ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ: Όταν ο αθλητισμός παρακάμπτει την επικαιρότητα...


Με τόσες επιτυχίες στον Ελληνικό αθλητισμό μαζεμένες αυτό το καλοκαίρι, μπαίνουμε σε σκέψεις καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μια αθλητική επιτυχία κάνει τον Ελληνικό λαό να ξεχνά τα καθημερινά του προβλήματα ή και πολλές φορές να αποσυντονίζεται από τα πραγματικά του προβλήματα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νίκη της Εθνικής Ποδοσφαίρου το 2004 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έβγαλε όλους τους Έλληνες έξω στον δρόμο! Μετά ήρθαν οι Ολυμπιακοί αγώνες (προπομπός κατά τη γνώμη μας, της οικονομικής καταστραφής της χώρας) και ακολούθησαν κι άλλες πολλές αθλητικές επιτυχίες... Που θέλουμε όμως να καταλήξουμε;

Φτάνουμε στην Ελλάδα του σήμερα, εν μέσω κρίσης στο καλοκαίρι του 2018, με ένα Ελληνικό λαό εξασθενισμένο, οικονομικά ξεπεσμένο και μια σειρά αθλητών να φέρνει επιτυχίες για την μικρή κουκίδα στο κέντρο του Παγκόσμιου χάρτη.

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ , ΜΕΓΑΛΟΣ ...

🇬🇷 Χρυσό Μετάλλιο🎖Βούλα Παπαχρίστου

🇬🇷 Χρυσό Μετάλλιο🎖Ανδρέας Βαζαίος

🇬🇷 Χρυσό Μετάλλιο🎖Κατερίνα Στεφανίδη

🇬🇷 Χρυσό Μετάλλιο🎖Μίλτος Τεντόγλου

🇬🇷 Χρυσο Μεταλλιο🎖Κυρίδου - Μπουρμπου

🇬🇷 Αργυρό Μεταλλιο🎖Νονη - Αγιάτη 

🇬🇷 Αργυρό Μετάλλιο :🎖Μ. Μπελιμπασάκη

🇬🇷 Αργυρό Μετάλλιο :🎖Εθν. Πόλο Γυναικών

🇬🇷 Αργυρό Μετάλλιο :🎖Νικ. Κυριακοπούλου

🇬🇷 Χάλκινο Μετάλλιο 🎖Απόστολος Χρήστου


...φυσικά είναι ευχάριστο να σκέφτεται κανείς πως οι αθλητές μας διαπρέπουν (π.χ. άνοδος Τσιτσιπά στην  15η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης) ,  αλλά το μυαλό του καθενός μας μπαίνει σε σκέψεις έτσι κι αλλιώς καθώς ισχυεί πραγματικά πως μερικές επιτυχίες στον Ελληνικό αθλητισμό αλλάζουν το τοπίο στην ενημέρωση του πολίτη και τον αποστρέφουν από τις έγνοιες του.

Όταν τα μέσα ενημέρωσης διαμορφώνουν στην Ελλάδα την καθημερινή ειδησεογραφία, λογικό είναι μια αθλητική επιτυχία "να χαλάει τη σούπα" καθώς καθυστερεί την διαμόρφωση γνώμης στον τηλεθεατή, τον ακροατή ή και τον αναγνώστη αντίστοιχα.

Το κείμενο αυτό ίσως αποτελέσει και σε εσας μια τροφή για σκέψη γιατί εμείς εδώ στο proagelos.gr πάντως προβληματιστήκαμε και θεωρήσαμε σκόπιμο να γράψουμε αυτές τις γραμμές.

Κλείνοντας, είναι δεδομένο πως επιθυμούμε να δούμε και στο μέλλον αντίστοιχες επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού αλλά στο μέτρο του δυνατού ώστε δεν θα αποκρύπτονται ή δεν θα περνούν σε δεύτερη μοίρα σημαντικά γεγονότα της επικαιρότητας. 


أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές