Ανασκόπηση ημερών 19/1 με 25/1/2015

Δευτέρα 19/1/2015 και η εβδομάδα ξεκινά με την είδηση για την απαγωγή 67χρονης Γαλλίδας εθελόντριας ανθρωπιστικής αποστολής στην περιοχή Μπανγκί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Παράλληλα, στη χώρα μας, επανήλθε η κυκλοφορία στο κλειστό ρεύμα προς Αθήνα της Οδού Λένορμαν, μετά από τηλεφώνημα για ύπαρξη προκήρυξης σε κάδο έξω απ΄τα γραφεία της. Στα αθλητικά δρώμενα, ένα ματς γεμάτο φάσεις και γκολ ήταν αυτό ανάμεσα στην Καλλονή και τον Εργοτέλη καθώς το σκορ τους έφερε ισόπαλους με 3-3 !

Η εξωτερική επικαιρότητα της 20ης Γενάρη φανερώνει ομαδικούς τάφους στο Ιράκ με σωρούς Ιρακινών πολιτών και Κούρδων ανταρτών. Την ίδια στιγμή στην Τουρκία έγιναν συλλήψεις υπόπτων σχετικά με υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών και στη χώρα μας δεν φτάνει που η εφορία τσακίζει τους Έλληνες φορολογούμενους, είχαμε και ρούσματα κλοπής πολιτών απο επιτήδειους Αλβανικής προέλευσης μέσα στην εφορία Αμαλιάδας ... οι οποίοι ωστόσο πιάστηκαν στο δόκανο της αστυνομίας.

Τρίτη 21/1 και ο Νίκος Μαχλάς κάνει δημόσια έκκληση για βοήθεια οικονομικής φύσεως στην ομάδα του ΟΦΗ που είναι σχεδόν αποδεκατισμένη. Παράλληλα, στον χώρο του πολιτισμού μαθαίνουμε την δυσσάρεστη είδηση για τον θάνατο του ποιητή και αρθρογράφου Γιάννη Κοντού σε ηλικία 71 ετών.

Μια μέρα μετά (Τετάρτη 22 Ιανουαρίου) κι ενώ "το ρολόι της αποκάλυψης για την κατασροφή του κόσμου" δείχνει σύμφωνα με τους "ειδικούς" που το παρακολουθούν ... μεσάνυχτα παρά 3' ,

Λίγες μέρες πριν κλείσει και αυτή η εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23/1 , το διεθνές νούμερο εκτάκτου ανάγκης 112, δέχτηκε κλήση από 12 άτομα Τουρκικής προέλευσης πυ δήλωσαν χαμένοι στα Πιέρια Όρη. Ο εντοπισμός της κλήσης έδειξε πως τα άτομα αυτά ήταν 20 χλμ βορειοδυτικά της Κατερίνης και οι αρχές κινητοποιήθηκαν προς αναζήτησή τους. Την ίδια ώρα, φορτηγό προσέκρουσε σε διάζωμα επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας με αποτέλεσμα το κλείσιμο προληπτικά, της αριστερής λωρίδας του δρόμου.

Σάββατο 24 Γενάρη 2015, μία μέρα πριν τις βουλευτικές εκλογές και μέρα ανάπαυλας για τις πολιτικές παρατάξεις. Ο Ευάγγελος δεν έχασε ευκαιρία να βρεθεί στα λαδάδικα για ουζάκι και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν κάλπες υπο βροχή ... Βροχή ωστόσο πρέπει να πέσαν και οι ψιλές στον Χριστόδουλο Ξηρό από ποινικό συγκρατούμενό του στις φυλακές Δομοκού, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος και να βρεθεί στο ιατρείο των φυλακών για τις πρώτες βοήθειες !

Κοσμοϊστορικές εξελίξεις την Κυριακή 25 Γενάρη 2015 ! Γκρεμίστηκαν φούρνοι, ο Ήλιος βγήκε απ΄την Ανατολή και η Ελλάδα απέκτησε (με τσόντα Καμμένου) μη αυτοδύναμη (ντεμεκ) Αριστερή κυβέρνηση για πρώτη φορά στα χρονικά μετά τη δύτερη θέση της Ε.Δ.Α.! Οι Αμερικάνοι τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση για το αποτέλεσμα, τα χρηματιστήρια κλείνουν με χαμηλά ποσοστά αλλά η Μέρκελ περιμένει τον Αλέξη με ανοιχτές αγκάλες ! Όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μλάνε για τις πολιτικές εξελίξεισ στη χώρα μας ... κοινώς έχουμε γίνει παγκοσμίως ρεζίλι ! Το μόνο που περιένουμε είναι πλέον την άφιξη του αστεροειδούς στις 26 να κλείσει το καρέ !

Επόμενο review ...σε αριστερό mood την επόμενη εβδομάδα !!!




Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές