ΑΝΑΤΡΟΠΗ ! Θετικός στο antidoping control ο νικήτης του Μαραθωνίου της Αθήνας !


ΠΟΙΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ ;

Ο Νικήτης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο είναι ο τρίτος κατά σειρά Κενυάτης αθλητής που βγαίνει θετικός στο antidoping control !

Ο Samuel Kalalei, νικήτης του Μαραθώνιου δρόμου με χρόνο 2:12.17, τέθηκε σε προσωρινό αποκλεισμό από αρμόδια επιτροπή της IAAF, αφού το δείγμα ποτ έδωσε βρέθηκε θετικό σε EPO (ερυθροποιητίνη).

Σιγά σιγά ο μύθος των super δρομέων από την Κένυα καταρίπτεται αφού θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες βρέθηκαν επίσης ο σπρίντερ Μπόνιφας Οντούγκα Μουερέσα και η 34χρονη δρομέας των μεγάλων αποστάσεων Λούσι Καμπού Γουανγκούι. 

Αξίζει να σημειωθεί η αγωνιστική "λαμογιά" των Κενυατών καθώς και ο Άσμπελ Κίπροπ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των 1.500μ, εκτίει και αυτός ποινή προσωρινού αποκλεισμού για EPO. 

Ο κατάλογος από τους "μούφα πρωταθλητές" ωστόσο συνεχίζεται καθώς κι άλλοι γνωστοί Κενυάτες αθλητές εκτίουν ποινές προσωρινού αποκλεισμού. Αυτοί είναι: η -τρεις φορές- νικήτρια του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Ρίτα Τζέπτου και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στα 42.195μ, Τζεμίνα Σούμγκονγκ.

...κι εις άλλα με υγεία ! ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές