Κόντρα εν πλω και παραλίγο ναυτικό ατύχημα...





Στο διαδίκτυο έγινε viral η εν πλω κόντρα των καπετάνιων στα επιβατικά-οχηματαγωγά πλοία Blue Star Naxos και Nissos Mykonos. Όσο εντυπωσιακό και να είναι ένα τέτοιο θέαμα όμως, αυτό που ο πολύς ο κόσμος δεν συνειδητοποίησε παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί ...



...είναι πως την ώρα που τα δυο πλοία ήταν στο πικ της κόντρας τους, από μπροστά τους άνοιγε θαλάσσιο διάδρομο ένα πλοίο μεταφοράς καυσίμων ! 

Πόσο εύκολα λοιπόν, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ναυτικό ατύχημα όταν δυο πλοία κοντράρονται εκτελώντας πορεία με ταχύτητα πολλών κόμβων κι από μπροστά τους διέρχεται πετρελαιοφόρο; ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ !

Οι κόντρες ανάμεσα στα επιβατικά πλοία είναι μια συνηθισμένη τακτική ειδικά όταν δυο πλοία πλησιάζουν προς το λιμάνι προορισμού. Για τους καπετάνιους έχει μεγάλη σημασία για το αν το καράβι τους καταφθάνει πρώτο στον ντόκο.

Παρόλα αυτά στο βίντεο που μόλις παρακολουθήσατε η κόντρα γίνετε μεσοπέλαγα και ευτυχώς οι δυο καπετάνιοι κόβουν σχεδόν παράλληλα ταχύτητα με αποτέλεσμα το εμπορικό πλοίο να εκτελέσει ανεμπόδιστο την ευθεία πορεία του.

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές