Ανέπαφη πληκτρολόγηση. Δείτε τι ετοιμάζει Αμερικάνικο startup.

Αναπαραγωγή άρθρου που δημοσίεύσαμε στο athensmagazine.gr , λόγω συνεργασίας μας μαζί του.



Το Gest, αναπτύχθηκε από την Apotact Labs start up και δεν μοιάζει με άλλα. Τέσσερα καλώδια συνδεδεμένα σε θέσεις για τα δάχτυλα τα οποία δένονται με μια μαύρη λωρίδα που εφαρμόζει στην παλάμη. Αυτό που ενεργοποιεί, βασισμένο σε συνδυασμό επιταχυνσιομέτρου, γυροσκόπιου και μαγνητόμετρου είναι ανέπαφος έλεγχος. Σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαζόσουν ποντίκι και πληκτρολόγιο.




Ο CEO και συνιδρυτής της Apotact Labs Mike Pfister, ανέρεφε στην Daily Dot ότι η ιδέα για το Gest γεννήθηκε από τη δυσκολία του στη χρήση του μικρου πληκτρολόγιου οθόνης.

"Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δεν έχουν νόημα όσο οι συσκευές μικραίνουν σε μέγεθος" λέει ο Pfister. "Θέλαμε μια ριζικά νέα μέθοδο ελέγχου αυτών των συσκευών. Κάτι που απλοποιεί τα πάντα και μας κάνει να δρούμε ανθρώπινα. Γι αυτό δημιουργήθηκε το Gest."

Η ομάδα του Pfister έφτιαξε το πρωτότυπο του Gest μέσα σε μια νύχτα με τη συμμετοχή της σε ένα hackathon περίπου δυο χρόνια πριν. Έγιναν πολλές μετατροπές και τώρα μέσω του Kickstarter αναζητείται κεφάλαιο 100,000 δολλαρίων.

Ο Pfister δεν είναι η πρώτη που διερευνά τον ελέγχο μέσω χειρονομιών. Το Gest επιτρέπει σε προϊόντα όπως το Manus, ένα γάντι που αποσκοπεί κυρίως στη βελτίωση των αλληλεπιδράσεων στην εικονική πραγματικότητα, στα Elon Musk, SpaceX, και Leap Motion τον έλεγχο χωρίς πρόσθετα. Το Gest φαίνεται να είναι ακόμα η πιο πρακτική και ευέλικτη επιλογή.

Μέχρι στιγμής η πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι το Gest για ανέπαφη πληκτρολόγηση - δηλαδή την ικανότητα να πληκτρολογήσετε χωρίς πληκτρολόγιο.

Μια ακόμα πειραματική λειτουργία σε αυτό το σημείο, είναι η πρόβλεψη κειμένου, όπως και στα περισσότερα πληκτρολόγια smartphone για τη διόρθωση λαθών. Θα έχεις αυτό το χαρακτηριστικό όπως οι χρήστες κινητών συσκευών. Θα προσφέρει επίσης μια μέθοδο εισαγωγής σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

Σε αντίθεση με ένα πραγματικό ανιχνευτή κίνησης, όπως το Leap Motion ή ακόμα και το Xbox Kinect, το Gest δεν παρακολουθεί τις ακριβής κινήσεις. Δρα με τον ίδιο τρόπο που γίνεται το διπλό κλικ με το ποντίκι ή όταν πληκτρολογώντας το πλήκτρο "D" παράγεται μια συγκεκριμένη ενέργεια. Λαμβάνει αυτές τις εντολές από τις κινήσεις των χεριών!

Σημαντικό είναι πως η συσκευή είναι φορητή, η μπαταρία διαρκεί περισσότερο, και μπορεί να συνδεθεί με ουσιαστικά οποιαδήποτε συσκευή που υποστηρίζει Bluetooth χαμηλής ενέργειας - επίσης δέχεται αντάπτορα. Το Gest δεν θα λειτουργήσει με μη υποστηριζόμενο λογισμικό.

Όταν το Gest "εγκαινιάστεί" - στρόχος η κυκλογορία το Νοέμβριο του 2016 - θα προσφέρει υποστήριξη για το Photoshop. Ο Pfister, δήλωσε ότι η ομάδα του "επικεντρώνεται στην οικοδόμηση μιας πραγματικά μεγάλης εμπειρίας με το Photoshop χρησιμοποιώντας SDK της Adobe (κιτ ανάπτυξης λογισμικού)," αλλά δεν εργάζεται άμεσα με το Adobe τώρα.

Η Apotact Labs έχει ήδη ανοίξει το κιτ ανάπτυξης του Gest με την ελπίδα να ενθάρρυνει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές χρήσης για το σύστημα παλμικού ελέγχου. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης στους προγραμματιστές πρόσβαση σε ανεπεξέργαστα δεδομένα του αισθητήρα και custom σκελετικών μοντέλα, καθώς και τα δεδομένα κίνησης που υποβάλλονται σε επεξεργασία, προκειμένου να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες και updates εργασίας για τις δημιουργίες τους.

«Δεν χρειαζεται να συνεργαστούμε άμεσα με τους προγραμματιστές," εξήγησε ο Pfister. «Είναι σημαντικό για εμάς να τους δώσουμε το χώρο για να δημιουργήσουν και να συνεισφέρουν για το δικό τους τρόπο. Το εκτιμούμε σημαντικά."


Το Gest είναι ήδη σε καλό δρόμο για τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Υποστηρικτές μπορούν από έγκαιρα να προαγοράσουν το Gest στα 99 δολλάρια. Αυτή είναι η τιμή για τό ένα χέρι. Όταν το Gest θα βγεί τελικά την αγορά, θα πωλείται για 200 δολλάρια ανά χέρι!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές