Η πρώτη πλατφόρμα DAB+ στη Γερμανία



Αναδημοσίευση από το digitaltvinfo.gr

Με την κατανομή των καναλιών που προορίζονται για τρίτους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στην εθνική πλατφόρμα εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σχεδόν ολοκληρωμένη, οι ακροατές ραδιοφώνου σε όλη τη Γερμανία μπορούν να προσβλέπουν σε σημαντική αύξηση του αριθμού των ψηφιακών ραδιοφωνικών σταθμών που μπορούν να λαμβάνουν μέσω του DAB+ .

Ο πάροχος της πλατφόρμας Antenne Deutschland, ο οποίος θα λειτουργεί έξι σταθμούς, και το National German Radio βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις επί του παρόντος με δημοφιλείς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για να καλύψουν τα δύο τελευταία από τα 16 κανάλια.

Παράλληλα με τους έξι ραδιοφωνικούς σταθμούς της Antenne Deutschland, οι ακόλουθοι οκτώ σταθμοί θα ξεκινήσουν μαζί με τη νέα πλατφόρμα τον Οκτώβριο του 2020:

• ANTENNE BAYERN – Το ιδιωτικό ραδιόφωνο που ακούγεται περισσότερο στη Γερμανία
• Drivers Classic από WIM *
• Μια δεύτερη μορφή προγράμματος από τον όμιλο ENERGY στη Γερμανία *
• JOKE FM – κωμωδία και επιτυχίες
• PROFI Radio – καινοτόμο πρόγραμμα ειδικού ενδιαφέροντος για μάστορες και DIYers
• RTL – Το ραδιόφωνο των hit της Γερμανίας
• ROCK ANTENNE – Το καλύτερο non-stop ροκ στη Γερμανία!
• TOGGO Radio – Το νέο παιδικό και οικογενειακό ραδιόφωνο από το SUPER RTL 


“Η προκύπτουσα γκάμα σταθμών παρέχει ήδη ένα εξαιρετικό μείγμα καθιερωμένων εμπορικών σημάτων και νέων παικτών. Συνδυάζουν ελκυστικό περιεχόμενο με σταθερή οικονομική υποστήριξη. Το εθνικό ραδιόφωνο στη Γερμανία είχε καθυστερήσει πολύ και τώρα είναι πραγματικότητα. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την έναρξη του εμπορικού ραδιοφώνου, υπάρχουν πλέον εταιρείες ραδιοφώνου, εθνικοί ραδιοφωνικοί φορείς και ένας ισχυρός audio marketer που βασίζεται στην αγορά και στη Γερμανία,” δήλωσε ο Erwin Linnenbach, Διευθύνων Σύμβουλος του National German Radio.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η National German Radio GmbH επιλέχθηκε αποκλειστικά από την Antenne Deutschland για να εκχωρήσει τις δωρεάν δυνατότητες μετάδοσης στην πρώτη και μοναδική εθνική εμπορική πλατφόρμα DAB+, το «2nd DAB+ Bundesmux». Η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ξεκίνησε τον Μάρτιο και πλησιάζει πλέον στην ολοκλήρωσή της.


Ακόμα και στην πρώτη φάση της εθνικής πλατφόρμας DAB+ της Antenne Deutschland, περίπου 67 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να ακούσουν τη νέα σειρά 16 σταθμών έως το τέλος του 2020.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές