ΕΡΓΑΣΙΑ: 10 Απλά βήματα να βρεις δουλειά !


Τα πράγματα είναι απλά. Η μισή Ελλάδα είναι σχεδόν άνεργη, για να μη πούμε -άεργη ! 

Για όλους εσάς που ψάχνετε διαρκώς ωστόσο και από το πολύ το ψάξιμο έχετε αρχίσει να απελπίζεστε γιατί δεν κινείται ...φύλλο, σας προτείνουμε 10 μεθοδικούς τρόπους ώστε να φτάσετε από την αναζήτηση στην διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά...

1. ΒΑΛΤΕ ΣΤΟΧΟ : Το ζήτημα είναι να ξέρεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου και με τι ακριβώς θες να ασχοληθείς επαγγελματικά. Με λίγα λόγια να είσαι συνειδητοποιημένος στο ότι αναζητάς κάτι συγκεκριμένο. Βάλε στόχο και προχώρα λοιπόν !

2. ΚΑΝΕ ΚΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ : Φάε τον κόσμο μέχρι να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει. Μπες στο internet. Σερφάρισε, τσατάρισε, τηλεφώνησε, μάθε, ρώτα ...κάνε κάτι βρε αδελφέ ! Δημιούργησε ένα κύκλο γνωριμιών και δημοσιοποίησε την ανάγκη σου να βρες μια δουλειά, όλο και κάποιος θα ασχοληθεί μαζί σου να σου δώσει μια κάποια βοήθεια. Τσάκωσε ότι ευκαιρίες βρεθούν μπροστά σου. Κάτι θα κάτσει για το καλό σου !

3. ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ! : Στο προηγούμενο βήμα στο είπαμε ξεκάθαρα, δημοσιοποίησε την ανάγκη σου για εύρεση εργασίας. Μπες στα γνωστά site που ψάχνεις για δουλειά. Εκεί μέσα "σουλατσάρουν" εργοδότες που περιμένουν να σε γνωρίσουν. Αν δεν φτιάξεις ένα προφιλ εκεί μέσα πως θα σε δουν;

4. ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ : Λοιπόν άκου γιατί μπορεί και να χάθηκες ως τώρα. Αφού έφτιαξες το προφιλάκι σου στο τάδε site, φτιάξε τώρα και ένα σένιο βιογραφικό και πέρασε κάν'το upload μέσα στο site να σε κοζάρουν οι εργοδότες. Πρόσεξε ! Μη τους γεμίσεις με περιττές πληροφορίες. 2 σελίδες και τα βασικά γύρω από εσένα και την προϋπηρεσία σου αρκούν !

5. KEEP CALM AND FOLLOW UP ! : Βρήκες μια αγγελία που σε ενδιαφέρει; Έστειλες το βιογραφικό σου; Ωραία. Μη περιμένεις τώρα να αξιωθεί κάποιος άμεσα να σε καλέσει για συνέντευξη ! Δεν θέλουμε να σου κόψουμε τα φτερά αλλά κάνε ένα τηλεφωνάκι (το πολύ δυο με απόσταση χρόνου μεταξύ τους - μη φανείς και πρίχτης !) , έτσι για να δείξεις πως τη θες τη θέση κολασμένα και πως ήθελες να μάθει αν ελήφθη το βιογραφικό σου υπόψιν.

6. ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ : Καλό είναι πριν πας για τη συνέντευξη που σε κάλεσαν, να μάθεις πέντε-10 πράγματα για την μελλοντική σου εργασία. Έχει προοπτικές εξέλιξης εκεί που θα πας να δουλέψεις ή τζίφος; Δεν είναι κακό να ξέρεις που θα καταλήξεις, μπορεί να βρεθείς σε κανένα κάτεργο αντί για για καμιά δουλειά της προκοπής !

7. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Ήρθε η μεγάλη στιγμή να τους φας όλους λάχανο και να δείξεις την αξία σου bro ! Σενιαρίσου, ξυρίσου έσο έτοιμος και πήγαινε στην ευχή της Παναγίας και του Χριστούλη. Κάνε και τον σταυρό σου στον δρόμο αλλά μη φοράς πάνω σου σκόρδα και φυλακτά... είπαμε...

8. ΣΥΝΕΠΕΙΑ : Να σου πω, πήγαινε καλού-κακού και λίγο νωρίτερα στο επαγγελματικό σου ραντεβού. Δεν χρειάζεται να τρέχεις κάθιδρος τελευταία στιγμή. Α, και που ΄σαι, αν μπλέξεις στη κίνηση πάρε και ενημέρωσε να μη σε περιμένουν άσκοπα. Τουλάχιστον θα ανανεώσεις το ραντεβού σου για την επόμενη μέρα την ίδια ώρα ! 

9. ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Όταν θα έχεις απέναντι σου τον υπεύθυνο προσωπικού (a.k.a. HR manager), μη τον αφήσεις να σε πυροβολεί με ερωτήσεις. Ζωντάνεψε τη συνέντευξη ρωτώντας κι εσύ αυτά που θες να μάθεις για την εταιρία που θα δουλέψεις, για τα ασφαλιστικά σου δικαιώματα και για ότι άλλο χρειάζεται να ξέρεις πριν πατήσεις επισήμως το πόδι σου στην εταιρία για την πρώτη σου μέσα στο γραφείο.

10. KEEP CALM  AND DON'T WORRY ! : Επειδή εκεί έξω κυκλοφορούν σαν κι εσένα ένα σωρό άλλα άτομα που έχουν 800 διπλώματα και 500 μεταπτυχιακά, μην απογοητεύεσαι αν δεν σε επιλέξουν για τη δουλειά. ΠΑΛΕΨΕ ΤΟ ! Παρακολούθησε σεμινάρια και workshops, προσπάθησε να εμπλουτίσεις το γνωστικό σου αντικείμενο και πάνω απ΄όλα  συνέχισε να στέλνεις βιογραφικά.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ - ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ !


Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές