Το σημάδι του Αγίου Συμεών. Μύθος ή πραγματικότητα ;


Ο μύθος ...λέει πως ο Άγιος Συμεών είναι ο προστάτης της κάθε εγκυμονούσας και των εμβρύων. 

Η κάθε γυναίκα ...σε ενδιαφέρουσα την περίοδο εορτασμού του Αγ. Συμεών (3 Φλεβάρη), δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δοξασία του Αγίου ώστε να πάει καλά η κύηση. Για να έχει λοιπόν "καλή λευτεριά" δεν θα πρέπει σύμφωνα με τον "μύθο", να κόψει τίποτα με μαχαίρι, να πιάσει ψαλίδι στα χέρια της όσο εγκυμονεί, να μη κόψει ξύλα με τσεκούρι (;!) και την παραμονή (δεν διευκρινίζεται αν γίνεται λόγος για την παραμονή της γέννας ή την παραμονή της γιορτής του Αγίου...) να βγάλει ανάποδα προς τα πίσω τα ρούχα της ώστε αν τυχόν έχει αγγίξει κάτι, το σιμάδι του Αγίου να βγεί από πίσω στο παιδί, για να μην είναι ιδιαίτερα εμφανές.

Αλήθεια ή ψέμα όλο αυτό γύρω από το σιμάδι, η πραγματικότητα αποδεικνύει πως η έλλειψη πίστης στον Άγιο μπορεί να προκαλέσει όντως πρόβλημα στο παιδί που θα γεννηθεί.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους "Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ", ο κατά κόσμον Λάκης Παπαδόπουλος, ρωτήθηκε σχετικά με το σημάδι που έχει στα χείλη. Ήταν εκείνη η στιγμή που ο καλλιτέχνης αποκάλυψε πως το "σήμα κατατεθέν" του τόσα χρόνια ...είναι το σημάδι του Αγίου Συμεών !

Δείτε το βίντεο - μαρτυρία του Λάκη Παπαδόπουλου ... και τα συμπεράσματα δικά σας !  



Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές