Η ίδια εικόνα...

Ένας χρόνος πέρασε, ένας νέος χρόνος ήρθε ...και μαζί πέρασε κι ο πρώτος μήνας του '16 με την ίδια εικόνα που μας άφησε το '15 να παραμένει αναλλοίωτη.

Το ξέρω και το έχετε διαπιστώσει και όλοι εσείς πως τα editorial στο blog μου δεν έχουν τη μηνιαία περιοδικότητα που κι εγώ θα ήθελα, αυτό γίνεται ωστόσο γιατί μ' αρέσει να παρατηρώ τι γίνεται γύρω μου και να σχηματίζω μια συγκεντρωτική εικόνα ώστε πάνω σε αυτή να γίνεται ένας σχετικός σχολιασμός.

Παρόλα αυτά, η ίδια σταθερή εικόνα των πραγμάτων δεν μου δίνει τη δυνατότητα να αναφέρω κάτι το ουσιώδες - κάτι το θετικό, κάτι χαρούμενο. Ο κόσμος πεινάει, δουλειές δεν υπάρχουν, ο κόσμος βράζει αλλά από το κουτόχορτο που τον ταϊζουν δεν μιλάει και τα λαμβάνει όλα αδιαμαρτύρητα. Κατά τ΄άλλα όλα καλά - όλα ανθηρά !

Κούνια που μας κούναγε όλους ! Τι να το κάνεις όμως  όταν κανείς δεν μιλάει ... Διαμαρτύρονται λένε οι αγρότες για το ασφαλιστικό και κάνουν μπλόκα, ξεσηκώνονται οι "γραβατομένοι" διανοούμενοι της επιστημοσύνης και λένε "θα μας κλείσουν, τα μας σβήσουν, θα μας τελειώσουν !". Στις συντάξεις οι περικοπές συνεχίζονται και τα γερόντια επειδή ξέρουν πως κάποια στιγμή θα αφήσουν τα κόκκαλά τους, έχουν βγάλει τον σκασμό (γιατί λόγο τάχα μου έχουν τώρα οι νέοι ...) και η ανεργία των νέων παραμένει στα ύψη !

Τα Μ.Μ.Ε. έχουν φαγωθεί με το τι γίνεται με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών λες και αυτό είναι το μείζον πρόβλημα αυτής της χώρας ...αλλά ο λαός ακόμα συνεχίζει και τρώει σανό ! (...να και μια έκφραση της προκοπής που πρωτοξεστόμισε ο Άρης ο Πορτοσάλτε) Φαγητό λοιπόν μπορεί να μην έχουμε να φάμε αλλά στο τέλος θα αφήσουμε και τα ζωντανά χωρίς σανό γιατί θα τον χάφτουμε ες αεί εμείς !!! ...

Η αποδιοργάνωση που επικρατεί σε αυτή τη χώρα τόσα χρόνια βάζει την χώρα μας στην πρώτη θέση του top ten των πιο "απάλευτων" κρατών του πλανήτη. Η Κύπρος (Έλληνες κι αυτοί, μη ξεχνιόμαστε...), ανακοίνωσε πως βγαίνει απ΄το μνημόνιο. Στην έρμη την Ελλαδίτσα τι διάολο φταίει και δεν μπορούμε να χωρίσουμε δυο γαϊδουριών άχυρα; Μήπως τελικά οι αδελφοί Κύπριοι δεν είναι τόσο "προσκυνημένοι" ...

Το νέο ανέκδοτο της Αριστεράς είναι πως το '16 σε αυτή τη χώρα θα έχουμε ανάκαμψη στην οικονομία μας ! Τρείς λαλλούν και δυο χορεύουν ... Για να δούμε ως που θα πάει αυτή η κατάσταση. Κάποιοι μιλάνε ξανά για νέες εκλογές, λες κι αν γίνουν νέες εκλογές, αυτοί που θα έρθουν θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Η ίδια εικόνα παραμένει ... και τελικά, όσο αιρετικό κι αν ακούγεται, για να αλλάξει αυτή η εικόνα πρέπει να πέσει μια ατομική βόμβα, να γκρεμιστούν τα πάντα και να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας !

Η Ελλάδα πεθαίνει ! Ζωή σε μας !
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές