Drones ... υπό διωγμό !

Ήταν μια είδηση που μας εντυπωσίασε και σίγουρα έχρηζε αναπαραγωγής ...και μας έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. "Καταδιωκτικό" drone στο κυνήγι άλλων drones !

Tα drones  είναι μια νέα "μόδα" στον αερομοντελισμό. Είναι εκείνα τα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα με την ενσωματωμένη κάμερα που ενίοτε μπαίνουν στην υπηρεσία του ανθρώπου για να γίνουν είτε "ο μεγάλος αδελφός" είτε "ο ρουφιάνος" και ο κατάσκοπος.

Στις Η.Π.Α. λοιπόν, το anti-drone  με την επωνυμία Rapere έχει σκοπό να καταρρίψει όλα εκείνα τα  "ενοχλητικά" για την ιδιωτικότητα του ανθρώπου drones που υπάρχουν ελεύθερα στο εμπόριο.

Πως θα γίνει αυτό; Έριξα λάσο για να σε πιάσω έλεγε ένα παλιό τραγούδι. Στην προκειμένη περίπτωση με ένα σκοινί που θα φεύγει από το rapere θα "αναχαιτίζονται" τα παρείσακτα ελικοφόρα. Στη φωτό φαίνεται και ο τρόπος δράσης και "καταστολής" ...


Πάντως για την ιστορία, επειδή έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα κάποια drones σε διάφορες περιπτώσεις, αυτά δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνά ...και άσχετα από το κομμάτι της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, απορούμε γιατί ένα τόσο ακριβό χόμπυ πρέπει να έχει patrol.

Ψάχνοντας μάλιστα στο ebay βρήκαμε το ακριβότερο drone να κοστίζει 8000 ευρώ ... και κάτι ψηλά !




ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές