To proagelos.gr αποχαιρετά το Mega...


Το πως έφτασε ως εδώ το Mega και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ξέρουμε πως σε λίγες ώρες (ξημερώματα Κυριακής 28/10/2018), η Digea θα κάνει switch off και θα πέσει "μαύρο" στη συχνότητα του Μεγάλου Καναλιού, δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρουμε μέσα από αυτό το κείμενο γιατί είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους και όλες εσάς.

Ωστόσο, το ίδιο το Mega έσπευσε να μας αποχαιρετίσει μέσα από ένα video που ετοίμασε...



...κι εμείς με τη σειρά μας, επειδή δεν μας αρέσουν οι επικήδειοι, θέλήσαμε να θυμηθούμε κάποιες Mega στιγμές που μας σημάδεψαν ψυχικά και ήταν η αιτία να ασχοληθούμε με τη δημοσιογραφία και να δημιουργήσουμε το proagelos.gr .

Ήταν 20 Νοέμβρη του 1989. Ήμουν μόλις 10 ετών όταν έμαθα πως ένας ιδιωτικός σταθμός σπάει το κρατικό μονοπώλιο και έσπευσα να συντονίσω την τηλεόρασή μου στη συχνότητα 07 των UHF από τον πομπό της Πάρνηθας.

To countdown για την έναρξη του σταθμού ξεκίνησε και στις 7 το απόγευμα το κανάλι βγήκε στον αέρα. Δέος! Κάτι καινούριο στην οθόνη μας. Κάτι κανούριο που που παρόλα αυτά κράτησε 29 ολόκληρα χρόνια.

Οι άνθρωποι μεγαλώνουν, οι καταστάσεις αλλάζουν αλλά το Mega παραμένει, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε, πάντα το "Μεγάλο Κανάλι" στη συνείδησή μου και φαντάζομαι και στη δική σας.

Από το "Μεγάλο Κανάλι" πέρασαν πολλά πρόσωπα και υπήρξαν στιγμές που μας χάρισαν γέλιο ή μας έκαναν να προβληματιστούμε (κάποιες από αυτές τις στιγμές θα τις βρείτε εδώ ). Προσωπικά ωστόσο θα κρατήσω μια στιγμή. 10 χρόνια μετά (το 1999), στα 20 μου χρόνια που είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο τηλεφωνικό κέντρο προσφορών του "Τηλεμαραθώνιου για τα παιδιά του πολέμου" που διοργάνωσε το Mega και παρουσίαζε τότε η Ρούλα Κορομηλα. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τηλεοπτικό πλατώ και δεν θα τη ξεχάσω ποτέ!

Και πλέον στο σήμερα, στα 39 μου χρόνια, με το Mega να συντροφεύει τα 2/3 της μέχρι τώρα ζωής μου, έρχεται η είδηση πως κατεβαίνουν οι διακόπτες. Λυπηρό... Νιώθω σαν να μου κλέβουν την παιδική μου φιλοδοξία να γίνω δημοσιογράφος αλλά τι να κάνεις, αυτά έχει η ζωή...

To Mega κλείνει αλλά εμείς στο proagelos.gr προχωράμε τον infotainment δρόμο που χαράξαμε με τον ίδιο ρομαντισμό και το ίδιο μεράκι για τη δημοσιογραφία, έτσι όπως ακριβώς έπραξαν από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του και οι άνθρωποι του Mega.

Τι κι αν κλείνει το Mega, κανείς δεν θα βρεθεί να φέρει τον κόσμο ανάποδα όπως έγινε όταν έκλεισε η ΕΡΤ. Αυτή είναι η μοίρα των ιδιωτικών σταθμών, ...χθες το Alter σήμερα το Mega...

1989-2018, 29 χρόνια Mega. Το proagelos.gr αποχαιρετά το Mega αλλά δεν λέει αντίο. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το "εις το επανειδείν" είναι η καλύτερη ευχή που μπορούμε να δώσουμε.

 "Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε..., Λόγω Τιμής" κι όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα γελάμε και θα λέμε "Είμαστε στον αέρα" όπως παλιά...


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΑΤΣΙΔΗΣ
Υπεύθυνος σύνταξης proagelos.gr

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές