Infotainment Weekly Review 19-25/2/2018



ΔΕΥΤΕΡΑ 19/2/2018

Λετονία: Για δωροδοκία κατηγορείται ο συλληφθείς κεντρικός τραπεζίτης

Για δωροδοκία διώκεται ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας Ίλμαρς Ρίμσεβικς.

Η υπηρεσία πρόληψης & καταπολέμησης της διαφθορας της χώρας της Βαλτικής, κινήθηκε εναντίον του διοικητή της Κεντρικής Τραπεζας επειδή «ζήτησε να δωροδοκηθεί με ποσό όχι μικρότερο των 100.000 ευρώ»!

…κι όλα αυτά στη Λετονία, σκεφθείτε τι θα γινόταν αν για πράδειγμα ο κεντρικος τραπεζιτης κος Στουρναρας ειχε ζητήσει να δωροδοκηθει για τον α-β λογο, ή που θα γινοταν πρωτο θεμα στις ειδησεις ή που θα ειχε πεσει πεπλο σιωπης και πολιτικης συγκαλυψης στην Ελλαδα του σήμερα…

…..

ΤΡΙΤΗ 20/2/2018

Ερευνητές ανακάλυψαν κρυφό έργο κάτω από πίνακα του Πικάσο

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας ηλεκτρολόγος μηχανικός, αξιοποίησαν μια βελτιωμένη μη επεμβατική τεχνική απεικονιστικής σάρωσης των έργων τέχνης, που τους επέτρεψε να ανακαλύψουν το κρυφό έργο ενός άλλου άγνωστου ζωγράφου κάτω από έναν από τους διάσημους πίνακες του Πάμπλο Πικάσο.

Συγκεκριμένα, κάτω από τον πίνακα του 1902 με τη σκυφτή δυστυχισμένη γυναίκα, που ανήκει στη λεγόμενη πρώιμη «μπλε ή γαλάζια περίοδο» του ζωγράφου (1901-1904) και σήμερα εκτίθεται στην Πινακοθήκη του Οντάριο στον Καναδά, ανακαλύφθηκε ένα τοπίο της Βαρκελώνης που ο Πικάσο φαίνεται πως είχε χρησιμοποιήσει ως βάση για το δικό του έργο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα κρυμμένο έργο κάτω από πίνακα του Πικάσο, καθώς έχει συμβεί σε άλλα δύο έργα του, όπου από κάτω τους βρέθηκε το πορτρέτο ενός άνδρα, μάλλον του ίδιου του ζωγράφου.

Οι ίδιοι ερευνητές εξέτασαν επίσης με την τεχνική φθορισιμετρίας ακτίνων-Χ 50 γλυπτά του Πικάσο. Κατάφεραν έτσι να ιχνηλατήσουν την προέλευση των μετάλλων που είχε χρησιμοποιήσει ο καλλιτέχνης από συγκεκριμένα χυτήρια της εποχής του (όπως του γάλλου Εμίλ Ρομπεκί), αλλά και το πώς η έλλειψη ορισμένων μετάλλων στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 1940 λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου είχε αναγκάσει τον Πικάσο να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά υλικά.

………………..

Ζάκυνθος: Παραδειγματική ποινή για πυροβολισμό σκύλου

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή και 5.000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο Ζακύνθου σε 46χρονο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στην περιοχή Μαχαιράδο.

Στη δίκη, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον λόγω της ιδιαιτερότητας του συμβάντος, στο ακροατήριο βρέθηκαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς και ο μηνυτής - γείτονας του κατηγορούμενου- που άκουσε τον πυροβολισμό και ειδοποίησε τις Αρχές.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ανέφερε πως ο 46χρονος πήγε στο αγρόκτημα για να πάρει το όπλο που ανήκε στον προσφάτως αποβιώσαντα πατέρα του αλλά και να ταΐσει το σκυλί που ήταν δεμένο εκεί. Ο πυροβολισμός του ζώου, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο έγινε για να αμυνθεί, καθώς όπως είπε το σκυλί ήταν άγριο και του επιτέθηκε.

……………………

Αχαρνές: 30χρονος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών με κούριερ

Στη σύλληψη ενός 30χρονου για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης στις 14 Φεβρουαρίου 2018 παρέδωσε δέμα σε εταιρεία ταχυμεταφορών με σκοπό την αποστολή του στην Άρτα. Όπως διαπιστώθηκε το δέμα περιείχε 105,2 γραμμάρια ηρωίνης και 20 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης ταξίδεψε από την Άρτα με σκοπό να προμηθευτεί από την περιοχή των Αχαρνών ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες στη συνέχεια επιχείρησε να αποστείλει ταχυδρομικώς στον εαυτό του. Ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη την στιγμή που πήγε πάλι στο κατάστημα, προκειμένου να διευθετήσει θέμα που αφορούσε την αποστολή του δέματος.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο δράστης, την τελευταία πενταετία, με την ίδια τακτική, έστελνε δέματα με περιεχόμενο ναρκωτικές ουσίες και αποδέκτη τον ίδιο, ενώ εξακριβώθηκε ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά από τρία άτομα (δύο γυναίκες 47 και 51 ετών και έναν 39χρονο άνδρα) στην περιοχή των Αχαρνών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Σημειώνεται ότι η 47χρονη συνελήφθη πρόσφατα για κατοχή ηρωίνης και έχει προφυλακιστεί, ενώ ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

…………………………………….

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Επιστολή δυσαρέσκειας σε Μπουτάρη

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη απέστειλε το Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, αναφορικά με τις δηλώσεις του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στην επιστολή τονίζεται -μεταξύ άλλων- πως «η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, που έχει εκδώσει Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της από 16/1/2018 για την μη εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους γείτονες, έγινε τις τελευταίες ημέρες αποδέκτης σφοδρών παραπόνων, αλλά και δυσαρέσκειας, για τις παρεμβάσεις αυτές».

Σημειώνεται δε ότι «η δυσαρέσκεια και η απογοήτευση αυτή δεν προέρχεται μόνον από τους εταίρους και τους συμπολίτες μας, αλλά και από πλήθος συμπατριωτών και Ελλήνων της Διασποράς» και επισημαίνεται πως οι παρεμβάσεις του δημάρχου «έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες του λαού μας εκφραζόμενες στην κοινωνία, τα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Παράλληλα, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών καλεί τον κ. Μπουτάρη «για την αποφυγή αμφιλεγομένων θέσεων, που δεν αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων και εκθέτουν εν τω προσώπω σας την πόλη μας» αλλά και «κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, να μη δυσχεραίνετε το έργο της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της χώρας μας, που η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών εύχεται και ελπίζει να πετύχει μιαν εθνικώς αποδεκτή και συμφέρουσα λύση του μείζονος αυτού προβλήματος».

………………………………..

Κύπρος: Ανάνηψη βρέφους 45 λεπτά μετά τον «θάνατό» του

Την ανάνηψη βρέφους τριών μηνών 45 ολόκληρα λεπτά μετά τον «θάνατό» του από εισρόφηση ανακοίνωσαν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Το παιδί διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βρέφος είχε μεταφερθεί - σε ημιθανή κατάσταση ύστερα από εισρόφηση - από τους Ρουμάνους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Κατά την εξέτασή του από τους γιατρούς διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν και οι όποιες προσπάθειες ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι, ανακοινώθηκε επισήμως ο θάνατός του. Ωστόσο, ύστερα από 45 λεπτά και καθώς το βρέφος ήταν συνδεδεμένο ακόμη με τον καρδιογράφο, ακούστηκε παλμός. Αμέσως υποβλήθηκε σε αξονική και διαπιστώθηκε ότι φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραχνωειδή εμφορά.

Η αλλοδαπή μητέρα του παιδιού κατέθεσε στην αστυνομία ότι το βρέφος πριν από τρεις ημέρες, ενώ βρισκόταν στην κατοικία του, έπεσε από τον καναπέ και χτύπησε στο μέτωπο. 

Πάντως, έκθεση γεγονότων για το περιστατικό με την επαναφορά του βρέφους στη ζωή, αφού αρχικά είχε ανακοινωθεί ο θάνατός του, ζήτησε το υπουργείο Υγείας.

Στην έκθεση γίνεται λεπτομερής καταγραφή γεγονότων από τη στιγμή που το παιδί μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του ΓΝ Πάφου. Όπως αναφέρεται, το βρέφος φαίνεται κατά τη στιγμή μεταφοράς του στο νοσοκομείο να ήταν αναίσθητο και να μην είχε σφυγμό. Σημειώνεται ότι στο παιδί έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με τη συμμετοχή καρδιολόγου, αναισθησιολόγου, αλλά και παιδιάτρου χωρίς όμως να επανέλθει. Η κατάστασή του φαίνεται να άλλαξε λίγο πριν μεταφερθεί στο νεκροτομείο, όταν εμφάνισε παλμό και καρδιακή λειτουργία.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το βρέφος, δεν έχει εγκεφαλική δραστηριότητα, αλλά αυτό πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω για δύο 24ωρα για να διαφανεί ότι όντως δεν υπάρχει εγκεφαλική λειτουργία.

Το υπουργείο Υγείας της μεγαλονησου τονίζει ότι προς το παρόν δεν προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διοικητικής έρευνας, αφού πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση με τους γιατρούς να φαίνεται εκ πρώτης ότι έκαναν τις δέουσες ενέργειες για την επαναφορά του βρέφους.

……………………

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018

Στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου η βασίλισσα Ελισάβετ

Επίσκεψη - έκπληξη στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου πραγματοποίησε η 91 ετών βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να τιμήσει τον ανερχόμενο σχεδιαστή Ρίτσαρντ Κουίν.

Αφού κάθισε στην πρώτη σειρά, στο πλευρό της αρχισυντάκτριας της αμερικανικής Vogue , η βασίλισσα παρακολούθησε την παρουσίαση των τολμηρών δημιουργιών του σχεδιαστή.

Εν συνεχεία, απένειμε στον Κουίν το βραβείο «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για τη Βρετανική Μόδα», αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρόλο της βιομηχανίας μόδας στην κοινωνία και τη διπλωματία, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το συγκεκριμένο βραβείο θα απονέμεται εφεξής κάθε χρόνο σε έναν νέο Βρετανό σχεδιαστή, σύμφωνα με το παλάτι.

Έχοντας έδρα το Λονδίνο, ο Κουίν δημιούργησε την ομώνυμη μάρκα ρούχων το 2016, ενώ ειδικεύεται στα γυναικεία ενδύματα και τα υφάσματα, με τις δημιουργίες του να θεωρούνται τολμηρές.

…………………

ΗΠΑ: Ισόβια σε 63χρονο που δολοφόνησε Λιβανέζο γείτονά του

Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους, καταδικάστηκε ο 63χρονος Στάνλεϊ Μέιτζορς, κάτοικος της πολιτείας Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ, για τη δολοφονία ενός γείτονά του, λιβανέζικης καταγωγής.

Ο Μέιτζορς ομολόγησε την πράξη του και κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 37χρονου Χαλίντ Τζαμπάρα, τον Αύγουστο του 2016, στην πόλη Τάλσα.

Λίγες στιγμές πριν πέσει νεκρός στο κατώφλι του σπιτιού του, ο Χαλίντ Τζαμπάρα είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία για να καταγγείλει ότι ο γείτονάς του τον απειλούσε κρατώντας όπλο.

Για χρόνια, ο Μέιτζορς αντιμετώπιζε επιθετικά την οικογένεια Τζαμπάρα -χριστιανούς του Λιβάνου που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να σωθούν από τον εμφύλιο πόλεμο- χαρακτηρίζοντας τα μέλη της «βρομερούς άραβες».

Πέραν της ανθρωποκτονίας ο Στάνλεϊ Μέιτζορς καταδικάστηκε επίσης για εκφοβισμό και παρενόχληση, κατηγορίες που η οικογένεια του θύματος θεωρούσε σημαντικές.

Όταν διέπραξε τη δολοφονία, ο Στάνλεϊ Μέιτζορς είχε αποφυλακιστεί υπό όρους αφού είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή είχε χτυπήσει με το αυτοκίνητό του τη μητέρα του Τζαμπάρα. Παράλληλα, του είχε απαγορευτεί να οπλοφορεί.

Ο συνήγορος του Μέιτζορς, Τζάστιν Σμιθ, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, τονίζοντας πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

……………………

Ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στο μετρό Θεσσαλονίκης

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, το οποίο εντοπίστηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, πολύ κοντά στο Κρηναίο οικοδόμημα.

Την ανακάλυψη γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της εταιρείας «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος. Ο ίδιος αποκαλεί το άγαλμα ως «η Αφροδίτη του μετρό Θεσσαλονίκης».

«Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο... καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μυλόπουλος.

…………………………

Τροχαία: Τέσσερις νεκροί το τριήμερο της Αποκριάς, έναντι 14 πέρυσι

Μείωση παρουσιάζουν σε σχέση με πέρσι τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας , σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, φέτος σημειώθηκαν 90 τροχαία έναντι 104 πέρσι, ενώ έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα σε ισάριθμα δυστυχήματα, έναντι 14 (σε 11 τροχαία) το 2017. Παράλληλα, 7 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, όσα ακριβώς και πέρσι, ενώ οι ελαφρά τραυματίες ήταν 99 έναντι 126 το το 2017.

Η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ πραγματοποίησε αυξημένους τροχονομικούς ελέγχους στο συγκεκριμένο διάστημα και ειδικότερα σε 45.814 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 10.397 παραβάσεις.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν την υπερβολική ταχύτητα 2.143, ενώ ακολουθούν, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης 633, η μη χρήση ζωνών ασφαλείας 344, η μη χρήση κράνους 324, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 137, το αντικανονικό προσπέρασμα 77, η παραβίαση προτεραιότητας 33. Οι λοιπές παραβάσεις ανήλθαν σε συνολικά 6.706.

…………………

ΠΕΜΠΤΗ 22/2/2018

Μαυροβούνιο: Επίθεση βομβιστή-καμικάζι κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Ένας άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα, ενώ προηγουμένως είχε πετάξει μια χειροβομβίδα στον περίβολο του κτηρίου, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της χώρας.

Ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι δεν διέκρινε υλικές ζημιές στην αμερικανική πρεσβεία.

Η κυβέρνησης της χώρας ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας, καθώς η διαδικασία της αναγνώρισης του δράστη, υπό τη διεύθυνση της εισαγγελίας και της αστυνομίας του Μαυροβουνίου.

…………………….

Περού: Πτώση λεωφορείου σε φαράγγι - Τουλάχιστον 44 νεκροί

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Περού , όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φαράγγι.

Σύμφωνα με την εταιρεία που ανήκει το λεωφορείο, στο όχημα επέβαιναν 45 επιβάτες, Ωστόσο όπως ανέφερε η αστυνομία, ο αριθμός τους προφανώς ήταν υψηλότερος, καθώς συχνά επιβιβάζονται στη διάρκεια δρομολογίων της περισσότεροι επιβάτες, που δεν εμφανίζονται στην αρχική καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της αστυνομίας στην επαρχία Αρεκίπα, 11 τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της ομώνυμης πόλης. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίστηκε από τις αρχές.

Το δυστύχημα συνέβη σε μια στροφή στο 780ό χιλιόμετρο της οδού Panamericana Sur, στην επαρχία Αρεκίπα, στο νότιο Περού.

Τα τροχαία είναι εξαιρετικά συχνά στο Περού, όπου πολλοί δρόμοι δεν θεωρούνται ασφαλείς, ενώ οι οδηγοί λεωφορείων δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Τσάλα με προορισμό την Αρεκίπα.

Ο πρόεδρος της χώρας Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πρόκειται για το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο στο Περού φέτος. Στις 2 Ιανουαρίου, λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό κι έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά από ύψος 100 μέτρων, στην περιοχή Πασαμάγιο, 45 χλμ. βόρεια της Λίμας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 52 άνθρωποι.

…………………..

Οικογενειακή τραγωδία στον Αγ. Δημήτριο - Σκότωσε την αδερφή του και αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην οδό Πελοπίδα, στον Άγιο Δημήτριο.

Ένας 65χρονος και η 63χρονη αδερφή του βρέθηκαν νεκροί με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άντρας, που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, σκότωσε την αδερφή του και κατόπιν έδωσε τέλος στη ζωή του.

……………………….

Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης βρέθηκε στην Κυψέλη

Εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης εντοπίστηκε στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 38χρονος Αλβανός και δύο Έλληνες, 48 και 53 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος, που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για διάπραξη όμοιων αδικημάτων και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, είχε αναλάβει τη νόθευση των ναρκωτικών, καθώς και τη διακίνησή τους, ενώ με τον ρόλο των τσιλιαδόρων και των διανομέων είχαν επιφορτιστεί οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήρης εξοπλισμός νόθευσης και τυποποίησης ηρωίνης, ποσότητα ηρωίνης βάρους 29,16 γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης, νοθευτική ουσία, το χρηματικό ποσό των 6.410 ευρώ, 11 κινητά τηλέφωνα και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

…………………….

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, αλβανικής υπηκοότητας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν αστυνομικοί στο Ρέθυμνο.

Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 29 και 31 ετών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, όταν ο 29χρονος εντοπίστηκε την ώρα που προμήθευε ναρκωτικές ουσίες τον 31χρονο. Οι δύο αλλοδαποί ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ. Επίσης, εντοπίστηκε συγκεκριμένος χώρος τον οποίο χρησιμοποιούσε ο 29χρονος για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχεθήκαν περισσότερα από 450 γραμμάρια κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 510 ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, από την έρευνα στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν 137,7 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα παραισθησιογόνων ουσιών, γνωστά ως μανιτάρια.

……………………………..

Τουρκία: Έως και 10 χρόνια φυλάκιση για οδηγό ταξί που εξαπάτησε τουρίστα

Την επιβολή ποινής κάθειρξης έως και 10 ετών εισηγήθηκε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για οδηγό ταξί, ο οποίος κατηγορείται πως έκανε άσκοπους κύκλους ενώ μετέφερε τουρίστα από τη Σαουδική Αραβία, χρεώνοντάς του τα παραπάνω χιλιόμετρα. Σύμφωνα με την εφημεριδα Ηurriyet, ο οδηγός διώκεται για απάτη.

Ο τουρίστας, σταμάτησε το ταξί για να μεταβεί από την περιοχή Kadıköy, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen, επίσης στην ασιατική πλευρά, από όπου θα επέστρεφε στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ωστόσο, ο οδηγός του ταξί -διαπιστώνοντας πως ο τουρίστας δεν ήταν εξοικειωμένος με την Πόλη- τον μετέφερε στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, πριν ξαναπεράσει πάνω από τον Βόσπορο, για να επιστρέψει στην ασιατική πλευρά.

Θεωρώντας πως αυτός ο κύκλος δεν ήταν αρκετός, ο οδηγός του ταξί επέλεξε στη συνέχεια να μην ακολουθήσει τη συντομότερη διαδρομή προς το αεροδρόμιο, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το ταξίδι.

Σαν αποτέλεσμα, ο τουρίστας τελικώς έχασε την πτήση του, τη στιγμή που και η διαδρομή με το ταξί του κόστισε πολύ περισσότερο από ό,τι έπρεπε.

Ο Σαουδάραβας αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το περιστατικό, με την εισαγγελία να προτείνει ποινή φυλάκισης 3 έως 10 ετών για τον οδηγό.

Από την πλευρά του, πάντως, ο οδηγός του ταξί αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως μπερδεύτηκε και πήρε λάθος έξοδο σε μία γέφυρα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Βοσπόρου.

…………………

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/2/2018

Αφρώδη ζαχαρωτά ανακαλεί η IKEA

Αφρώδη ζαχαρωτά σε συσκευασία 100 γρ., με την ονομασία Godis Paskkyckling, ανακαλεί προληπτικά η ΙΚΕΑ λόγω παραβίασης των προδιαγραφών ασφαλείας και υγιεινής στη μονάδα παραγωγής.

«Η ασφάλεια των τροφίμων παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την ΙΚΕΑ και θέλουμε να γνωρίζουν οι καταναλωτές μας ότι συγκεκριμένες παρτίδες με αφρώδη ζαχαρωτά ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία προσθέτει ότι «κατά τη φάση παραγωγής των αφρωδών ζαχαρωτών είναι πιθανό να μολύνθηκαν οι παρτίδες με ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση από 23 Οκτωβρίου 2018 μέχρι 26 Ιανουαρίου 2019 από ύπαρξη τρωκτικών στο χώρο παραγωγής».

Η ΙΚΕΑ ζητά από τους καταναλωτές να επιστρέψουν το προϊόν στο πλησιέστερο κατάστημα, προκειμένου να τους επιστραφεί το ποσό της αγοράς. Η προσκόμιση της απόδειξης δεν είναι απαραίτητη.

Στην Ελλάδα έχουν πωληθεί δύο τεμάχια του συγκεκριμένου είδους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο ΕΦΕΤ.

……………………………………

Σέρρες: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στις Σέρρες.

Τέσσερα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου και καραμπίνας αφαίρεσαν τις εισπράξεις της ημέρας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Εκείνη την στιγμή, στον χώρο βρίσκονταν η υπεύθυνη του καταστήματος και τρεις πελάτες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

…………………………

Μαδρίτη: Ηθοποιός μεταμφιεσμένος σε Πουτζντεμόν προκάλεσε συναγερμό

Την κινητοποίηση της αστυνομίας της Μαδρίτης προκάλεσε ένας μεταμφιεσμένος ηθοποιός, όταν κάτοικος της πόλης κατήγγειλε στις αρχές πως είδε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας τον πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.

Ο κάτοικος του προαστίου της Μαδρίτης κάλεσε τον αριθμό της αστυνομίας (091), διακρίνοντας στον δρόμο κάποιον άνδρα που έμοιαζε πολύ με τον αυτοεξόριστο στο Βέλγιο Πουτζντεμόν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τον ιστότοπο Politico.

Στο σημείο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, έσπευσαν μία περίπολος με δύο αστυνομικούς, διαπιστώνοντας τελικά πως πρόκειται για το γύρισμα ενός σκετς, για την ψυχαγωγική εκπομπή «El Intermedio» του δικτύου «La Sexta».

Όπως πάντως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό La Ventana ο μεταμφιεσμένος Πουτζντεμόν, κωμικός Χοάκιν Ρέγες, οι αστυνομικοί ήταν έξι.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι γνωστός στην Ισπανία επειδή μιμείται διάφορες προσωπικότητες, πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί ξέσπασαν σε γέλια, διαπιστώνοντας πως επρόκειτο για μεταμφίεση.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν έχει αυτοεξοριστεί στο Βέλγιο από τα τέλη Οκτωβρίου, λίγο προτού η ισπανική δικαιοσύνη ξεκινήσει διώξεις για εξέγερση και στάση για τον ρόλο του στην κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας κινδυνεύει με φυλάκιση εφόσον εμφανιστεί στην Ισπανία.

…………………….

Συμπλοκή με έναν τραυματία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα άτομο τραυματίστηκε σε συμπλοκή η οποία σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Εγνατία με Μπακατσέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια της συμπλοκής, ενώ μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε εννιά προσαγωγές.

……………………………

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/2/2018

Λέσβος: 50 χρόνια κάθειρξη στον πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του

Σε 50 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Κακουργιοδικείο Βορείου Αιγαίου τον 40χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη κόρη του. Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστολή καταδικάστηκε και η μητέρα του παιδιού, η οποία σύμφωνα με το σε βάρος της κατηγορητήριο γνώριζε για την κακοποίηση του παιδιού χωρίς να την καταγγείλει.

Η όλη υπόθεση διαδραματίσθηκε σε χωριό της Λέσβου. Όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δάσκαλος στο σχολείο όπου φοιτούσε το μικρό κορίτσι αντιλήφθηκε από τη συμπεριφορά του ότι κάτι συνέβαινε.

Στη συνέχεια κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του παιδιού έμαθε το τι ακριβώς υφίστατο και την έπεισε να προχωρήσει σε καταγγελία, όπως και την μητέρα του η οποία φοβόταν έως τότε την εν γένει συμπεριφορά του συζύγου της.

Ας σημειωθεί ότι στο παρελθόν, ο πατέρας είχε κατηγορηθεί για υπόθεση κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας και είχε αθωωθεί.

………………..

Εύβοια: Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο

Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο στο χωριό Δρυμώνας στην Εύβοια.

Πρόκειται για γυναίκα 59 ετών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, πήγαινε μαζί με την 27χρονη κόρη της, με το αυτοκίνητό τους, στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ.

Σε κάποια στιγμή, όμως, είδαν τα ορμητικά νερά από την κακοκαιρία και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στο χωριό Δρυμώνας, αφού ήταν αδύνατο να κινηθούν με το Ι.Χ.

Τότε η άτυχη 59χρονη παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και εντοπίστηκε νεκρή λίγη ώρα αργότερα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, έπειτα από επιχείρηση 20 πυροσβεστών με οκτώ οχήματα.

Η κόρη της μπόρεσε να κρατηθεί από ένα δένδρο και έτσι σώθηκε.

………………..

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/2/2018

Επισκόπηση Τύπου της Κυριακής

Τα βασικά πρωτοσέλιδα του Τύπου της Κυριακής.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Επιχείρηση ακραίας πόλωσης με βαρύ κόστος στην οικονομία»

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Το φάντασμα της αντιπολιτικής»

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Δώστε τη Μακεδονία και πάρτε ¨προίκα¨ πιο χαλαρή έξοδο»

REAL NEWS: «Έγιναν… Τούρκοι με τον Ερντογάν»

ΕΘΝΟΣ: «Παρέδωσα στο FBI τα ¨μαύρα αρχεία¨ της Novartis»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Ομολογούν τις παράνομες μειώσεις συντάξεων»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: «Οι Γερμανοί επιστρέφουν το Κατοχικό Δάνειο»

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Και τώρα εκλογές το ’19!»

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Πίσω έχει η Novartis την ουρά»

Η ΕΠΟΧΗ: «Νόμος περί ευθύνης υπουργών. Να καταργηθεί στην πράξη»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Το ντοκουμέντο του FBI για τις μίζες στους πολιτικούς»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΤΥΠΟΥ: «Νέο πείραμα!»

Documento: «Και τρίτος νεκρός στον δρόμο της Novartis»

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ: «Στήνουν δικαστικό πραξικόπημα για να μπλοκάρουν την έρευνα»

…………………..

ΚΕΔΕ: Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα - Συγκέντρωση στη Βουλή

Κλειστοί θα παραμείνουν τη Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ που αντιδρά στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Στις περιπτώσεις που αιρετοί λάβουν απόφαση να μην κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών, καθώς και πανελλαδική στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), στο οποίο περιλαμβάνεται η επίμαχη διάταξη. Θα προηγηθεί συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη και της ΚΕΔΕ στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας σε αυτούς, ενώ σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή «χιλιάδες» υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου.


أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές