Προσοχή στα παιδιά ! Το facebook και οι videoκλήσεις ...

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο της καθηγήτριας πληροφορικής, δημοσιογράφου και blogger του "Βόλτα στη Τρίπολη" , Βάλιας Αμπατζή σχετικά με τη προστασία των ανηλίκων από τους διαδικτυακούς κινδύνους"Πρόσφατα είχε δοθεί στην δημοσιότητα η ιστορία ανήλικου κοριτσιού που την εκβίαζαν μέσω Facebook ενήλικες . Το κορίτσι άνοιξε την κάμερα του υπολογιστή και την ανάγκαζαν να γδύνεται. Ευτυχώς η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έδρασε ταχύτατα. Την προσοχή τους πρέπει να δώσουν οι γονείς στα ανήλικα παιδιά τους που έχουν λογαριασμό στο Facebook καθότι αν έχει και κάμερα ο υπολογιστής τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα . Υπάρχουν τα κουμπιά βιντεοκλήσεις και δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να καλούν όποιον θέλουν. Από περιέργεια ή ακόμα και από μη σωστή χρήση το παιδί θα πατήσει την αποδοχή και θα ανοίξει η κάμερα και επομένως η εικόνα του βίντεο Ο γονιός θα πρέπει να έχει πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό του παιδιού και να ελέγχει συχνά και τα μηνύματα! Αν δείτε κάτι περίεργο επικοινωνήστε αμέσως με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Βάλια Αμπατζή Καθηγήτρια Πληροφορικής- Ειδικός εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα"
Το κείμενο θα το βρείτε στο προσωπικό blog της Βαλιας Αμπατζή, την οποία ευχαριστούμε για την άδεια αναδημοσίευσης, με ένα σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές