Ελένη Λουκά:Η 1η πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down στη Κύπρο!


Η εικονιζόμενη Ελένη Λουκά (απλή ατυχής συνωνυμλια με το άτομο που σας έρχεται στο μυαλό...), αποφοίτησε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Με την ιδιότητα της νηπιαγωγού, αγαπά τα παιδιά τα οποία είναι ένα κυρίαρχο κομμάτι της ζωής της.

Η Ελένη αποτελεί το πρώτο παιδί, με σύνδρομο Down, το οποίο κατάφερε να αποφοιτήσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και επίσημα είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός. Πλέον, ετοιμάζεται ν’ ανοίξει νέα κεφάλαια στη ζωή της και να κάνει σχέδια για νέα «ταξίδια». Πρόκειται για ένα πλάσμα που σε κερδίζει φυσικά με την πρώτη ματιά. Από παιδί έμαθε πολλά, όπως να παίζει πιάνο, να τραγουδά, έκανε και μαθήματα χορού (αδυναμία της είναι το ζεϊμπέκικο). Έμαθε παρόλα αυτά να αγαπά τη ζωή και περισσότερο να αγαπά τα πάντα γύρω της και πιο πολύ τους ανθρώπους.

Στο Πανεπιστήμιο έμαθε επίσης πολλά. Λάτρεψε τη θεωρία. Ιδιαίτερα την ψυχολογία γιατί της έδωσε εκείνα τα εργαλεία να καταλάβει όσα νιώθει για τα παιδιά. Ήταν πολύ συνειδητή επιλογή να σπουδάσει νηπιαγωγός για να προσφέρει στα παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι το αύριο του τόπου μας, δηλώνει.

Αναπόσπαστο κομμάτι των σπουδών της ήταν και η σχολική εμπειρία η οποία έδωσε στην Ελένη την ευκαιρία να ζήσει τη διδασκαλία στην πράξη. Μια διαδικασία που θεωρείται εύκολη, αλλά στην πράξη είναι δύσκολη. Τα παιδιά είναι οι πιο δύσκολοι κριτές, ωστόσο έχουν μέσα τους την ενσυναίσθηση. Καταφέρνουν να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να καταλαβαίνουν ποιος τους αγαπά αληθινά.

Η Ελένη δεν δίστασε ποτέ να «τσαλακώσει» την εικόνα της. Να κάτσει στο πάτωμα μαζί με τα παιδιά, να παίξει, να χορέψει, να τραγουδήσει, να ζωγραφίσει, γι’ αυτό και πολλές φορές τα ίδια τα παιδιά νόμιζαν πως πρόκειται για συμμαθήτριά τους! Ολοκλήρωσε το τελευταίο μάθημα για την απόκτηση του πτυχίου της και θα εγγραφεί στους καταλόγους των διορισίμων εκπαιδευτικών. Φύσει ανήσυχο πνεύμα, προς το παρόν, κάνει μια μικρή ανάπαυλα και σχεδιάζει το μέλλον της βλέποντας τις επιλογές που έχει μπροστά της!

Η ίδια αποκαλύπτει πως γράφει τις δικές της ιστορίες και παραμύθια για παιδιά, τις οποίες ενδεχομένως τα επόμενα χρόνια, γιατί όχι, να τις συναντήσετε και στα βιβλιοπωλεία. Το παράδειγμα της Ελένης θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή διαχρονικά για όλα τα άτομα με αναπηρίες, ως προς το θέμα της αποδοχής αλλά και της ένταξης των ατόμων με σύνδρομο Down στην κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές