CROTONE - Το μεγαλείο της "Μεγάλης Ελλάδας" στα Ιταλικά γήπεδα!


Ο Κρότωνας (στα Ιταλικά σήμερα Crotone) ήταν απο Αρχαιοτάτων χρόνων Ελληνική αποικία Αχαιών στην Ανατολική ακτής της Καλαβρίας. Από το 710 π.Χ και μέχρι τις μέρες μας είναι η περιοχή που όλοι σήμερα γνωρίζουμε ως το κέντρο της "Μεγάλης Ελλάδας".

Ο Kρότωνας, Crotone ή Cotrone αν προτιμάτε την Μεσαιωνική ονομασία της πόλης, είναι σήμερα εκείνη η παραθαλάσσια περιοχή του Ιονίου στην Ιταλία όπου οι οπαδοί της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας προκαλούν πανικό στις κερκίδες επικαλούμενοι την "Μεγάλη Ελλάδα"!

Παρά το γεγονός πως η Crotone αγωνίζεται στην Serie B (Β' κατηγορία Ιταλίας), οι οπαδοί της εξυμνούν την ιστορία της πόλης και δίνουν ένα μάθημα στους Έλληνες του σήμερα όταν σε κάθε αγώνα σηκώνουν πανό που γράφουν «Magna Grecia» αλλά και όταν φωνάζουν συνθήματα σαν το "Salutate la Magna Grecia" που στη γλώσσα μας σημαίνει "Χαίρε μεγάλη Ελλάδα".

Το καλύτερο από τα συνθήματα των φίλων του Κρότωνα όμως είναι το "Noi siamo la Magna Grecia", δηλαδή "Είμαστε η Μεγάλη Ελλάδα". Σύνθημα το οποίο γίνεται παράδειγμα στους ανθέλληνες εθνομηδενιστές!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές