Καλή ψήφο ή κακό ψώφο να ΄χουμε ;

Μια μέρα πριν τις εκλογές και συνηθίζεται αυτή η μέρα να λέγεται ως "μουγκό Σάββατο".

Αυτό για τα υπόλοιπα media ... ευτυχώς, εδώ είναι ένα ταπεινό blog !

Κι επειδή είχα πλύ καιρό να κάνω αισθητή την παρουσία μου, σκάω προεκλογική μύτη με αυτό το editorial για να βάλω μια τάξη στις σκέψεις του καθενός από εμάς που ακόμα σκέφτεται τι θα ψηφίσει στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη.

Στις εκλογές του Γενάρη, τα΄βαλα κάτω τα πράγματα και ψήφισα με γνώμονα το μη χείρον βέλτιστον. Το τελευταίο διάστημα βέβαια συνηθίζω να ψηφίζω με αυτό τον γνώμονα και θα επιχειρηματολογήσω το γιατί ...

Ας γυρίσω τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω. Παπαδόπουλο και χούντα δεν έζησα αφού γεννήθηκα το ΄79 και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη καθώς για όλα τα καλά και τα άσχημα εκείνης της περιόδου έχω μάθει πράγματα από αφηγήσεις κι εκείνες χωρίς ιδιαίτερα επιχειρήματα.

...και μπαίνω στα '80's όπου το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ βόλεψε όσους ήθελε και άφησε εκείνους που κουνάγαν τα σημαιάκια και γέμιζαν τα πούλμαν και τα τρένα με τους ετεροδημότες στην απ΄έξω να χτυπάν το κεφάλι τους και να βλαστημάνε την ώρα που ξόδεψαν χρόνο για το κόμμα χωρίς κάποια στοιχειώδη ανταπόδωση.

Να που το ΠΑΣΟΚ του "Τσοβόλα δώστα όλα !" έγινε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και της εικονικής ευμάρειας του Έλληνα πολίτη με τα δάνεια και τις κάρτες που τον προετοίμαζαν να υποδεχθεί το Ευρώ παρά τη θέλησή του. Αυτο ήταν η περίοδος που ΠΑΣΟΚ και Νεα Δημοκρατία νόμιζες προς πλέον πρέσβευαν την ίδια ιδεολογία. Ένα καπιταλισμό στην πιο κιτς μορφή του !

Λεφτά υπάρχουν είχε πεί το ζαβό της Μαργκαρετ και του Ανδρέα με τον Μπένι τον χοντρό να τον αβαντάρει και πλέον το ΠΑΣΟΚ πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με μια "Ουφώφη" (όπως την λέει και ο Βουλαρίνος στον ΣΚΑΪ) Γεννηματά, να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα του πράσινου ήλιου με τσόντα τα περισεύματα του κόμματος του κυρ Φώτη του Κουβέλη. Μετά απ΄όλα αυτά θα ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ ; Εγώ πάντως όχι ! Κι αν το κάνεις σίγουρα είσαι πιο ζαβός κι από τον Γιωργάκη του κινήματος !

Αφου λοιπόν ο λαός δοκίμασε Βασιλεία, Χούντα, "Σοσιαλισμό" ήρθε και ο καιρός να φάμε στη μάπα τον συντηρητισμό των Νεο Δημοκρατών. Θα προσπεράσω την περίοδο διακυβέρνησης του "κουρασμένου της Ραφήνας" γιατί τα έβαλε όλα στον αυτόματο πιλότο για να μπορεί να παίζει ανενόχλητος playstation και στο τέλος έφυγε αφήνωντας την μισή Ελλάδα στις στάχτες το 2007.

Θα περάσω λοιπόν στην περίοδο διακυβέρνησης του προσκυνημένου με την αποκόλληση αμφιβληστροειδούς που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς. Θελετε σχόλια για αυτή τη περίοδο ή δεν χορτάσατε λιτότητα ακόμα ; Τα ΄κανε όλα πουτάνα ο Αντωνάκης και έφυγε χωρίς καν να εφαρμόσει την υπόσχεσή του για free wifi ! Σταδιάλα ! ...κι απο πάνω, επι κυβερνήσεως του χάνω και την δουλειά μου γιατί έπρεπε να βάλω πλάτη για να φαν σκατά τα αφεντικά τα οποία όμως τα κάνα απόσκατα και διέλυσαν την εταιρεία που δούλευα επί 7 χρόνια. Τουλάχιστον με την αποζημίωσή τους ξεχρέωσα κάθε κερατά.

Μπορεί να μην έχω δουλειά ...αλλά δεν χρωστάω πλέον σε κανένα μαλάκα !

Περιμένεις μετά απ΄όλα αυτά να ψηφίσω τον "μάγκα με το τρίκυκλο" που ακούει στο κωδικό όνομα "Βαγγέλας" ; Δεν πάν να μου κοπούν τα χέρια καλύτερα ;

Και δεν μας λες ρε Γιώργη ; Ποιόν θα ψηφίσεις τελικά γιατί θα βαρεθούμε να διαβάζουμε αράδες εδώ ; Τον Γενάρη ψήφισα Γκλέτσο για σπάσιμο γιατί απ΄ όλους ήταν πραγματικά ο λιγότερο "βλαβερός", τώρα που δεν κατεβαίνει όμως ξέρω τι θα κάνω.

Θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ ; Εδώ κατέβηκες στις δημοτικές με συνδυασμό που βρώμαγε ντεμεκ αριστερίλα ! Απάντηση : Ρε , ασταδιάλα ! Μπερδεύεις την τοπική αυτοδιοίκηση με την εν γέννει πολιτική σκηνή. Μπορεί να μου φέρθηκαν σκουλικιάρικα στον δημοτικό συνδυασμό και να μην πήρα ψήφους αλλά όχι και να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ !

Αν θυμάμαι καλά, ΣΥΡΙΖΑίους λέγαμε πριν πάρει Τσίπρας την καρέκλα, τους λεγόμενους "άπλυτους" "μπαχαλάκηδες" . Θα ψηφίσω τον πρόεδρο του 15μελούς της Γκράβας που γέμισε το κόμμα του ξεπεσμένους ΠΑΣΟΚους , από κόμμα συνιστωσών έγινε συμπαγές κόμμα για να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και τα ΄κανε τρίσκατα με τους Βαρουφάκηδες και το τρίτο το μακρύτερο το μνημόνιο που προέκυψε από ένα δημοψήφισμα που το Οχι έγινε Ναι ; Πως την ψιλιάστηκα και δεν πήγα να ψηφίσω στο δημοψήφισμα ένας Θεός το ξέρει !

Σκέψου το καλά ρε μαν πριν μπεις στο παραβαν (έκανα και ρίμα ! πςςς !!), τί πρέπει να γίνει με αυτή τη γαμοχώρα επιτέλους ; Το μνημόνιο είναι στανταράκι και μετά τις εκλογές θα σφίξουν έτσι κι αλλιως οι κώλοι, όποιος και να πάρει πρώτος την καρέκλα.

Κι αν σκέφτεσαι να ψηφίσεις Χρυσαυγή σκέψου το γιατί έχουμε ακούσει τα άπειρα για δαύτους αλλά στην τελική ανάλυση είναι οι μόνοι που μιλάνε για Ελλάδα ρε γαμώτο ! Κάποια στιγμή είχα ξενερώσει κι εγώ μαζί τους και ψήφισα το κόμμα των αποστράτων αλλά τώρα την βλέπω την δουλειά ...

Όσο για "μικρά κόμματα" ΝΟΟΟΟΤΤΤΤ !!! VOTE DENIED !!! Σπρώχνουν τον Λεβέντη που έσπερνε καρκίνους απο το κωλοκάναλο 67 το οποίο έσπευσε να πουλήσει στον Κουρή για να δημιουργηθεί στην ίδια συχνότητα το Extra Channel. Με τις γνωριμίες του λέει, θα μας βγάλει απ΄το μνημόνιο σε 2 μήνες ! Do it ρε φίλε ! Αν δεν τα καταφέρεις θα σου βάλω το καλαμάκι του φραπέ που έπινες on camera ... εκεί που ξέρεις !

Ίδια περίπτωση και η γραφική περίπτωση Παπανικόλα (βλ. Κίνημα ΕΛΛΑΔΑ), ο οποίος έψαχνε απο καιρό να ξεπουλήσει την συχνότητα του είχε το ΤηλεΦΩΣ και τελικά ... το πούλησε στον Κουρή για να δημιουργηθεί το Kontra Channel .

Κρατήστε στο νου λοιπόν πως δυο μικρά κόμματα είναι υπό τη χειραγώγηση του Κουρή που με την Αυριανή γκρέμιζε τον Καραμανλισμό και με την KontraNews αβαντάρει Τσίπρα με τα μπούνια ...

Ρε σείς ότι και να ψηφίσετε η Ελλάδα δεν σώζεται ούτε με πυρηνική βόμβα ! Θέλετε να σας πω κι άλλα ... ΝΟΟΟΤΤΤ !!!

Καλή ψήφο ή κακό ψώφο να ΄χουμε ; Τα συμπεράσματα δικά σας !

Θα επανέλθω ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές