EDITORIAL Αυγούστου 2018 : Ποιός είπε πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις;


Στις καλές εκείνες εποχές που οι σχολές δημοσιογραφίας "ξεπέταγαν" τα νέα ταλέντα των media, μας μάθαιναν πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Το ίδιο έλεγαν και τα δελτία είδήσεων των καναλιών μέχρι πριν πολλά χρόνια.

Τα πράγματα στους καιρούς κρίσης που ζούμε έχουν αλλάξει, κι ας μην ξεχνάμε πως ζούμε στην χώρα που κανείς δεν πλήττει ποτέ, την Ελλάδα. Την χώρα που κάθε μέρα όλο και κάτι θα συμβεί ώστε να δώσει κίνητρο στα μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν.

Και ειδικά αυτό το καλοκαίρι είδαμε και ακούσαμε πολλά με αποκορύφωμα φυσικά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν από την Κινέτα (δυτικά) και αποτελείωσαν το Μάτι (ανατολικά της Αττικής) με αποτέλεσμα να μετράμε ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους.

Το ζήτημα είναι πως πολλοί κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης για την διόγκωση των γεγονότων. Παρόλα αυτά να υπενθυμίσουμε σε όλους σας εδώ, από το proagelos.gr, ότι όταν το 2007 κατακάηκε ο Νομός Ηλείας, πάλι τα κανάλια έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά και έπαιξαν τον ρόλο του συντονιστή των δράσεων σε πυροσβεστική, εθελοντικές ομάδες και τις όποιες ακόμα ομάδες δράσης του κράτους το οποίο δυστυχώς έχει την τάση να εξαφανίζεται στα δύσκολα.

Η ιστορία λένε επαναλαμβάνεται. Νεκροί, τραυματίες, αγνοούμενοι, το κράτος ανύπαρκτο στα δύσκολα και τα κανάλια να αφιερώνουν ώρες για την ενημέρωση του κόσμου και την μετάδοση των τραγικών γεγονότων.

Έπρεπε να περάσουν δυο εβδομάδες για να υπάρξουν καρατομήσεις. Στοιχειώδης ευθιξία; 0 ! Ακόμα δεν έχουμε δει την κυρία Δούρου να ξανακάνει "μήνυση στον εαυτό της". Ο Ψινάκης δεν παραιτείται από Δήμαρχος Μαραθώνα και η παραίτηση Τόσκα έγινε αποδεκτή αφού πρώτα χάθηκαν 90 και πλέον ψυχές γιατί λέει ο Τσίπρας πως την ώρα της μάχης δεν πρέπει να εγκαταλείπει κανένας.

Να δείτε που πάει να βγει και ήρωας τώρα ο ντεμεκ Αριστερός κυβερνήτης αυτού του κράτους καθώς αφού κανείς δεν είχε το θάρρος να παραιτηθεί επισήμως, πήρε κεφάλια μόνος του ο Τσίπρας σε ΕΛ.ΑΣ., πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία.

Το κακό δεν είναι βέβαια μόνο το γεγονός πως μας βρήκε η καταστροφή και χάθηκαν αθώες ψυχές, το ακόμα πιο κακό είναι πως μπήκαμε στον Αύγουστο, το καλοκαίρι λοιπόν δεν έχει τελειώσει και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Με την επανέναρξη του proagelos.gr , το editorial του Αυγούστου έπρεπε να βγει στον αέρα αλλά όπως προαναφέραμε,ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ίσως ανασχηματισμό; Ίσως κάτι ακόμα πιο καταστρεπτικό που θα μας σβήσει τελείως απ΄ τον χάρτη; Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών ...who knows !

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά τον δεκαπενταύγουστο, όλοι οι καρεκλοκράτορες θα κάνουν ένα ολιγοήμερο break για να κάνουν "τα μπάνια του λαού" χωρίς σκοτούρες και μετά να επιστρέψουν και να πανηγυρίζουν πως βγήκε η χώρα μας απο το μνημόνιο, αλλάζοντας έτσι και την ροή της ειδησεογραφίας.

Το ακόμα πιο σίγουρο όμως είναι πως το επόμενο editorial θα βγει στο τέλος Σεπτεμβρίου ώστε να συγκεντρώσουμε θεματολογία και να έχουμε να κριτικάρουμε τα νεότερα γεγονότα.

Μείνετε κοντά μας και το ταξίδι στην ενημέρωση και τη ψυχαγωγία σας συνεχίζεται...
Εδώ στο proagelos.gr




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές