως η Τουρκία παρουσίασε ανάπτυξη περίπου 3% με επίσημο στόχο της Τουρκικής κυβέρνησης το 3,3% ! Το ενθαρρυντικό στην παρούσα κατάσταση για τη χώρα μας ωστόσο, είναι πως το χρηματιστήριο έκλεισε με τρίτη συνεχόμενη μέρα ανοδικής πορείας. Αργά την ίδια μέρα ήρθε επίσης από την Τουρκία, η είδηση πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακήρυξε Άγιο τον Αγιορείτη Μοναχό Γέροντα Παϊσιο !

Τετάρτη 14/1/2015: Η τραγική είδηση της ημέρας; ο θάνατος άνδρα που έπεσε στις ράγες του ΗΣΑΠ στο ύψος της περιοχής του Ταύρου. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός στάθηκε μια δύσκολη υπόθεση για τα συνεργεία που ανέλαβαν την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου που περιορίστηκε μεταξύ Κηφισιάς και Θησείου. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός γιατί μια από τις συνήθεις φάρσες για βόμβα έφερε αναστάτωση στο Εφετείο Αθηνών με αποτέλεσμα την εκκένωσή του.

Μια μέρα μετά μαθαίνουμε για τον τραγικό θάνατο 22χρονου οδηγού νταλίκας στο 25ο ΧΛΜ. Τρικάλων-Ιωαννίνων με κατεύθυνση την Πάτρα. Η νταλίκα-ψυγείο ανετράπη και οι αρχές διερευνούν τα αίτια. Ποιά αίτια δηλαδή; Δρόμοι είναι αυτοί που έχουμε στην Ελλάδα; Αλλά έτσι είναι, άλλοι σκοτώνονται και άλλοι γιουχάρονται για αυτά που προκαλούν. Ένας από αυτούς κι ο Αντώνης Σαμαράς που έφαγε άγριο κράξιμο στο Περιστέρι κατά την επίσκεψή του στα λιμέρια του Παχατουρίδη !

Η Παρασκευή 16/1 βρήκε το Χρηματιστήριο Αθηνών σε πτώση 800 μονάδων την ίδια ώρα που στον ανακριτή μεταφέρονται οι συνεργάτες του Χριστόδουλου a.k.a Vidal Sassoon Ξηρού και ο κυρ Φώτης ο Κουβέλης κάνει τα πάνδεινα για να αποδείξει δημοσίως πως η ΔΗΜ.ΑΡ. πρέπει να έχει θέση στη βουλή (zonk!).

Με την ευχάριστη είδηση για το εξιτήριο του θρυλικού Μοχάμεντ Άλι από νοσοκομείο μετά από λοίμωξη που υπέστη, ξεκίνησε η εξωτερική ειδησεογραφία του Σαββάτου 17/1 και συμπληρώνεται με την ανακοίνωση ότι στρατιωτικές δυνάμεις αντικαθιστούν τις αστυνομικές αρχές σε "ευαίσθητα ζωτικά σημεία" του Βελγίου λόγω του φόβου επιθέσεων από Τζιχαντιστές. 'Ηδη στη χώρα ένας πυρήνας εξτρεμιστικού τέτοιου στοιχείου έχει εξαρθρωθεί. Στην Ελλάδα τώρα, με σκάρτο αεροπλάνο πήγε να ταξιδέψει στα Γιάννενα ο Ανδρέας εεε, ο Αλέξης ο Τσίπρας καθώς με το που απογειώθηκε παρουσιάστηκε πρόβλημα και αυτό γύρισε προληπτικά στο Ελ. Βενιζέλος. Τελικά επιβατικό κοινό και Τσίπρας, μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο αεροσκάφος για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους προς την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η εβδομάδα τελειώνει με μια δύσκολη νίκη με πέναλτι στο 90' για την ΑΕΚ σε ένα γήπεδο -χωράφι σαν αυτό της Καισαριανής. Το σκορ 0-1 δεν αντικατοπτρίζει τον αγώνα καθώς οι κιτρινόμαυροι έχασαν κι άλλο πέναλτι καθώς ο τερματοφύλακας του Αλίμου έπιασε το χαλαρό σουτ του Μάνταλου. Παράλληλα, το αστυνομικό ρεπορτάζ αναφέρει την σύλληψη σπείρας διαρρηκτών που δρούσαν στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας και Χαλκιδικής. Αυτά για ότι συνέβη την Κυριακή 18/1. Νέο review  την άλλη εβδομάδα !




Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές