Συμβουλές ασφαλείας για ανυποψίαστα παππούδια, από την ΕΛ.ΑΣ.


Η Ελληνική Αστυνομία, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ανακοινώνει συμβουλές ασφαλείας προς ηλικιωμένους για την αποφυγή περισσοτέρων κρουσμάτων επιθέσεων κατά ατόμων που ανήκουν στην λεγόμενη "τρίτη ηλικία".

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα. 

Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε. 

Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστιμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή. 

Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μη δίνεται πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.

Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Επίσης, δίνονται ειδικότερες συμβουλές και καθοδήγηση σχετικα΄με τον τρόπο δράσης των απατεώνων που δρουν εις βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων ατόμων.

Μπορείτε να δείτε τι ακριβως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, με ένα σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ !

...και μπορεί τις περισσότερες φορές που κάποιος καλεί την αστυνομία για ένα συμβάν, αυτή να καθυστερεί και η μόνιμη δικαιολογία να είναι "μας έχουν δέσει τα χέρια, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!" , ωστόσο έστω και μέσα από το site της η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκει τον τρόπο να λειτουργεί αν όχι αποτρεπτικά, τουλάχιστον ... συμβουλευτικά !




Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές