Καλώς ήλθατε στην Τρίτη Αγγλική Δημοκρατία του Λαγανά !

Αν για λόγους που ακουμπάνε την την πολιτική και τα γεωστρατηγικά παιχνίδια, γίνεται λόγος για την "Τρίτη Τουρκική Δημοκρατία" όταν μιλάμε για την Δυτική Θράκη, για αντίστοιχους λόγους που ακουμπούν την τουριστική βιομηχανία και την εργασία σε εποχιακό επίπεδο κάθε καλοκαίρι, μέσα από το proagelos.gr θα κάνουμε το λογοπαίγνιο και θα αναφέρουμε την περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου ως τη Τρίτη Αγγλική Δημοκρατία υπό Ελληνικό έδαφος.

Κάθε καλοκαίρι εδώ και χρόνια σε Κάβο (Κέρκυρα), Λαγανά (Ζάκυνθο), Μάλια (Κρήτη) και Φαληράκι (Ρόδος) γίνεται του κακού χαμού από τις μαζικές αφίξεις Άγγλων τουριστών με την πλειοψηφία αυτών να είναι στην ηλικιακή κατηγορία των 18-30 .

Από τις ειδήσεις είχαμε μάθει εδώ και χρόνια τι γινόταν στο Φαληράκι και όσο για τον Κάβο, μέχρι και reality show στο BBC μεταδόθηκε καθώς όπως λένε οι ίδιοι οι Άγγλοι, "what happends in Kavos - stays in Kavos".

Παρόλα αυτά, το proagelos.gr βρέθηκε στον Αγγλοκρατούμενο Λαγανά και συνάντησε μια εικόνα που παρέπεμπε σε μια άλλη Ελλάδα. Εκεί, ο τρόπος ζωής κάθε καλοκαίρι είναι διαφορετικός. Οι τιμές στα mini markets (τα οποία πέρα από τα αναγκαία, πουλάνε πολλά αλκοολούχα πάσης φύσεως ποτά) είναι ιδιαίτερα τσουχτερές, με μοναδική εξαίρεση την εξάδα με τα μπουκάλια νερού του 1μιση λίτρου που κοστίζουν 1.25 € ! Τα ψητοπωλεία πουλάνε το πιτόγυρο 2μιση ευρώ - όταν στην Αθήνα το βρίσκεις από 1 ως 1.70 € και τα club έχουν την τιμητική τους γιατί είναι συνεχώς γεμάτα.

Στον Λαγανά, οι "Reps" (εκπρόσωποι εταιριών) σουλατσάρουν ομαδικά για να εξασφαλίσουν τις φθηνότερες τιμές για τα άτομα που είναι μεταξύ 18 με 30 ετών. Και τα καταφέρνουν ...

Όλα τα spoiled Brit-kids αφού καταναλώσουν τα λεφτά του μπαμπά από το πολύ πιόμα και από τις συνεχείς ενοικιάσεις ATV's (γουρούνες τις οποίες οδηγούν χωρίς δίπλωμα για 35 € τη μέρα), ψάχνουν να βρουν ΑΤΜ και ανταλλακτήριο συναλλάγματος για να έχουν φρέσκο χρήμα στα χέρια τους. Τα πιο "έξυπνα" από αυτά τα παιδιά βρίσκουν δουλειά ως κράχτες σε μπαρ, εστιατόρια και ταξιδιωτικά γραφεία για να εξασφαλίσουν λεφτά για να παρατείνουν την διαμονή τους και την ευκαιρία να γίνουν περισσότερο λιάρδα από ποτέ !

Για τα μάτια του κόσμου, η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συνεχείς περιπολίες με τζιπάκια της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή και τα αστικά λεωφορεία με ελάχιστα καθημερινά δρομολόγια χρεώνουν την εκάστοτε διαδρομή με 1.60 € ! Τα ταξί δε, για να σε μεταφέρουν από το Λαγανά στο κέντρο της Ζακύνθου σε χρεώνουν διπλή ταρίφα και σου ζητούν 10 ως 12 ευρώ για μια απόσταση 7 χιλιομέτρων.

Στο πικ της καλοκαιρινής περιόδου, αγόρια και κορίτσια περιμένουν την ώρα και τη στιγμή που θα απελευθερωθούν ολοκληρωτικά πραγματοποιώντας τη λεγόμενη boose-cruise. Μια κρουαζιέρα που μετατρέπει τα αγόρια σε άντρες και τα κορίτσια σε πόρνες χωρίς αναστολές καθώς το άφθονο αλκοόλ ρέει και χαλαρώνει τους σεξουαλικούς αδένες ...

Όλοι τους, δεν διστάζουν να πληρώσουν 80 € το άτομο για να επιβιβαστούν και να κάνουν τον γύρο του νησιού λαμβάνοντας μέρος σε ένα "διαγωνισμό" που συνδυάζει την θεωρία των τριών -s (sea - sex - sun).

Όσο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πληρώνουν πόσα που ξεκινούν από 15 ευρώ για μια τρίωρη ξενάγηση στο Μαραθονήσι για να δουν τις καρέτα-καρέτα, 25 ευρώ για μια τετράωρη βόλτα στο Ναυάγιο και 35 ως 45 ευρώ για να επισκεφθούν την Κεφαλλονιά και την Αρχαία Ολυμπία.

Είναι κοινό μυστικό πως η περιοχή ζει και ζωντανεύει το καλοκαίρι γιατί μόνο τότε μπορεί να επιβιώσει ... Είναι μια περιοχή πάντως που δεν ενδείκνυται για το Ελληνικό τουριστικό κοινό.

Στα μείον (-) το νησί έχει θέμα με το δίκτυο ύδρευσης και τα βυτιοφόρα από τις διάφορες πηγές μεταφέρουν πόσιμο νερό σε συνεχή βάση. Επίσης, αν πας εκεί κανόνισε να μη λερώσεις τα ρούχα σου και να μείνεις ατσαλάκωτος (πράγμα αδύνατον) καθώς τα καθαριστήρια κάνουν χρυσές δουλειές !




Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές