Κάποτε βούλιαζαν τα πλοία ... τώρα φιλοξενούν τους λαθρομετανάστες !

Ο σχολιασμός γεγονότων που σχετίζονται με κινήσεις που γίνονται βασισμένες σε πολιτικές αποφάσεις κι όχι από καθαρό ανθρωπισμό, είναι κάτι που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα.

Όταν πριν από χρόνια ήταν σε έξαρση το μεταναστευτικό ρεύμα των Αλβανών, άλλοι προτίμησαν την χώρα μας και άλλοι, σύμφωνα με αφηγήσεις, θαλασσοπνίχτηκαν από τις Ιταλικές αρχές που βούλιαζαν στ' ανοιχτά τα σκαριά που τους μετέφεραν.

Τα χρόνια όμως πέρασαν, οι κυβερνήσεις άλλαξαν και μαζί μ΄αυτές και οι αντιλήψεις των πολιτικών. Τώρα αντί να βουλιάζουν τα πλοία έχουν υποδεχτεί σχεδόν 2000 άτομα από τις 20 Δεκέμβρη, προερχόμενα από τη Συρία.

Οι τελευταίοι 360 μάλιστα, έφτασαν στην περιοχή Coriliano της Καλαβρίας στη Νότια Ιταλία και χαίρουν άκρας υγεία !

Σιγά-σιγά όπως καταλαβαίνετε, η Ιταλία αποκτά τις Ελληνικές συνήθειες στην υποδοχή λαθρομεταναστών. Κι όσο κι αν ακούγεται καυστικό, το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, υπολόγιζε στην τελευταία υποδοχή το νούμερο των λαθρομεταναστών να ανέρχεται στους 450 και τελικά ήρθα λιγότεροι ... τί να πει κανείς !






ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές