Η οικονομική κατοχή και οι εκφραστές της ...


Είμαι μόλις 32 ετών, και μπορεί να μην βίωσα την Γερμανική κατοχή με τον τρόπο που την βίωσαν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, όμως διαπιστώνω πως εν έτει 2012 η σύγχρονη οικονομική κατοχή που βιώνω έχει δυστυχώς και τους εκφραστές της στην καθημερινότητά μου.

Δεν μιλάω για τα "μνημονιακά" Μ.Μ.Ε. που όλοι γνωρίζουμε και για τους δημοσιογράφους φερέφωνα - υποχείρια ενός καθεστώτος που έχει παραδωθεί και όλα κινούνται στον αυτόματο πιλότο μέχρι τελικής σύγκρουσης.

Ο λόγος για την μέγιστη μαλακία που δέρνει τους διοικούντες στην ...γερμανοκρατούμενη - κατά πως φαίνεται - ΕΡΤ. Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός να καταργούνται από το ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ κανάλια όπως το σινε/σπορ+ και το πρίσμα+ , και να αντικαθιστώνται από ξένα όπως το BBC world και η γνωστή σε όλους Deutche Welle.

Κι εντάξει το ΒΒC, αλλά η Deutche Welle φέρνει συνειρμούς στο μυαλό μου, όπως φαντάζομαι και κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη. Τώρα θα μου πείτε, είναι δυνατόν σε καιρούς κατοχής να μην ακούει ή βλέπει κανείς Deutche Welle; Ο σταθμός αυτός αποτελεί το σήμα κατατεθέν όταν κάποιος φέρνει στο μυαλό του την έκφραση "Γερμανική κατοχή".

Έτσι λοιπόν, τώρα μπορεί να μην ζούμε στην εποχή που θα έπρεπε να ακούμε από τα τρανζιστοράκια την Ελληνική υπηρεσία της DW αλλά είμαστε αναγκασμένοι να την βλέπουμε , για να εξασκήσουμε και τα Γερμανικά μας, ψηφιακά μέσω της ΕΡΤ Digital. Και το χειρότερο; Να πληρώνουμε κιόλας για να την βλέπουμε μέσα από τα κερατιάτικα που σκάμε για την ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Εμμέσως πλην σαφώς λοιπόν οι Γερμανοί αρμέγουν την τσέπη κάθε Έλληνα τηλεθεατή !!!

 Και επειδή οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας, όπως έλεγε κάποτε κάποιος δοσίλογος,  η επέλαση των Γερμανών έχει επέλθει και στο διαδίκτυο αφού στο site http://www.dw.de/dw/0,,10507,00.html ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάζει στα Ελληνικά όσα αναφέρει από την δικιά της σκοπιά η καθοδηγούμενη Ελληνική υπηρεσία του σταθμού.

Στα χέρια σου λοιπόν φίλε αναγνώστη, αφού είσαι παράλληλα και τηλεθεατής, είναι να αποφασίσεις από που θες να ενημερωθείς. Το τηλεκοντρόλ και το πληκτρολόγιο είναι δικό σου, όπως και η επιλογή σταθμού.

Εγώ έκανα απλά μια σκέψη και την εξέφρασα μήπως καταφέρω να σε βάλω σε σκέψεις !
أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές