Android 9 Pie : Το λογισμικό που δεν θα σε εθίζει !


...και να που το cute ρομποτάκι που είναι το "σήμα κατατεθέν" για το λογισμικό android, απέκτησε και ένατη version η οποία μάλιστα υπόσχεται να είναι λιγότερο εθιστική για τους χρήστες του.

Το λειτουργικό σύστημα που οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν στα smartphone και τα tablets τους, έχει την ονομασία Android 9 Pie και με αφανή χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σκοπεύει στην «έξυπνη» επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και τη πρακτικότερη χρήση των διαφόρων εφαρμογών.

Μέσα από το Android 9 Pie οι χρήστες μπορούν να οριοθετούν τον χρόνο χρήσης των εφαρμογών τους ώστε να αποκτήσουν "Digital Wellbeing" (Ψηφιακή Ευεξία) και να μην εθίζονται. 

Ο χρήστης θα μπορεί έχει τον έλεγχο του χρόνου χρήσης της συσκευής του λοιπόν και μάλιστα από ένα χρονικό σημείο και μετά η οθόνη της συσκευής του θα γίνεται ασπρόμαυρη! Επίσης θα μπορεί να θέσει σε εφαρμογή το Do Not Disturb mode ώστε να σιγούν εισερχόμενες κλήσεις και προειδοποιήσεις.

Η "πίτα" του android διαθέτει το «App Actions», μια «έξυπνη» λειτουργία που εμφανίζει στην κορυφή της οθόνης μια σειρά από επιλογές που μπορούν να ενεργοποιηθούν με ένα άγγιγμα! 

Σε γενικές γραμμές το νέο λογισμικό προσπαθεί να "μαντέψει" τις συνήθειες χρήσης της συσκευής σας και να φανεί πιο εύχρηστο και λειτουργικό για εσάς. Δεν μένει παρά να το δούμε στην πράξη με τις πρώτες συσκευές που θα το εγκαταστήσουν ως update ή θα το έχουν προεγκατεστημένο.

Έτσι κι αλλιώς τα κινητά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας πλέον και όλοι τα λέμε χαριτολογώντας "μεγάλο αδελφό". Μη σας πιάνει το παράπονο αν θέλουν ..."να το τερματίσουν" οι developers !


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές