3 στα 3 !!! 3 Canadair καθηλωμένα στην Ανδραβίδα ενώ η χώρα καίγεται !




Τα πύρινα μέτωπα κατακαίνε την Ελλάδα και οι εναέριες προσπάθειες πυρόσβεσης σε λίγη ώρα από την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές θα σταματήσουν καθώς θα πέσει το φως της ημέρας.

Το ζητούμενο τέτοια ώρα βέβαια είναι με όποιο δυνατό τρόπο να γίνει η κατάσβεση των πυρκαγιών παρά τις όποιες απώλειες, σε σπίτια, δασικές εκτάσεις κτλ...

Και πάνω που όλη η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τα όσα συμβαίνουν στις περιοχές που καίγονται τονίζουν την απουσία κρατικού συντονισμού. Ειδικά για τις φωτιές σε Κάλαμο, Βαρβάρα και Καπανδρίτι όλοι ψάχνουν ακόμα την Περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου η οποία έχει στη κυριολεξία ...εξαφανιστεί! ( UPDATE 20:45 ..με τα πολλά η κα. Δούρου έκανε την εμφάνισή της με συνέντευξη στην ΕΡΤ ).

Εξαφανισμένα ωστόσο είναι και κάποια από τα απαραίτητα εναέρια μέσα τα οποία θα έπρεπε να πετάνε και να βοηθάνε στο έργο της κατάσβεσης από το να είναι καθηλωμένα. Ο λόγος για 3 Canadair τα οποία είναι καθηλωμένα στην Ανδραβίδα και δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ηλεία γιατί χρησιμοποιήθηκαν σε προγενέστερο έργο κατάσβεσης και δεν έχουν την δυνατότητα να ξαναπετάξουν ...ενώ είναι τόσο χρήσιμα αυτές τις ώρες.

Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται λοιπόν παρά τις προσπάθειες των "ηρώων" πυροσβεστών και στα social media δεν είναι και λίγος ο κόσμος που αναρωτιέται γιατί δεν έχει γίνει έστω και μια παραίτηση πολιτικού υπεύθυνου ...έστω και για λόγους ευθιξίας.

Όλοι κλαίμε εδώ και δυο μέρες πάνω απ΄το χυμένο γάλα καθώς στην Ελλάδα δυστυχώς ενώ ο κρατικός μηχανισμός είναι ανύπαρκτος, φαίνεται πως ακόμα και στον αυτόματο πιλότο να έμπαινε κυριολεκτικά ή μεταφορικά η χώρα και πάλι τίποτα δεν θα λειτουργούσε όπως θα έπρεπε.

Ας ελπίσουμε ξημερώματα 15αύγουστου τουλάχιστον η Παναγία να κάνει το θαύμα της και να σωθεί η Ελλάδα απ΄τις καταστροφές που την έχουν βρει....


Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές