"Ιστορίες με κακό τέλος" - Η νέα συλλογή διηγημάτων του Χρίστου Βούζα !

Τον Χρίστο τον γνώρισα το 1997 όταν ήταν καθηγητής μου σε ιδιωτικό ΙΕΚ της Αθήνας στο τμήμα δημοσιογραφίας-επικοινωνίας της σχολής. Ήταν ένας από εκείνους τους ανθρώπους που με δίδαξε να βλέπω την ουσία της είδησης και να μεταφέρω τα πράγματα με κριτική ματιά.



Δημιουργώντας το 2005 το proagelosnews θέλησα να κάνω πράξη αυτή τη διδαχή. Σήμερα, 10 χρόνια μετά από την έναρξη λειτουργίας του blog μου, μαθαίνω πως ο "δάσκαλος" (όπως συνήθιζα να τον αποκαλώ) εξέδωσε από τις εκδόσεις Φαρφουλάς μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο : "Ιστορίες με κακό τέλος" . Έτσι, και με το νου στραμμένο ακόμα μετά από τόσα χρόνια σε εκείνη τη διδαχή, ήρθε η ώρα ο μαθητής να μεταδώσει την ουσία μιας είδησης που πηγάζει από τον ίδιο τον δάσκαλο ! 




Διαβάζοντας το "ρεζουμέ" του νέου βιβλίου του Χρίστου Βούζα, γίνεται λόγος για επτά παλιές υποθέσεις που καταχωνιάστηκαν βαθιά για να προστατευτούν από το κακό τους το τέλος. Εφτά καλοφυλαγμένα μυστικά που τόσα χρόνια έμειναν επτασφράγιστα, μακριά από τα μάτια του κόσμου. Εφτά ιστορίες που ως σήμερα ζούσαν λαθραία, με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα ξεχαστούν και θα νικήσουν το τέλος τους, δηλαδή το χρόνο. Εφτά πρωταγωνιστές που νόμιζαν, οι αφελείς, ότι θα ξόρκιζαν το κακό σώζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τις αγαπημένες τους ιστορίες και τους εαυτούς τους.

Κι ένας συγγραφέας που κατάλαβε μετά από χρόνια πως ό,τι αγαπάμε, όσο κι αν κάνουμε πως το λησμονάμε, επιστρέφει. Κι ας γνωρίζει ότι το τέλος του μόνο καλό δεν μπορεί να είναι…
Το βιβλίο περιλαμβάνει τα διηγήματα: «Τo τραίνο» ● «Το νησί» ● «Άγγελος» ● «Η σπηλιά» ● «H πόρτα» ● «Φωτογραφία» ● «Καπετάν Νικόλας».
Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει μέσω των κοινωνικών δικτύων, η διάθεση του βιβλίου του γίνεται είτε μέσω των Εκδόσεων Φαρφουλά, είτε από κεντρικά βιβλιοπωλεία όπως η Πολιτεία και φυσικά με διαδικτυακή παραγγελία με ένα κλικ ΕΔΩ .

Δάσκαλε ... εύχομαι προσωπικά το βιβλίο σου να ταξιδέψει τις ψυχές των αναγνωστών σου ! Καλοτάξιδο !

Ο μαθητής σου ,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΑΤΣΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές