...όταν ο Ελληνικός κινηματογράφος αντιγράφει...τον εαυτό του !

Το καλοκαίρι λένε, είναι η καλύτερη περίοδος για να χαλαρώσεις βλέποντας ταινίες αναλόγως των γούστων σου.

Στην δική μου περίπτωση ο Ελληνικός κινηματογράφος και ιδιαίτερα δε οι ταινίες με ωραίο σενάριο είναι κάτι που μου αρέσει να παρακολουθώ ιδιαίτερα.

Τι γίνεται όμως όταν εκεί που παρακολουθείς μια ταινία - και μετά παρακολουθείς και δεύτερη - διαπιστώνεις πως και οι δυο ταινίες, όσο διαφορετικές και να είναι από πλευράς cast και τίτλου είναι σχεδόν ίδιες από πλευράς σεναρίου ; Κι όμως, ο Ελληνικός κινηματογράφος αντιγράφει ...τον ευατό του !

Μπείτε στο youtube που το ΄χετε και εύκολο και δείτε back to back τις ταινίες "Το έξυπνο πουλί" (παραγωγής 1961) και την ταινία  "Ποιός Θανάσης !" (παραγωγής 1968) . Με διαφορά 7 ετών, ο Ελληνικός κινηματογράφος αντέγραψε τον εαυτό του σε μια ταινία όπου το σενάριο κάνει λόγο για δυο...λαμόγια που πάνε να καταστρέψουν εμπορικά τον πρωταγωνιστή της ταινίας και "φίλο τους", παρέα με την κυρία-επενδύτρια εξ Αιγύπτου.

Στο μεσοδιάστημα ο πρωταγωνιστής ερωτεύεται την νεαρή συμπρωταγωνίστρια η οποία προσλαμβάνεται στο κατάστημά του με σκοπό να του φάει τα λεφτά και να παντρευτεί τον "τεντυμπόϊ" φίλο της ο οποίος συνεχώς σουλατσάρει έξω από το κατάστημα που εργάζεται.

Τα ονόματα των χαρακτήρων της ταινίας διαφορετικά, ωστόσο οι διάλογοι των δυο ταινιών είναι κατα το 90% πανομοιότυποι αν και ο Θανάσης Βέγγος με το αυτοσχεδιαστικό του ταλέντο ήξερε καλά πως το remake μιας ταινίας να φανεί σαν ολοκαίνουρια.

Κάποιες ομοιότητες. Το ψυγείο "Παγετών" που τρίζει, η "κασμιροφανέλα" που έγινε λινάτσα για ένα χιλιάρικο, τα νερά που έπεσαν πάνω στα συμβόλαια κ.α. Τις διαφορές τις αφήνουμε να τις ανακαλύψετε εσείς ...

Πάντως είναι απίστευτο να έχεις χρόνο και να θες να δεις μια ταινία στο internet και στην τελική να βλέπεις κυριολεκτικά την ίδια ταινία 2 φορές !!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές