Τηλεοπτικό rewind : GTV

Το κανάλι με τα "1000 ονόματα", Γαλάτσι TV, Ιδιωτική Τηλεόραση Γαλατσίου, GTV Music Television ή όπως αλλιώς προτιμάτε εμφανίστηκε στις οθόνες μας το καλοκαίρι του 1994 και γινόταν λόγος πως άνηκε στον Δήμο Γαλατσίου (ένας από τους λίγους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς παρέα με το TV 100 της Θεσσαλονίκης, το Ερμής της Καλαμαριάς και το Θριάσιο TV (νυν Attica TV) του Δήμου Ασπροπύργου.

Η τηλεοπτική μετάδοση γινόταν αναλογικά προφανώς για την εποχή εκείνη, από τη θέση "Αέρας" στην Πάρνηθα και αυτό ήταν η αιτία να μην έχει και το καλύτερο σήμα όσον αφορά την κάλυψη σε εικόνα από όλη την Αττική. Εξέπεμπε στη συχνότητα 6 VHF και επειδή στο 5 VHF εξέπεμπε και η ΕΤ2 υπήρχε ένα ακόμα θέμα ...

Στην εικόνα φαίνεται ένα screenshot από ένα απο τα πολλά videoclips που υπήρχαν στο πρόγραμμα του GTV. H μουσική είχε τον πρώτο λόγο στο κανάλι. Mainstream Ελληνικά (από Σοφία Αρβανίτη και Γιώργο Αλκαίο) ως alternative zone με Ελληνικό hip-hop ... αξέχαστες εποχές !

Ακόμα θυμάμαι μια εκπομπή όπου μια αντρική φωνή έκανε πρόγραμμα λες και ήταν ραδιοφωνικός σταθμός το GTV. Αφιερώσεις και στο καπάκι το προεπιλεγμένο videoclip.

Για την Ελληνική τηλεοπτική ιστορία, το κανάλι είχε άδοξο τέλος. Το 2001 διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του και το 2004 ξαναξεκίνησε να εκπέμπει την γνώριμη μουσική του ζώνη, ώσπου το 2007 οι φωτιά στη Πάρνηθα επηρέασε τη μετάδοση του σταθμού και έτσι αρκεστήκαμε στο MAD  για να βλέπουμε κανένα κλιπάκι, μέχρι τη στιγμή που έσκασε μύτη και η Ελληνική βερσιόν του MTV όταν πήρε τη συχνότητα του Πειραιώτικου Smart. 



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές