Le Pétomane - Ο μέγιστος Γάλλος πορδιστής!


(Στη φωτο: Ο Λε Πετομάν περίπου το 1890, έχοντας αναλάβει θέση κλασίματος)
Λε Πέτομάν (γαλλικά: Le Pétomane, ΔΦΑ: /ləˈpɛtəmeɪn/, Μασσαλία, 1857 - 1945) ήταν η επαγγελματική επωνυμία του Γάλλου πορδιστή και ψυχαγωγού Ζοσέφ Πουζόλ (Joseph Pujol). Ήταν διάσημος για τον αξιοσημείωτο έλεγχο που διέθετε στους κοιλιακούς μυς του, που του επέτρεπαν να πέρδεται ασύστολα και κατά βούληση. Το επαγγελματικό του όνομα προέρχεται από το γαλλικό ρήμα péter (κλάνω) με την κατάληξη -mane (μανία), και την ονομασία να σημαίνει κλανομανής. Στα γαλλικά το επάγγελμα αυτό αποδίδεται και ως flatulist, farteur, ή fartiste.
Τα αέρια που απελευθέρωνε ο Πουζόλ δεν προέρχονταν από το στομάχι του, αλλά από την ικανότητα του να απορροφεί αέρα μέσω του πρωκτού του και κατόπιν να τον απελευθερώνει χρησιμοποιώντας τους πρωκτικούς σφιγκτήρες μύες του. Είχε τέτοιο έλεγχο ώστε μπορούσε να ελέγξει την ένταση και συχνότητα της κάθε πορδής, καθώς και να εκτελεί μουσικές συνθέσεις ή να μιμείται ήχους όπως αστραποβροντές και κανονιοβολισμούς, ή να σβήνει κεριά από απόσταση, όλα περδόμενος. Εκλεκτοί θεατές που είχαν παρακολουθήσει τις παραστάσεις του, ήταν ο Εδουάρδος Η΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, Λεοπόλδος Β΄ του Βελγίου, και ο Σίγκμουντ Φρόυντ.

Πηγή κειμένου: Wikipedia

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές