Εθνικός Γαζώρου - Εθνικός Σερρών - ΠΑΕ Σέρρες. Θέμα συνήθειας το νέο όνομα.


Στον κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μέχρι τώρα γνωρίζαμε από την περιοχή των Σερρών την ομάδα του Πανσερραϊκού ως μια αξιόλογη ομάδα.


Παρόλα αυτά, αν και έχει 64 χρόνια ιστορίας (με έτος ίδρυσης το 1951), ήρθε στη ζωή μας η ομάδα από το Γάζωρο Νέας Ζίχνης για να μείνει στη μνήμη μας με την επωνυμία "Εθνικός Γαζώρου".

Εθνικός Γαζώρου, μέχρι την στιγμή της αλλαγής έδρας στην πόλη των Σερρών και την άνοδο στη Football League (εκεί-εκεί στη Β' Εθνική δηλαδή) όπου το όνομα της ομάδας έγινε "Εθνικός Σερρών".

Κι εκεί που οι αθλητικογράφοι είδαν κι έπαθαν να συνηθίσουν την μετονομασία, γίνεται μια ακόμα αλλαγή λόγω του ότι η ομάδα άλλαξε ιδιοκτήτη και εγέννετω Π.Α.Ε. Σέρρες ή αν προτιμάτε F.C. Serres !!!

Το νέο όνομα είναι και πάλι θέμα συνήθειας για τους εκφωνητές ποδοσφαιρικών αγώνων. Όσο για την αγωνιστική ποιότητα της ομάδας παρά τη μετονομασία ... δεν είμαστε ειδικοί στο να εκφέρουμε γνώμη για αυτό !

Πάντως πανομοιότυπες αλλαγές στις ονομασίες αθλητικών σωματείων έχουν γίνει και σε άλλες ομάδες, π.χ. Ένωση Πανασπροπυργιακού-Δοξας Ασπροπύργου = Π.Α.Ε. Ασπρόπυργος κ.α. τρανταχτές περιπτώσεις που προέκυψαν είτε λόγω οικονομικών θεμάτων είτε λόγω αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές