Κορακάκη-Μassialas: Τα κοινά στοιχεία των δυο Ολυμπιονικών




Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ριο η χώρα μας γνώρισε την επιτυχία με τα δυο χρυσά μετάλια της Άννας Κορακάκη στο σπορ πιστόλι. Η Ελληνική πολιτεία ωστόσο θα έπρεπε να αναγνωρίσει (αν ήταν σωστό κράτος) πως ένας ακόμα αθλητής - Ελληνικής καταγωγής - πήρε μετάλιο στην φετινή Ολυμπιάδα, άσχετα αν κατεβαίνει στους αγώνες με τα Εθνικά χρώματα άλλης χώρας.

Ο λόγος λοιπόν, για τον 32χρονο Αλέξανδρο Μασσιάλα (ή επί το Αγγλικότερο, Alexander Massialas)  που κέρδισε το ασημένιο μετάλιο στη ξιφασκία με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και τα δυο παιδιά ξεχώρισαν γιατί κέρδισαν μετάλια σε αγωνίσματα μη ιδιαίτερα διαδεδομένα στο ευρύ κοινό κι αυτό είναι το πρώτο τους κοινό γνώρισμα. Ωστόσο, αν και αγωνίζονται η μεν για την Ελλάδα μας και ο δε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν κάποια ακόμα κοινά στοιχεία μεταξύ τους.

Δεύτερο κοινό, το νεαρό της ηλικίας τους. Η Άννα Κορακάκη είναι 20 χρονών και ο Αλέξανδρος Μασσιάλας 32. Άρα έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους για πολλές νεότερες επιτυχίες!

Θα μας επιτρέψετε να αποκαλούμε τον Ελληνό-Αμερικανό αθλητή Αλέξανδρο κι όχι Alexander κι αυτό γιατί υπάρχει κι ένα ακόμα κοινό ανάμεσα στους αθλητές... Ποιό είναι αυτό; Το ότι και οι δυο αθλητές έχουν ως προπονητές τον πατέρα τους. 

Όλοι γνωρίσαμε μέσα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, τον πατέρα και προπονητή της Άννας Κορακάκη. Το ξέρατε όμως πως ο Αλέξανδρος Μασσιάλας έχει ως προπονητή τον πατέρα του Greg;

Ο, κατά το Ελληνικότερο, Γρηγόρης Μασσιάλας, Έλληνας μετανάστης στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, προπονεί τον Ολυμπιονίκη γιό του και ζει αρμονικά στις ΗΠΑ και με την Ταϊβανέζικης καταγωγής σύζυγό του.

Όπως και να ΄χει τα μετάλια και η επιτυχία των δυο αθλητών ανήκουν μόνο και μόνο σε αυτούς και σε κανέναν άλλο. Ο Ελληνικός λαός φυσικά και θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος για αυτές τους τις επιτυχίες και κανείς - ιδιαίτερα πολιτικός - δεν μπορεί να τις καπηλευτεί.

Κυρίες και κύριοι, σηκωθείτε όρθιοι για τον Εθνικό μας ύμνο και την απομονή μεταλίου στην Άννα Κορακάκη...


Κλείνοντας, δείτε μαζί μας δηλώσεις του Αλέξανδρου Μασσιάλα μετά την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο:



أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές