Όλα τα 'χαμε ο σεισμός μας έλλειπε !

Είναι γεγονός πως απο αντισεισμική θωράκιση τα κτίρια στην Αττική πάσχουνε. Είναι επίσης γεγονός πως ενώ ζούμε σε μια κατ΄εξοχίν σεισμογενή χώρα, οι Έλληνες δεν έχουμε μάθει να ζούμε με τον φόβο του φυσικού αυτού φαινομένου και δεν έχουμε μάθει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από την πιο ασθενή δόνηση μέχρι την πιο ισχυρή.

Λίγο πριν φύγει το 2014 κάποιες μικροδονήσεις που ξεκινούν από 3και ρίχτερ ανησύχησαν τους κατοίκους της Αττικής καθώς σε περίμετρο από τη Χαλκίδα μέχρι το Λουτράκι κι από τα Κύθηρα μέχρι το Καπανδρίτι ήταν αισθητές.

...και ξαφνικά ο εγκέλαδος μας πέτυχε στον ύπνο και μας έριξε ένα ταρακούνημα της τάξεως των 3.3 ριχτερ στις 8:31 το πρωί της Πέμπτης 16 Γενάρη. Ήταν ένα στιγμιαίο διπλό χτύπημα από κάτω προς τα πάνω με ένα θόρυβο να το συνοδεύει.

Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανέφεραν ένα μικρό εστιακό βάθοςτο οποίο καθορίστηκε στα 5 χιλιόμετρα και παράλληλα δόθηκε ως επίκεντρο η ευρύτερη περιοχή μεταξύ Γαλατσίου και Αμαρουσίου.

Ρίγματα ... θα σκεφτείτε. Ναι ρίγματα, αλλά πολλά ρίγματα και ας μη ξεχνάμε, η Αττική και ιδιαίτερα το λεκανοπέδιο είναι χιλιοσκαμμένο. Και οι  πιο "ψαγμένοι" από εσάς ίσως έχετε κατά νου και για τις υπόγειες στοές της Αθήνας.

Όσο κι αν οι επιστήμονες θέλουν να είναι καθησυχαστικοί είανι γεγονός πως η Αττική είναι μια "κούφια γή". Καλό θα ήταν λοιπόν φίλοι αναγνώστες να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι αναπάσα στιγμή για το παραμικρό ταρακούνημα ...ποιος ξέρει τι ζημιά μπορεί να προκληθεί ... "κάντε μια βόλτα" από το site του Ο.Α.Σ.Π. , ενημερωθείτε !

ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΙ !!!
أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές