Φωτιές σε Καρέα και Νεάπολη Λακωνίας ...κάτι δεν πάει καλά !


...και ξαφνικά σε μια μέρα όπου ο καιρός ευνοεί τους ισχυρούς ανέμους, μαθαίνουμε από τα Μ.Μ.Ε. πως έχει ξεσπάσει ισχυρή φωτιά στην περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας αλλά και στην περιοχή του Καρέα, εντός του νομού Αττικής.

Οι άνεμοι φτάνουν τα 8 μποφόρ στον Καρέα και τα 9 στη Νεάπολη Λακωνίας και της πέριξ περιοχές του νομού. Τυχαίο που ξέσπασαν οι φωτιές τέτοια μέρα; Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε καλά.

Γενικότερα η κατάσταση βρίσκεται (αν δεν είναι ήδη) στα όρια της αποδιοργάνωσης. Δυστυχώς, μέχρι και η είδηση ότι ένα από τα Canadair που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Λακωνία έκανε αναγκαστική προσγείωση, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Η εξέλιξη των πραγμάτων ευτυχώς φέρει το πλήρωμα του Canadair να έχει διασωθεί όμως η καταστροφή συνεχίζεται και στα δυο μέτωπα.

Το 2007 επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου εκ Ραφήνας Καραμανλή, είχε καεί η Αρχαία Ολυμπία και μεγάλο κομμάτι του νομού Ηλείας. Πολλοί λένε πως αυτή η φωτιά μπήκε επίτηδες από Αμερικανούς πράκτορες λόγω της στροφής προς τη Ρωσσία που έκανε ο τότε πρωθυπουργός. Σήμερα, κι ενώ η Ελλάδα καίγεται από τα δημοσιονομικά της ζητήματα, μάλλον κάποιοι δεν θέλουν αυτή η χώρα να ορθοποδήσει και σίγουρα τα μέτωπα στις δυο περιοχές δεν έχουν μπει τυχαία !

Μπορεί να φαίνεται πως καταστροφολογούμε όμως για αναλογιστείτε και τα παραπάνω ... 

Ευχόμαστε να σβήσουν οι εστίες και να μην επαληθευτούν χειρότερα σενάρια !


Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές