Περισσότεροι από 1800 άνθρωποι επέλεξαν μέχρι σήμερα την ευθανασία στο Βέλγιο !

Απόσπασμα από το Βήμα :

" Στην Ελλάδα ο νόμος είναι εξαιρετικά σαφής σε ό,τι αφορά το θέμα της ευθανασίας. Στο άρθρο 303 του Ποινικού Κώδικα προβλέπεται ότι «όποιος αποφάσισε και εκτέλεσε ανθρωποκτονία ύστερα από σπουδαία και επίμονη απαίτηση του θύματος και από οίκτο για αυτόν που έπασχε από ανίατη ασθένεια τιμωρείται με φυλάκιση». Αναγνωρίζεται δηλαδή η ύπαρξη ελαφρυντικού, το οποίο λαμβάνεται υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής. "

... Στο Βέλγιο ωστόσο, η ευθανασία νομιμοποιήθηκε το 2002 και το αξιοσημείωτο είναι πως από το 2013 ως και σήμερα περισσότεροι από 1800 (1807 μόνο το 2013) άνθρωποι θέλησαν να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια μέσου του συγκεκριμένου τρόπου θανάτωσης.

Ο μεγάλος αυτός αριθμός μας κίνησε το ενδιαφέρον όταν διαβάσαμε την είδηση πως ο 52χρονος Βέλγος, Φρανκ Φαν Ντεν Μπλίκεν, που κατηγορείται για επανειλημμένους βιασμούς, αρνήθηκε να εξεταστεί ώστε να αποφυλακιστεί πρόωρα και θεωρώντας τον εαυτό του επικίνδυνο για την κοινωνία ζήτησε να του ασκηθεί ευθανασία.

Στο Βέλγιο υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να γίνει σε κάποιον ευθανασία καθώς πρέπει να έχει πλήρη συναίσθηση για αυτό που ζητά και να έχει υποβάλει πολλές φορές το αίτημά του να πεθάνει με αυτό τον τρόπο.

Κατά πως φαίνεται λοιπόν ο Ντεν Μπλίκεν είχε την απόλυτη συναίσθηση για αυτό που ζητά ... 
C' est la vie ! 




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές