Infotainment Weekly Review 2-8/10/2017



ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Σέρρες: Σοβαρός τραυματισμός ορειβάτη μετά από πτώση

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται, σοβαρά τραυματισμένος, 50χρονος ορειβάτης, ο οποίος έπεσε από ύψος 40 μέτρων κατά την κατάβασή του από βράχο στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.
Η πτώση σημειώθηκε όταν ο 50χρονος, μαζί με άλλα μέλη ορειβατική ομάδας, επιχείρησε να καταρριχηθεί με σχοινιά από το «Μαύρο Βράχο». Ένας λάθος χειρισμός φαίνεται να οδήγησε στην πτώση του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη.
Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Σερρών, όπου οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του στο ΑΧΕΠΑ.

...

Τροχαίο με θύμα 47χρονο μοτοσικλετιστή στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου

Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί της Δευτέρας ένας 47χρονος οδηγός μοτοσικλέτας, από απόκρημνο σημείο στην περιοχή Βραχνέικα της Πάτρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η μηχανή που οδηγούσε ο 47χρονος προσέκρουσε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε στηθαία ασφαλείας της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου και στην συνέχεια κατέληξε σε απόκρημνο σημείο.
Έπειτα από λίγη ώρα πυροσβέστες και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ κατέβηκαν στο απόκρημνο σημείο και ανέσυραν νεκρό τον 47χρονο.
Προανάκριση για τα αίτια, αλλά και τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Τροχαίας Πατρών.

...

Περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις και το 2016

Αρνητικό για μια ακόμη χρονιά ήταν το 2016 το ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων στη χώρα μας. Οι θάνατοι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους έφτασαν στους 118.792, ενώ οι γεννήσεις ήταν μόλις 92.898 με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να μειωθεί για μια ακόμη χρονιά κατά 25.894 άτομα.
Το μόνο παρήγορο στοιχείο, είναι η μικρή μείωση των θανάτων και η επίσης μικρή αύξηση των γεννήσεων με αποτέλεσμα το ισοζύγιο του 2016 να είναι μεν αρνητικό, αλλά ελαφρώς βελτιωμένο συγκριτικά με το 2015, έτος κατά το οποίο οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις κατά 29.365. Έτσι:
Ειδικότερα, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 92.898 (47.882 αγόρια και 45.016 κορίτσια) καταγράφοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το 2015, που ήταν 91.847 (47.294 αγόρια και 44.553 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες το 2016 ήταν 339, αυξημένες κατά 8,6% σε σχέση με το 2015 που ήταν 312.
Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση 2% και ανήλθαν σε 118.792 (60.526 άνδρες και 58.266 γυναίκες), έναντι 121.212 (61.798 άντρες και 59.414 γυναίκες) το 2015.
Οι θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανήλθαν σε 387, αυξάνοντας τον δείκτη βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) σε 4,2, έναντι 4 το 2015.
Μητέρες σε ολοένα και μεγαλύτερη ηλικία
Τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι οι μητέρες γεννούν πλέον σε ολοένα και μεγαλύτερη ηλικία, με την οικονομική κρίση να παίζει καθοριστικό ρόλο. Έτσι, οι γυναίκες που έγιναν μητέρες σε ηλικία 35-39 ετών ήταν 22.510 το 2016 από 17.844 , 10 χρόνια νωρίτερα, ενώ οι γυναίκες που απέκτησαν παιδί σε ηλικία 40-44 ετών αυξήθηκαν σε 5.258 από 3.196 προ 10ετίας.
Αντίθετα, οι μητέρες ηλικίας 25-29 ετών μειώθηκαν από 33.884 το 2006 σε 20.292 το 2016 ενώ οι μητέρες από 30-34 ετών περιορίστηκαν από 38.161 το 2006 σε 33.842 το 2016.

...

Δορυφόρος - έργο τέχνης

Την κατασκευή ενός δορυφόρου - έργου τέχνης, ο οποίος θα είναι ορατός από τη Γη, σχεδιάζουν ο καλλιτέχνης Τρέβορ Πάγκλεν και το Μουσείο Τέχνης της Νεβάδα των ΗΠΑ.
Πρόκειται για τον δορυφόρο «Orbital Reflector», ο οποίος κατά τους εμπνευστές του θα αντανακλά το φως του Ήλιου και θα είναι ορατός χωρίς τηλεσκόπιο, πετώντας σε  σχετικά χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη (σε ύψος περίπου 575 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη).
Το διαστημικό «γλυπτό», μήκους 30 μέτρων, θα έχει σχήμα διαμαντιού και θα είναι φουσκωτό, ώστε να μπορεί να ξεδιπλωθεί όταν εκτοξευθεί στο διάστημα.
Βάσει του σχεδιασμού, ο δορυφόρος με το «γλυπτό» στο εσωτερικό του θα εκτοξευθεί με έναν πυραυλο Falcon X της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας Space X στις αρχές του 2018.
Θα είναι ορατός σαν μια κουκίδα φωτός που θα κινείται αργά στο νυχτερινό ουρανό, ενώ μετά από αρκετές εβδομάδες θα πέσει στην ατμόσφαιρα της Γης και θα καεί.
Πλέον, ο Πάγκλεν και το μουσείο αναζητούν χορηγούς για να χρηματοδοτήσουν τη φιλόδοξη ιδέα τους, που έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. δολαρίων.

...

Είχε κρύψει 15 κιλά ηρωίνης μέσα σε τηλεόραση

Μέσα σε τηλεόραση είχε κρύψει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης ένας 47χρονος, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, στην Κορινθία.
Ειδικότερα, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο, στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 47χρονος.
Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο μία τηλεόραση, όπου ο συλληφθείς είχε κρύψει 33 συσκευασίες με περισσότερα από 15 κιλά ηρωίνης.
Όπως προέκυψε, είχε προμηθευτεί την ποσότητα της ηρωίνης από περιοχή της Αττικής και θα την μετέφερε σε περιοχές της Κορινθίας και της Αχαΐας.

...

Το φλιτζάνι του καφέ μετατρέπεται σε… τηλεκοντρόλ

Σε τηλεκοντρόλ για τον έλεγχο της τηλεόρασης και άλλων οθονών μετατρέπει μια νέα τεχνολογία σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο, όπως για παράδειγμα τα φλιτζάνια του καφέ.
Βρετανοί ερευνητές της Σχολής Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ θα παρουσιάσουν την τεχνολογία «Matchpoint» στη διεθνή συνδιάσκεψη λογισμικού και τεχνολογιών αλληλεπίδρασης «UIST 2017» (User Interface Software and Technology) στο Κεμπέκ του Καναδά μέσα στον Οκτώβριο.
Η επαναστατική τεχνολογία, η οποία απαιτεί απλώς μια διαδικτυακή κάμερα από άποψη εξοπλισμού, αποτελεί επέκταση της υπάρχουσας τεχνολογίας ελέγχου μέσω χειρονομιών.
Πλέον, αντί να κουνά κανείς το χέρι ή το κεφάλι του για να «επικοινωνήσει» με μια οθόνη, θα μπορεί να αλλάζει κανάλι στην τηλεόραση ή να αυξομειώνει τον ήχο με μια απλή κίνηση όποιου αντικειμένου τυχαίνει να κρατά εκείνη τη στιγμή.
Αντίθετα με την υπάρχουσα τεχνολογία ελέγχου μέσω χειρονομιών, το λογισμικό του Matchpoint δεν αναζητεί μόνο κάποιο τμήμα του σώματος που έχει προγραμματιστεί να αναγνωρίζει, αλλά «διαβάζει» την κίνηση οποιουδήποτε αντικειμένου.

...

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στη Ρόδο

Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου πραγματοποίησε αεροσκάφος Boeing 737, λίγα λεπτά μετά από την απογείωσή του από το νησί με προορισμό τη Βουδαπέστη, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ο κυβερνήτης ένιωσε ένα δυνατό τράνταγμα στο αεροσκάφος, πιθανότατα κοντά στον έναν από τους δύο κινητήρες, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εισρόφηση πτηνών σε κάποια από τις μηχανές.
Το αεροσκάφος τελικώς προσγειώθηκε με ασφάλεια.

...

ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Νέα Υόρκη: Κατεδάφιση γέφυρας 78 ετών

Μια γέφυρα που εξυπηρετούσε για 78 χρόνια τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, ανάμεσα στο Κουίνς και το Μπρούκλιν, κατεδαφίστηκε λόγω παλαιότητας.
Η παλιά γέφυρα «Kosciuszko» είχε τεθεί σε λειτουργία το μακρινό 1939, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η κατεδάφισή της και η αντικατάστασή της με μια νέα, σύγχρονη κατασκευή, τμήμα της οποίας είναι ήδη έτοιμο.
Η αστυνομία είχε ζητήσει από τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή πλησίον της γέφυρας, με τους περισσότερους πάντως να παρακολουθούν έστω και από μακριά την κατεδάφιση με τη χρήση εκρηκτικών, καταγράφοντας με τον φακό τους εντυπωσιακά πλάνα.

...


ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Οι ΗΠΑ απελαύνουν 15 Κουβανούς διπλωμάτες
Έντονη αντίδραση της Αβάνας

Κλιμακώνεται η διπλωματική κρίση μεταξύ Ουάσιγκτον - Αβάνας, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην απέλαση 15 υπαλλήλων της πρεσβείας της Κούβας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
«Θα συνεχίσουμε να έχουμε διπλωματικές σχέσεις με την Αβάνα», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, προσθέτοντας ότι οι απελάσεις αποφασίστηκαν «λόγω της ανικανότητας της Κούβας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των διπλωματών μας» αλλά και για να «εξασφαλιστεί ακριβοδίκαιη ισορροπία» στη διπλωματική παρουσία των δύο κρατών.
Οι διπλωμάτες υπό απέλαση, εδώ να σημειωθεί πως οι αμερικανικές αρχές παρέδωσαν ονομαστικό κατάλογο στην πρεσβεία της Κούβας στην Ουάσιγκτον - έχουν επτά ημέρες για να εγκαταλείψουν την αμερικανική επικράτεια, ωστόσο ουδείς εξ αυτών θα ανακηρυχθεί persona non grata, όπως διευκρίνισε ανώτερο στέλεχος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες χαρακτήρισε την απόφαση «αδικαιολόγητη, αστήρικτη και απαράδεκτη, όπως και το πρόσχημα που χρησιμοποιήθηκε για να υποστηριχθεί».
«Με αυτές τις ενέργειες, που έχουν πολιτικά κίνητρα και είναι άσκεφτες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ευθύνεται για την τωρινή και πιθανόν τη μελλοντική επιδείνωση των διμερών σχέσεων», είπε ο Ροντρίγκες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Από τα τέλη του 2016 ως τον Αύγουστο 22 Αμερικανοί διπλωμάτες, υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας των «επιθέσεων» που καταγγέλλει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: απώλεια ακοής, ζαλάδες, ναυτία και σε τουλάχιστον μία περίπτωση εγκεφαλική βλάβη. Ορισμένοι χρειάστηκε να επαναπατριστούν για να τους προσφερθούν φροντίδες. Οι έρευνες δεν έχουν ακόμη οδηγήσει στην εύρεση των αιτίων, του modus operandi, ούτε των δραστών αυτών των «επιθέσεων», που φέρονται να έγιναν σε κατοικίες διπλωματών και σε ξενοδοχεία όπου σύχναζαν οι Αμερικανοί. Η Ουάσιγκτον είχε ήδη απελάσει τον Μάιο διακριτικά δύο Κουβανούς διπλωμάτες εξαιτίας της υπόθεσης, πριν καν αποκαλυφθεί. Οι Αμερικανοί επίσημα δεν επιρρίπτουν την ευθύνη για τις «επιθέσεις» αυτές στην κυβέρνηση της Κούβας, αλλά καθιστούν υπεύθυνη την Αβάνα για την ασφάλεια των διπλωματών τους.
Ο Ροντρίγκες απέρριψε την απόφαση της Ουάσιγκτον για τις απελάσεις «πριν να υπάρξουν αποτελέσματα των ερευνών ούτε αποδεικτικά στοιχεία για τα συμβάντα». Πρόκειται για μια απόφαση «εξόχως πολιτική» ανέφερε ο Κουβανός ΥΠΕΞ και προέτρεψε την αμερικανική κυβέρνηση «να πάψει να πολιτικοποιεί αυτό το ζήτημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μια ανεπιθύμητη κλιμάκωση (...) και περαιτέρω οπισθοδρόμηση στις διμερείς σχέσεις, που ήδη είχαν πληγεί από την ανακοίνωση της νέας πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο».

...

Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο Ρώσος που κατηγορείται για «ξέπλυμα» μέσω bitcoin

Την έκδοση στις ΗΠΑ του 38χρονου Ρώσου που κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin), αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη λοιπόν έγινε γνωστή η θετική γνωμοδότηση των δικαστών στο αμερικανικό αίτημα.
Προηγήθηκε δημόσια συνεδρίαση, κατά την οποία εξετάστηκε το συγκεκριμένο αίτημα, ενώ το δικαστήριο είχε διακόψει τη διαδικασία ενόψει της διάσκεψης, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή του.
Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου υπηκόου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής βάσει διεθνούς εντάλματος, τάχθηκε στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας.
Οι αμερικανές διωκτικές Αρχές αποδίδουν στον 38χρονο ότι διαχειριζόταν την πλατφόρμα BTC-e, μέσω της οποίας νομιμοποιήθηκαν κέρδη από παράνομες δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Ως τέτοιες δραστηριότητες αναφέρονται για παράδειγμα κυβερνοεπιθέσεις από χάκερς που ζητούν λύτρα, φοροδιαφυγή μέσω bitcoin κ.ά.
Ο 38χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα όσα του χρεώνουν οι Αμερικανοί, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους δικαστές να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ, που σκοπεύουν να τον δικάσουν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, συνωμοσία για διάπραξη ξεπλύματος βρόμικους χρήματος και παράνομες χρηματικές συναλλαγές προερχόμενες από αξιόποινες δραστηριότητες.
Ταυτόχρονα με την έκδοσή του, το Συμβούλιο αποφάσισε να παραδοθούν στις αρχές των ΗΠΑ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα τάμπλετ, τα κινητά τηλέφωνα κ.ά., που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψή του.
Όπως έγινε γνωστό, μετά την απόφαση, ο 38χρονος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Η υπόθεση θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα από το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Εν όψει της διαδικασίας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκ των συνηγόρων του εκζητούμενου, εξέφρασε την ελπίδα του «να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα» διότι, όπως είπε, «οι νομικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την έκδοση του πελάτη μας στην Αμερική δεν συντρέχουν στην υπόθεση αυτή». Ο ίδιος, σε δηλώσεις του μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου στο αμερικανικό αίτημα, χαρακτήρισε την υπόθεση «πρωτόφαντη» για τα ελληνικά δικαστήρια.
Κληθείς να σχολιάσει το παράλληλα αίτημα των ρωσικών αρχών που με τη σειρά τους ζητούν την έκδοση του 38χρονου για άλλη υπόθεση, ο κ. Λυκουρέζος τόνισε ότι το συγκεκριμένο αίτημα θα προσδιοριστεί και θα συζητηθεί εντός των επόμενων ημερών, επαναλαμβάνοντας ότι ο εντολέας του - παρότι αρνούμενος την κατηγορία της απάτης που του χρεώνουν οι Ρώσοι - συναινεί στην έκδοσή του στην πατρίδα του.
Από την πλευρά του, ο Ηλίας Σπυρλιάδης, μέλος του νομικού επιτελείου του 38χρονου, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, διατύπωσε την άποψη ότι κατά τη διαδικασία «δεν εισφέρθηκαν επαρκείς ενδείξεις για την ενοχή του πελάτη μας». «Φρονούμε ότι ο Άρειος Πάγος θα εξετάσει με μεγάλη ενδελέχεια όλα τα στοιχεία και θα λάβει υπ' όψιν την τελευταία δήλωση του πελάτη μας ότι αφενός είναι αθώος και αφετέρου δεν σχετίζεται με την πλατφόρμα της οποίας υπήρξε ένας απλός τεχνικός σύμβουλος» πρόσθεσε.

...


ΠΕΜΠΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Βερολίνο: Προτεραιότητα στο ποδήλατο

Στο επίκεντρο των μετακινήσεων στο Βερολίνο τοποθετείται το ποδήλατο, με τα αυτοκίνητα να περνούν σε δεύτερη μοίρα, βάσει νομοσχεδίου που ενέκριναν οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deutschland.de, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη γνώμη περίπου 100.000 κατοίκων του Βερολίνου -οι οποίοι συγκέντρωσαν υπογραφές ζητώντας τη θέσπιση ειδικού νόμου- οι αρχές γερμανικής πρωτεύουσας προώθησαν νομοσχέδιο που θα μειώνει τη ρύπανση του περιβάλλοντος και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις στην πόλη, δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή στο ποδήλατο.
Βάσει του σχεδίου ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ, προβλέπεται μεταξύ άλλων η επέκταση των ήδη υφιστάμενων ποδηλατοδρόμων, η διαμόρφωση νέων δρόμων αποκλειστικά για ποδήλατα σε όλο το Βερολίνο, η κατασκευή 100.000 νέων θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στις στάσεις των λεωφορείων, του μετρό, του τρένου και μπροστά από σχολεία και άλλα δημόσια κτήρια.
Επιπλέον, τα λεωφορεία θα έχουν νέες δικές τους λεωφορειογραμμές, ενώ μεγάλες πολυσύχναστες διασταυρώσεις θα σχεδιαστούν εκ νέου.
Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία 60 νέων θέσεων εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες για την υλοποίηση του προγράμματος μετάβασης στον τομέα των μεταφορών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, καθημερινά στους δρόμους του Βερολίνου -των 3,5 εκατ. κατοίκων- κυκλοφορούν περίπου 500.000 ποδήλατα.
Η πόλη διαθέτει ήδη σημαντικές υποδομές, με το δίκτυο των μονοπατιών για ποδηλάτες να φτάνει τα 600 χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατοδρόμων, των κοινών λωρίδων για λεωφορεία και ποδήλατα, αλλά και των κοινών λωρίδων για ποδηλάτες και πεζούς.

...

Χρυσή πίτσα για γερά πορτοφόλια

Μία ιδιαίτερη πίτσα, πασπαλισμένη με βρώσιμες νιφάδες χρυσού, μπορούν να απολαύσουν όσοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Η χρυσή πίτσα σερβίρεται στο εστιατόριο Industry Kitchen, στο South Street Seaport του Μανχάταν, με την τιμή της να φτάνει τα 2.000 δολάρια, σύμφωνα με το Euronews.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι μία μεσαίου μεγέθους πίτσα έχει οκτώ κομμάτια, κάθε κομμάτι της χρυσής πίτσας κοστίζει περίπου… 250 δολάρια.
Πέρα από τα βρώσιμα φύλλα χρυσού από τον Ισημερινό, η πίτσα έχει χαβιάρι από την Κασπία και τρούφες από τη Γαλλία.
Πάντως, όποιος επιθυμεί να τη δοκιμάσει, οφείλει να την παραγγείλει δύο ημέρες πριν, προκειμένου να έχουν συλλεχθεί τα υλικά της.
Στις αρχές του έτους, ένα ακόμη εστιατόριο του Μανχάταν, το Champion Pizza, ανακοίνωσε πως συμπεριέλαβε στο μενού του την επίσης πασπαλισμένη με βρώσιμες νιφάδες χρυσού πίτσα «Τραμπ».

...

Ιστορική επίσκεψη του βασιλιά της Σ. Αραβίας στη Ρωσία
Η πρώτη Σαουδάραβα μονάρχη στη χώρα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, υποδεχόμενος τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ, έκανε λόγο για επίσκεψη - σταθμό του Σαουδάραβα μονάρχη στη χώρα.
«Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στη Ρωσία στην ιστορία των διμερών σχέσεων, πράγμα που από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Οι σχέσεις μας έχουν μια ήδη μεγάλη ιστορία», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.
Ο Βλ. Πούτιν εξέφρασε επίσης την ελπίδα η επίσκεψη να συμβάλει στην ανάπτυξη των διμερών δεσμών.

...

Αττική: 16 συλλήψεις μετά από ελέγχους σε επτά οίκους ανοχής

Στη σύλληψη 16 ατόμων, ενός άνδρα και 15 γυναικών, προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε σε επτά οίκους ανοχής στην Αθήνα, την Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη.
Από τις γυναίκες που συνελήφθησαν οι 11 είναι αλλοδαπές, ενώ κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης ακολασίας και της παραβίασης σφραγίδων, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα εκδιδόμενα πρόσωπα και στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Προσήχθησαν οκτώ γυναίκες, σε βάρος των οποίων συντάχθηκαν εκθέσεις Αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 638 ευρώ, πέντε κάμερες ασφαλείας και ένα καταγραφικό μηχάνημα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επανασφράγιση των οίκων ανοχής.

...

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ξεπέρασαν τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εισιτηρίου έως και τον Αύγουστο στο πλαίσιο της σταδιακής κατάργησης του χάρτινου εισιτηρίου. Τα νέα «έξυπνα» εισιτήρια του ΟΑΣΑ αποτελούνται από το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket) και την απρόσωπη και προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη ATH.ENA Card).
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket) και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη ATH.ENA Card) τέθηκαν στη διάθεση του επιβατικού κοινού τον Φεβρουάριο. Αντίστοιχα, η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card) κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η έκδοση της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας γίνεται ήδη σε ορισμένους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, όπως, στους σταθμούς Σύνταγμα, Αγ. Μαρίνα, Δ. Πλακεντίας, Ελληνικό, Ανθούπολη, Πειραιάς, Κηφισιά, Ομόνοια και Αττική, σε δυο σταθμούς του τραμ, Αγ. Φωτεινή και Σύνταγμα και στο εκδοτήριο της Ο.ΣΥ. στην Όθωνος (Πλ. Συντάγματος).
Το πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη ATH.ENA Card) απευθύνονται, κυρίως, στους μεμονωμένους και όχι στους συστηματικούς επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Η διάθεση του πολλαπλού «έξυπνου» εισιτηρίου και της απρόσωπης «έξυπνης» κάρτας γίνεται, προς το παρόν, με προϊόντα αξίας άνω των 4,5 ευρώ. Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει και χρηματική αξία.
Αντίστοιχα, η προσωποποιημένη «έξυπνη» κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card), η οποία απευθύνεται στους συστηματικούς χρήστες των ΜΜΜ, θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ και τις κάρτες των ειδικών κατηγοριών επιβατών.
Για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από Τερματικό Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) απαιτείται o επιβάτης να προσκομίσει επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική του ταυτότητα ή εναλλακτικά, για μη Έλληνες υπηκόους, απαιτείται διαβατήριο και η εισαγωγή ενός 8ψήφιου κωδικού.
Ο δικαιούχος μειωμένης ή δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να προσκομίζει και το σχετικό αποδεικτικό του δικαιώματος.
Μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, επιδίωξη του ΟΑΣΑ είναι η παροχή συνδυασμένων προσφορών κομίστρων σε επιβάτες, η δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική (μελλοντικά εξετάζεται η εφαρμογή «ζωνικού» συστήματος), η διευκόλυνση των επιβιβάσεων και μετεπιβιβάσεων και η αντιμετώπισης της εισιτηριοδιαφυγής.
Ηλεκτρονικό εισιτήριο (ΑΤΗ.ΕΝΑ Ticket) και απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (απρόσωπη ATH.ENACard)
Στo ηλεκτρονικό εισιτήριο και στην ηλεκτρονική απρόσωπη κάρτα, ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί προϊόντα, όπως:
Το πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων (το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν),
το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ,
το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ,
το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα (περιλαμβάνει 1 διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο) των 22 ευρώ,
τα εισιτήρια προς το αεροδρόμιο, κτλ.
Η διάθεση του πολλαπλού «έξυπνου» εισιτηρίου και της απρόσωπης «έξυπνης» κάρτας γίνεται, προς το παρόν, με προϊόντα αξίας άνω των 4,5 ευρώ. Δηλαδή, κάποιος δεν μπορεί να τα προμηθευτεί, την πρώτη φορά, με το ενιαίο εισιτήριο των 1,4 ευρώ.
Ωστόσο, μετά μπορεί να κάνει επαναφόρτιση με 1,4 ευρώ.
Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει και χρηματική αξία.
Προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (προσωποποιημένη ATH.ENA Card)
Η προσωποποιημένη ATH.ENA Card θα υποκαταστήσει τις υφιστάμενες μηνιαίες, τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ, τα μειωμένα και τα ελευθέρας. Απευθύνεται δηλαδή, στους συστηματικούς χρήστες των ΜΜΜ.
Η έκδοση της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας (προσωποποιημένη ATH.ENA Card) γίνεται ήδη σε ορισμένους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού και ειδικότερα, στους σταθμούς Σύνταγμα, Αγ. Μαρίνα, Δ. Πλακεντίας, Ελληνικό, Ανθούπολη, Πειραιάς, Κηφισιά, Ομόνοια και Αττική και σε δυο σταθμούς του τραμ (Αγ. Φωτεινή και Σύνταγμα) στο εκδοτήριο της Ο.ΣΥ. στην Όθωνος (Πλ. Συντάγματος).
Έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από ΤΕΚ
Για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από Τερματικό Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) απαιτείται o επιβάτης να προσκομίσει:
επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ,
την αστυνομική του ταυτότητα ή εναλλακτικά, για μη Έλληνες υπηκόους, απαιτείται διαβατήριο,
εισαγωγή 8ψήφιου κωδικού.
Διαδικασία
Ο εκδότης εισάγει στην εφαρμογή του ΤΕΚ τον ΑΜΚΑ, το όνομα, το επώνυμο καθώς και το μήνα και έτος γέννησης.
Στη συνέχεια προχωρά σε επιβεβαίωση της ταυτότητας του επιβάτη, ο οποίος εισάγει τον 8ψήφιο κωδικό ασφαλείας.
Τέλος, ο εκδότης προχωρά σε λήψη φωτογραφίας του επιβάτη (μέσω της φωτογραφικής μηχανής που διαθέτει το ΤΕΚ ή μέσω σάρωσης προεκτυπωμένης φωτογραφίας) και εκδίδει την έξυπνη κάρτα.
Κατά τη διαδικασία έκδοσης της κάρτας το σύστημα παράγει και αποθηκεύει στη βάση δεδομένων το hashed value που προκύπτει από το συνδυασμό ΑΜΚΑ και κωδικού, καθώς και τον μήνα και έτος γέννησης.
Αντικατάσταση απολεσθείσας προσωποποιημένης κάρτας
Σε περίπτωση απώλειας προσωποποιημένης έξυπνης κάρτας, ο κάτοχος οφείλει να προσκομίσει στο εκδοτήριο ένα επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον ΑΜΚΑ του, καθώς και προσωπικό του κωδικό μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο.
Ο εκδότης εισάγει στην εφαρμογή του ΤΕΚ τον ΑΜΚΑ και ζητά από τον επιβάτη να εισάγει τον κωδικό. Η εφαρμογή συνδυάζει τα δύο αυτά στοιχεία και παράγει ένα hashed value.
Στην περίπτωση ταύτισης με αποθηκευμένο στη βάση δεδομένων hashed value που συσχετίζεται με ενεργή έξυπνη κάρτα, ο εκδότης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε έκδοση νέας κάρτας, με ταυτόχρονη μεταφορά του υπολοίπου και ακύρωση (blacklisting) της παλαιάς.
Κανένα επιπλέον στοιχείο του επιβάτη δεν απαιτείται και δεν αποθηκεύεται κατά τη διαδικασία αυτή.

...

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης κάνναβης

Εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στην Ελλάδα από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών εξάρθρωσε  ΕΛΑΣ. Η ίδια σπείρα μετέφερε, αποθήκευε και διακινούσε τα ναρκωτικά σε διάφορες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, έξι Έλληνες ηλικίας 26, 43, 44, 46, 46 και 55 ετών και ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας. Επίσης, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν στη Νέα Ερυθραία φορτηγό, ιδιοκτησίας 44χρονου Έλληνα, κατά τη στιγμή της φόρτωσής του, από αποθηκευτικό χώρο (καβάτζα), με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στο σημείο συνελήφθη ο 46χρονος Έλληνας, ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά με το φορτηγό αυτοκίνητο.
Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γέρακας, Καλλιθέα) και σε Ρόδο και Κω, συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς Ιωαννίνων ο 46χρονος Αλβανός, κατά την προσπάθειά του να αναχωρήσει για την Αλβανία.
Σε έρευνες σε οχήματα και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 366 κιλών και 985,3 γραμμαρίων
Κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 3 κιλών και 75,5 γραμμαρίων
Χασισέλαιο βάρους 97,5 γραμμ.
Κοκαΐνη βάρους 0,3 γραμμ.
Το χρηματικό ποσό των 191.545 ευρώ
Το χρηματικό ποσό των 1.420 δολαρίων Η.Π.Α. κ.ά..
Εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν τις 700.000 ευρώ.

...

Γλασκόβη: Δύο τραυματίες από έκρηξη

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία, έπειτα από έκρηξη που φέρεται να σημειώθηκε κοντά στη Γλασκόβη της Σκωτίας.
Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε μέσα σε κτήριο στην πόλη Ουίσοου, νοτιοανατολικά της Γλασκόβης και η αστυνομία ανέφερε ότι εκκένωσε κοντινά κτήρια για προληπτικούς λόγους.
«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου και δύο τραυματίες λαμβάνουν φροντίδα από ασθενοφόρο», ανέφερε η αστυνομία του Λαναρκσάιρ στη σελίδα της στο Facebook.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και Υπηρεσία Διάσωσης της Σκοτίας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται επί τόπου.
«Είμαστε στην Μπονκλ Ρόουντ, στο Ουίσοου, αντιμετωπίζοντας μια μικρή φωτιά έπειτα από μικρή έκρηξη σε εμπορικό κτήριο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

...

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 16 ετών σε 21χρονο για απόπειρα εμπρησμού σε δομή στο Κορδελιό

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης Αλγερινός, 21 ετών, για απόπειρα εμπρησμού στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της ΣΟΦΤΕΞ, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.
Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (4-3) τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστολή στην έφεση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2017.
Ο επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς της συγκεκριμένης δομής στο Κορδελιό ενημερώθηκε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ότι τέσσερις άγνωστοι -πιθανότατα αλλοδαποί- που διαμένουν σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια του ΟΣΕ, 500 μέτρα πιο μακριά, εισήλθαν με καλυμμένα τα πρόσωπα στο κέντρο.
Στη συνέχεια περιέλουσαν με βενζίνη σκηνή στην οποία διέμεναν τέσσερις Σύροι πρόσφυγες, επιχειρώντας να βάλουν φωτιά με αναπτήρα.
Τις κινήσεις τους παρακολουθούσαν τρία άτομα που παραφυλούσαν, ανάμεσα στους οποίους κατηγορείται ότι ήταν κι ο 21 ετών Αλγερινός.
Τα παρ' ολίγον θύματα αντιλήφθηκαν τις προθέσεις των δραστών και κάλεσαν σε βοήθεια, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι εμπρηστές να τραπούν σε φυγή.
Φιλοξενούμενοι στη δομή καταδίωξαν τους δράστες και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον Αλγερινό.
Όπως έγινε γνωστό, τα δύο προηγούμενα 24ωρα υπήρχε διένεξη μεταξύ φιλοξενούμενων στη δομή της ΣΟΦΤΕΞ και διαμενόντων στα βαγόνια και η απόπειρα εμπρησμού εκτιμάται ότι ήταν πράξη εκδίκησης.

...

Μία νεκρή από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Παγκράτι

Νεκρή εντοπίστηκε μία γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, επί της οδού Αλκέτου, στο Παγκράτι.
Η γυναίκα, προχωρημένης ηλικίας, έφερε εγκαύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της πυροσβεστικής, μέσα στο διαμέρισμα υπήρχαν πολλά απορρίμματα.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Θεσσαλονίκη: Βουτιά αυτοκινήτου στον Θερμαϊκό, σώος ο οδηγός

Βουτιά στα νερά του Θερμαϊκού έκανε τα ξημερώματα Ι.Χ. που οδηγούσε 23χρονος.
Ο νεαρός κατάφερε και βγήκε μόνος του από το όχημα, ενώ μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο κινείτο στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, όταν στο ύψος της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, για άγνωστο λόγο, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στα προστατευτικά κολωνάκια και κατάληξε στη θάλασσα.
Το περιστατικό ερευνάται από το Λιμενικό.

...

Ρωσία: 19 νεκροί από σύγκρουση τρένου με λεωφορείο

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Βλαντιμίρ της Ρωσίας, όταν ένα τρένο συγκρούστηκε με λεωφορείο.
Όλα τα θύματα είναι επιβάτες του λεωφορείου. Κανείς από τους επιβάτες του τρένου δεν τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, το λεωφορείο υπέστη βλάβη την ώρα που περνούσε μια κάθετη διάβαση στις ράγες, αν και είχε ανάψει ο κόκκινος φωτεινός σηματοδότης.
Το δυστύχημα συνέβη στις 3:30 τα ξημερώματα.

...

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Κολομβία: Έξι νεκροί μετά από κατολίσθηση σε χρυσωρυχείο

Στην είδηση αυτή που γνωστοποιήθηκε το Σαββατο, τη ζωή τους έχασαν έξι άνθρωποι σε ανοιχτό χρυσωρυχείο στο βορειοανατολικό τμήμα της Κολομβίας εξαιτίας καταλίσθησης σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού.
«Η τραγωδία οφείλεται σε κατολίσθηση εδάφους που καταπλάκωσε μια ομάδα ανθρώπων. Έξι από αυτούς ανασύρθηκαν νεκροί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάλτερ Μπαλόζες, διευθυντής των επιχειρήσεων διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού στη νομαρχία Τσοκό, τη φτωχότερη της λατινοαμερικάνικης χώρας.
Τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες που έψαχναν χρυσό έχασαν τη ζωή τους στο μεταλλείο, κοντά στην πόλη Ταδό. Η κατολίσθηση οφειλόταν στο ότι η γη στην περιοχή είχε δουλευτεί υπερβολικά κι είχαν σημειωθεί βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό φορέα ο οποίος είναι αρμόδιος για τα μεταλλεία και τα ορυχεία της Κολομβίας, το 2016 σημειώθηκαν 114 ατυχήματα σε όλη χώρα που προκάλεσαν τον θάνατο 124 ανθρώπων.

...

Σύλληψη επτά ατόμων για προϊόντα «μαϊμού»

Στη σύλληψη επτά ατόμων για κατοχή και διακίνηση απομιμητικών προϊόντων γνωστών επώνυμων εταιρειών προχώρησαν οι αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας.
Πρόκειται για υπηκόους Σενεγάλης σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, για τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6.000 είδη ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ επώνυμων εταιριών, τα οποία σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες των εταιρειών ήταν απόμιμητικά, ενώ κατασχέθηκε και πλήθος εγγράφων που καταδεικνύουν διακίνηση δεμάτων μέσω ταχυδρομείων, σε τρίτες χώρες.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και τα κατασχεμένα προϊόντα καταστράφηκαν.

...

Σύλληψη ζευγαριού για ληστείες σε βάρος συνταξιούχων

Ένας 34χρονος και η 35χρονη σύζυγός του συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη, με την κατηγορία ότι το τελευταίο διάστημα διέπρατταν ληστείες σε βάρος συνταξιούχων ανδρών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες αναζητούσαν καφενεία στα οποία σύχναζαν μοναχικοί ηλικιωμένοι άνδρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες.
Στη συνέχεια, η 35χρονη πλησίαζε τα υποψήφια θύματά της, συνομιλούσε μαζί τους, αποκτούσε οικειότητα και αφού τους έλεγε ότι προτίθεται να συνευρεθούν ερωτικά, τους έπειθε να την οδηγήσουν στην οικία τους.
Με τη χρήση υπνωτικών χαπιών που έριχνε, σε ανύποπτο χρόνο, στο ποτήρι με το ποτό τους, τους έφερνε σε κατάσταση αναισθησίας ή αδυναμίας για αντίσταση, ενώ αμέσως μετά ερευνούσε τους χώρους από όπου αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.
Ο 34χρονος είχε τον ρόλο του οδηγού και τσιλιαδόρου, παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια στη σύζυγο του, σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά.
Στην οικία του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος υπνωτικών χαπιών, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, ρολόγια χειρός και ένα tablet.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις, στις περιοχές της Ραφήνας, Μαραθώνα, Αρτέμιδας, Παλαιού Φαλήρου και Ηλιούπολης, με τους δράστες να έχουν αναγνωριστεί από τους παθόντες.
Η αστυνομία εκτιμά ότι οι κατηγορούμενοι ενέχονται σε πληθώρα παρόμοιων αδικημάτων, τα οποία λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν, δεν έχουν καταγγελθεί.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

...

Δολοφονία 43χρονου στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Νεκρός, φέροντας πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, εντοπίστηκε 43χρονος σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Θηβών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Βάσει των πρώτων στοιχείων, δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος.
Ωστόσο, τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή δείχνουν ότι προηγήθηκε πάλη πριν από το έγκλημα.

...

Σύγκρουση πλοίων στο νότιο λιμάνι της Πάτρας - Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί

Σύγκρουση πλοίων, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ή να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο νότιο λιμάνι της Πάτρας.
Φορτηγό πλοίο τύπου RO - RO σημαίας Μάλτας συγκρούστηκε, υπό αδιευκρίνιστα αίτια, με ανεφοδιαστιακό πλοίο, κατά την διάρκεια πετρέλευσης σε επιβατικό πλοίο.
Ακολούθησε έλεγχος στο ανεφοδιαστικό πλοίο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί μικρή ζημιά πάνω από την ίσαλο γραμμή.
Τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης πλοίων πραγματοποίησε ελέγχους και στα άλλα δύο πλοία και απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

...

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Επισκόπηση Τύπου της Κυριακής

Τα βασικά πρωτοσέλιδα του Τύπου της Κυριακής.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Συμπαθούμε τον Πούτιν, αλλά θέλουμε τη σιγουριά της Ε.Ε.
ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μυστικά παζάρια με τον Τράμπ
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Στο σφυρί η πρώτη κατοικία!
REAL NEWS: Διπλό χτύπημα από τον Σουλτάνο. Αποκαλυπτική έκθεση της frontex για το προσφυγικό
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αναταράξεις στο Μαξίμου από αξιολόγηση, ΑΝ.ΕΛ, Εκκλησία
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πίσω από τις "αναπτυξιακές φιέστες" θυσίες δίχως τέλος και κοροϊδία για το λαό
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: Μια γυναίκα τα αρχαία και δυο Μητσοτάκηδες
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στα χαρακώματα ξανά η Εκκλησία
Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πώς θα γίνουν μόνιμοι 18.000 συμβασιούχοι
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΤΥΠΟΥ: Εκρήξεις για την αλλαγή φύλου!
Documento: Νόμος είναι το δίκιο της Μαρέβας.Καταργούν το Πόθεν Εσχες
ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ: Η Ευρώπη "καίει"το εκλογικό χαρτί του Κυριάκου
Η ΕΠΟΧΗ: Ιερά εξέταση φύλου
ΠΡΙΝ: Τσε Γκεβάρα. Η επαναστατική νιότη είναι παντοτινή

...

Μουντιάλ 2018: Τι χρειάζεται η Εθνική για να προκριθεί στα μπαράζ

Τρία είναι τα σενάρια που υπάρχουν για να περάσει η Εθνική στα μπαράζ πρόκρισης των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2018.
Με την προϋπόθεση ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα νικήσει το Γιβραλτάρ την ερχόμενη Τρίτη (10/10), τότε  θα φτάσει στους 19 βαθμούς. Αφού αφαιρεθούν οι 6 από τα ματς με την ουραγό ομάδα του 8ου γκρουπ (Γιβραλτάρ) θα φτάσει στους 13 στην ειδική βαθμολογία των δεύτερων. Αυτό που θα περιμένει μετά η «γαλανόλευκη» από τα ματς των άλλων ομίλων είναι:

1. Να μη νικήσει η Σκωτία μέσα στην Σλοβενία. Οι Σκοτσέζοι παίζουν την πρόκριση, αλλά και οι Σλοβένοι έχουν κίνητρο μιας και έχουν ελπίδες, σε περίπτωση που δεν νικήσει η Σλοβακία τη Μάλτα.

2. Να μην υπάρξει νικητής στο ματς, Ουαλία-Ιρλανδία. Αν δε γίνει αυτό, η Ελλάδα θέλει νίκη των φιλοξενούμενων. Σε μια τέτοια περίπτωση κι εφόσον δεν ευοδωθεί κάποιο από τα άλλα σενάρια η θέση των μπαράζ θα παιχτεί στη διαφορά τερμάτων.

3. Να μην υπάρξει νικητής στο ντέρμπι Ουκρανία-Κροατία. Και οι δύο ομάδες με ισόπαλο αποτέλεσμα θα μείνουν εκτός Μουντιάλ, οπότε θεωρητικά αυτό είναι το λιγότερο δυνατό σενάριο (ισοπαλία). Η Κροατία γιατί θα γίνει εκείνη η χειρότερη δεύτερη των ομίλων, η Ουκρανία διότι θα μείνει τρίτη στον όμιλό της.

....

Το Λονδίνο εξετάζει την απαγόρευση των σομπών ξύλου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οι ξυλόσομπες ίσως είναι υπεύθυνες για μέχρι και το ένα τρίτο της ρύπανσης από μικροσωματίδια του Λονδίνου, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Σαντίκ Καν.
Η απαγόρευση των σομπών μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που πλήττει την πρωτεύουσα. Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της πόλης εξέδωσαν επείγουσα προειδοποίηση για την ποιότητα του αέρα για έβδομη φορά τους τελευταίους 13 μήνες.
Οι σόμπες καύσης ξύλου είναι δημοφιλείς στη Μεγάλη Βρετανία, με 1,5 εκατομμύρια να έχουν πωληθεί πρόσφατα στη χώρα, σύμφωνα με τον Guardian. Το 16% των νοικοκυριών στη νοτιοανατολική Αγγλία διαθέτουν σόμπες, σε σύγκριση με 5% σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με έρευνα του King's College στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της πολύ υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης τον Ιανουάριο, η οικιακή καύση ξύλου ήταν υπεύθυνη για το 50% των εκπομπών σε ορισμένα μέρη του Λονδίνου.
«Οι μη μεταφορικές πηγές συμβάλλουν στο 50% των θανατηφόρων εκπομπών στο Λονδίνο, για αυτό χρειαζόμαστε ένα σκληρό σχέδιο δράσης για την καταπολέμησή τους, παρόμοιο με τις κινήσεις που παίρνουμε για τη μείωση της ρύπανσης από οδικά οχήματα. Με περισσότερα από 400 σχολεία να βρίσκονται σε περιοχές που υπερβαίνουν το επίπεδο νόμιμης ρύπανσης και με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία στις πιο ευάλωτες κοινότητες μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε πλέον», δήλωσε ο Καν.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκρόουβ, ο Καν ζήτησε να τροποποιήσει ένα νόμο περί καθαρού αέρα για τη δημιουργία ζωνών με μηδενικές εκπομπές, όπου οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να καίνε στερεά καύσιμα από το 2025 και μετά.
Ο Καν κάλεσε επίσης για αυστηρότερη επιβολή περιορισμών στις εκπομπές από κατασκευαστικά μηχανήματα όπως εκσκαφείς και μπουλντόζες και για την καλύτερη αντιμετώπιση των εκπομπών που προέρχονται από την κυκλοφορία στον ποταμό Τάμεση.

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές