To proagelos.gr καλεί τους αναγνώστες του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να δώσει τις καταγγελίες του στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να στείλετε με e-mail την καταγγελία σας στο proagelos@gmail.com γράφοντας φυσικά το ονοματεπώνυμό σας καθώς και ένα e-mail επικοινωνίας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και στη συνέχεια να αναρτήσουμε την καταγγελία που κάνατε.

Λοιπόν, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους !

Παρασκευή 17/7/2015, της φωτιάς και της μαυρίλας σ΄ολόκληρη τη χώρα και γίνεται από πολλούς, λόγος για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας με τα τόσα πύρινα μέτωπα τα οποία άνοιξαν σε ολόκληρη τη χώρα. Τι να πει κανείς ; Σχέδιο αποσταθεροποίησης για μια χώρα που από χρόνια βρίσκεται σε αποσταθεροποίηση για να μη πω σε διάλυση και στον αυτόματο πιλότο. Θα επανέλθω όμως σε αυτό το θέμα ...

Κοντεύουν να περάσουν 2 εβδομάδες από την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Το 61% είπε όχι και αυτό στο τέλος μετατράπηκε σε ναι αφού η κυβέρνηση έγραψε στα @@ της την ετυμηγορία του κόσμου για ένα αμφιλεγόμενο ερώτημα το οποίο έστειλε όλους εσάς στις κάλπες ...

Και λέω όλους εσάς, γιατί εγώ δεν πήγα να ψηφίσω ! Και δεν πήγα να ψηφίσω για πολλούς λόγους. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν. Τα υπέρ και τα κατά του ναι και του όχι ο καθένας θα μπορούσε να τα επεξεργαστεί στο νου του όπως θέλει. Πολλοί μετέφρασαν το ερώτημα του δημοψηφίσματος σε "ευρώ ή δραχμή;" , "μέσα ή έξω απ΄την Ευρώπη;" , "φτωχοποίηση ή σιγουριά και τα λεφτά των δανειστών στην τσέπη μας;" Πλασματικά ερωτήματα . Στην ουσία δεν υπήρχε κανένα ερώτημα γιατί ο Τσίπρας είχε το δικό του σχέδιο και ήθελε να μετακυλήσει τις ευθύνες του στον ψηφοφόρο και γι΄αυτό "έριξε την μπάλα στην εξέδρα", για να χρησιμοποιήσω αυτό το mediakο κλισέ.

Την είχα ψιλιαστεί την κωλοτούμπα ! ...και μη γυρίσει να με πει κανείς ειρωνικά προφήτη. Είναι αυτονόητο για όσους μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους, ότι όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών (συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής) είναι τα καλύτερα πελατάκια των δανειστών. Δεν υπήρχε περίπτωση λοιπόν ένα πείραμα το οποίο ξεκίνησε εδώ και 5-6 χρόνια να τελειώσει έτσι απλά με ένα όχι ενός δημοψηφίσματος.

Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη. Αν η Ελλάδα δεν αντέξει δεν θα αντέξει και η υπόλοιπη Ευρώπη. Είδατε πως λυσσάξανε οι Φινλανδοί και η άλλη με το καρούμπαλο στο κεφάλι, η πρωθυπουργός της Λιθουανίας ώστε να βρεθεί λύση και να παρθεί επιτέλους μια απόφαση στο Eurogroup. Αρα λοιπόν, το crush test για την πιθανή ή οχι Ευρωπαϊκή αποσταθεροποίηση έπρεπε να περάσει από τον πιο αδύναμο κρίκο που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελλάδα. Και μιλώντας για αποσταθεροποίηση, για να επανέλθω στο θέμα των πυρκαγιών, αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, κάποιοι περνάνε από test τον Τσίπρα αυτή τη στιγμή σχετικά με τις επιλογές του. Το 2007 κατακάηκε η Ηλεία εξ αιτίας της στροφής του "κουρασμένου της Ραφήνας" προς τους Ρώσους. Σήμερα τα τόσα μέτωπα που ξέσπασαν αναλογιστείτε ... μπήκαν τυχαία οι φωτιές ;

Το ότι δεν πήγα να ψηφίσω βέβαια οφείλεται και σε άλλους λόγους. Βιώνω την ανεργία εδώ και 1μιση χρόνο. Έχω μπει στο τριπάκι επίσης, να καταλάβω ένα νέο εργασιακό καθεστώς το οποίο έσκασε μύτη μες την κρίση το οποίο ανακυκλώνει εργατικό προσωπικό μισθοδοτώντας το με ελάχιστα χρήματα και ξεζουμίζοντας το "δοκιμαστικά" για ελάχιστο χρονικό διάστημα, αφήνοντάς το εκ νέου στην ανεργία. Η ολοκλήρωση του εκάστοτε εργασιακού project δεν επιβάλει βλέπετε, σταθερές εργασιακές σχέσεις σε καιρούς οικονομικής κρίσης ! Ποιος ο λόγος να ψηφίσω λοιπόν όταν με εκμεταλλεύθηκαν με τέτοιο τρόπο και η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά" αβαντάρει τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας !

Επίσης, ποιος ο λόγος να ψηφίσω όταν από το πρωί μέχρι το βράδυ ακούω τα καθοδηγούμενα Μ.Μ.Ε. να δίνουν γραμμή για το ναι ή για το οχι λειτουργώντας ως οι απόλυτοι opinion leaders (καθοδηγητές γνώμης ελληνιστί) ; Έχω κάνει το πέρασμά μου από τον χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και έχω δει εκ τον έσω πως λειτουργούν τα συστημικά media. Ακόμα και το διαδίκτυο τείνει να αλλοτριωθεί αλλά ευτυχώς που υπάρχουν τα blogs και ο καθένας από εμάς μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα !

Με λένε Γιώργο Τσιματσίδη και είμαι ενήλικας, νοήμων, ελεύθερος και πάνω απ΄όλα Έλληνας ! ...και ειλικρινά θλίβομαι για περιπτώσεις ατόμων (εξ ίσου ενηλίκων, ελεύθερων, ελληνόψυχων και με αυξημένη οξύτητα πνεύματος) που μπήκαν στη διαδικασία να φάνε το παραμύθι που τους σερβίρισαν κρύο !

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται άτομα άξια, που πάλεψαν για την επιβίωσή τους και για να φτάσουν να βρίσκονται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, να λειτουργούν πολωτικά και να υπερμάχονται για να επιβάλουν την άποψή τους σε φίλους ή γνωστούς για ένα ναι ή για ένα οχι  , λειτουργώντας ως preachers αφροαμερικάνικης εκκλησίας ! Ήμαρτον, ποιός τους έβαλε το Σημίτη στο ποτό τους και οδηγούν την χώρα σε διχασμό ; Έτσι διαλύονται από φιλίες ετών μέχρι και οικογένειες !

Προσωπικά έχω να μιλήσω με φίλους από την επόμενη του δημοψηφίσματος γιατί έπεσαν να με κατηγορήσουν για την επιλογή μου να μη ψηφίσω τη στιγμή που εγώ δεν έχω κριτικάρει κανένα για την επιλογή του οχι ή του ναι του ! Γιατί δεν μου μιλάτε ρε ; Επειδή ψηφίσατε ναι ή οχι και τελικά καταλάβατε πως κάνατε μια τρύπα στο νερό; ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ με την επιλογή μου να μη ψηφίσω λοιπόν !!! Που είστε τώρα ; Ούτε ένα τηλέφωνο ;

Hallelujah ! Το μνημόνιο θα μας εξασφαλίσει λεφτάκια, δεν θα πεινάσουμε, τα παιδάκια μας θα έχουν να βάλουν πάνες στο πωπουδάκι τους, τα γατάκια μας θα έχουν να πίνουν γάτακι στο μπωλάκι τους ! Ρε δε μαμιόμαστε λέω γω ! Η χώρα λειτουργεί εδώ και χρόνια στον αυτόματο πιλότο. Δεξιοί και αριστεροί, πράσινοι, μπλέ , ροζ, κόκκινοι και πουά ... όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι και κάνουν όλους μας να βράζουμε στο ζουμί μας ! Είτε δεξιό - είτε αριστερό το μνημόνιο παραμένει μνημόνιο ... κι όσο νυχτώνει το αγγούρι μεγαλώνει ... για όλους ανεξαιρέτως !

Θέλετε να γίνω πιο παραστατικός ; Το μνημόνιο θα ικανοποιήσει την ματαιοδοξία όλων σας ... κάπως έτσι :


Δεν σας άρεσε ; Μήπως σας έθιξα ; Εγώ πάντως δεν έχω στην κατάσταση που βρίσκομαι, ούτε να χάσω ούτε να κερδίσω τίποτα. Όμως ξέρετε κάτι ; Όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό μου το editorial, κανένας σας δεν θα μου απαγορεύσει να εκφέρω πολιτικό λόγο επειδή επέλεξα να μην ψηφίσω ! 
Είδα κι εσάς που ψηφίσατε τι καταλάβατε ...

Κλείνοντας, για να καταλάβετε πόσο δίκιο είχα που δεν ψήφισα, θα σας παραθέσω την επικοινωνία που είχα προ ημερών με φίλο στο διαδίκτυο, ο οποίος ασπάστηκε αυτή μου την επιλογή ...Ξυπνάτε ρε !!! ΔΟΚΙΜΑΣΑΤΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΚΑΤΟΧΗ - ΧΟΥΝΤΑ - ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. , ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ... ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ... 

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΖΕΙΤΕ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ; ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΝ - ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ; ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ;;; Ε, ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ !!!

Το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο, όπως έλεγε κάποτε ο Βασίλης ... όμως εγώ ...
ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ΄ΜΕΝΑ , ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ !


Τα ξαναλέμε σύντομα ...

Νεότερη Παλαιότερη
Παγκόσμιος χάρτης διασποράς COVID-19