Το Θωρηκτό Ποτέμκιν στον Κήπο του Μεγάρου

Το αριστούργημα της έβδομης τέχνης µε live μουσική από πιάνο.

Το Θωρηκτό Ποτέμκιν του Σεργκέι Αϊζενστάιν, σοβιετικής παραγωγής 1925, εξιστορεί το πραγματικό γεγονός της ανταρσίας του πληρώματος του ομώνυμου πλοίου στην Οδησσό, κατά την πρώτη αποτυχημένη επανάσταση του 1905 εναντίον του τσαρικού καθεστώτος.
Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου και η πληρέστερη βωβή ταινία, το Ποτέμκιν διαμόρφωσε τον σύγχρονο κινηματογράφο, καθώς ο Αϊζενστάιν εφάρμοσε επαναστατικές τεχνικές στην αφήγηση, με προεξέχουσα την θεωρία του μοντάζ.
Την ταινία συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους πιανίστες της γενιάς του, με έργα των μεγάλων ρώσων συνθετών Σοστακόβιτς, Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, Στραβίνσκι, αλλά και με αυτοσχεδιαστική διάθεση.


Θωρηκτό Ποτέμκιν
18 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Συμπαραγωγή: Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΕΚΕΠ) & Μέγαρο Μουσικής Αθηνών   

Χορηγός ALLIANZ

Μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 στον Κήπο του Μεγάρου

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, εφαρμόζει σε όλους τους χώρους του τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, για τις εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου, ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται μία με μιάμιση ώρα πριν την ώρα έναρξης της εκδήλωσης και να αποχωρεί βάσει των οδηγιών του προσωπικού του Μεγάρου ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις κατά την είσοδο και την έξοδο από το χώρο.
Οι θέσεις έχουν τοποθετηθεί ανά δύο ή τρεις με απόσταση μεταξύ τους. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των θεατών από τις θέσεις αυτές, η μετακίνηση των θέσεων, όπως και το να φέρουν δικό τους κάθισμα.
Δεν επιτρέπεται το κοινό να σηκώνεται κατά τη διάρκεια της παράστασης εκτός αν υπάρχει ανάγκη.
Το κοινό και οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν μη ιατρικές προστατευτικές μάσκες πριν, κατά τη διάρκεια, και με το πέρας της εκδήλωσης.
Το προσωπικό παρακολουθεί στενά την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και το κοινό παρακαλείται να ακολουθεί τις οδηγίες  του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Αντισηπτικά διαλύματα για χρήση του κοινού είναι διαθέσιμα στην είσοδο και στα κυλικεία.
Τα κυλικεία λειτουργούν, και οι υπηρεσίες τους είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις τρέχουσες διατάξεις τόσο για την παρασκευή όσο και για τη διάθεση τροφίμων και ποτών.
Ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων ανά συναλλαγή και ανά εκδήλωση έχει περιοριστεί στα 4 άτομα.
Οι εκδηλώσεις δεν έχουν διάλειμμα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές