Παραμονή της Παναγίας μέρα θρήνου και μνήμης για την Κύπρο μας και όλο τον Ελληνισμό!




Τραγικές συμπτώσεις; Τι να πει κανείς...

Ούτε ένα-ούτε δυο, αλλά τέσσερα γεγονότα που συγκλόνησαν την Μεγαλόνησο Κύπρο μας αλλά και τον Ελληνισμό όπου Γης συνέβησαν στις 14 Αυγούστου, παραμονής της γιορτής της Παναγίας.

14 Αυγούστου 1974

Αυτή ήταν η ημερομηνία όπου η δεύτερη φάση του Αττίλα έφερε την κατοχή στη Κύπρο μας. Η Αμμόχωστος κατελήφθη και το "ψευδοκράτος" αρχίζει πλέον να παίρνει σάρκα και όστα. Ως τις μέρες μας η Κύπρος παραμένει η μόνη χώρα της Ευρώπαϊκής - αδιάφορης -  ένωσης με τη μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα ...τη Λευκωσία!

14 Αυγούστου 1996

Μέρα μνήμης από την κατάληψη της Αμμοχώστου αλλά και μέρα κηδείας του Ήρωα Τάσου Ισαάκ που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τους "Γκρίζους Λύκους" στο οδόφραγμα της Δερύνειας όπου ο άτυχος Κύπριος αδελφός άφησε και την τελευταία του πνοή.

Την ίδια μέρα και με αφορμή την κηδεία του Τάσου Ισάακ, ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκαν στον τόπο της δολοφονίας Ισάακ για να αποδόσουν φόρο τιμής κρατώντας στεφάνια και λουλούδια.

Την ίδια στιγμή οι "Γκρίζοι Λύκοι" παραφύλαγαν και ξεκίνησαν πετροπόλεμο με αποτέλεσμα μέσα στον γενικό χαμό ο έτερος των Κυπρίων Ηρώων Σολωμός Σολωμού να ξεπεταχθεί και να περάσει το οδόφραγμα με σκοπό να κατεβάσει την σημαία του "ψευδοκράτους". Δυστυχώς οι κυανόκρανοι δεν κατάφεραν να τον συγκρατήσουν στη νεκρή ζώνη και η μοίρα του Σολωμού τον ήθελε να δολοφονείται με τρεις σφαίρες.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
14 Αυγούστου 2005

To Boeing 737-31S της Κυπριακής αεροπορικής εταιρίας HELIOS AIRWAYS έχει κατεύθυνση από την Λάρνακα στην Πράγα με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Η συντριβή του αεροσκάφους στο Γραμματικό ήταν αναπόφευκτη καθώς στο αεροσκάφος υπήρξε αποσυμπίεση και οι επιβάτες έχασαν τις αισθήσεις τους πλήν του Ανδρέα Προδρόμου - ιπταμένου φροντιστή - ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο αφού παράλληλα το αεροσκάφος ξέμεινε και απο καύσιμα κια οι σταμάτησαν οι κινητήρες.

Ακούστε τις ανατριχιστικές συνομιλίες και το τραγικό "MAY-DAY" των πιλότων των δύο F-16 τα τελευταία λεπτά πριν τη συντριβή του αεροπλάνου της ΗΛΙΟΣ την 14η Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό:



Συμπληρώθηκαν ήδη 11 χρόνια από την ημέρα της τραγωδίας και του θανάτου 121 ψυχών αλλά στην Κύπρο η μνήμη παραμένει στις οικογένειες των θυμάτων.



Τέσσερα τραγικά γεγονότα με το παράδοξο να συμβαίνουν όλα 14 Αυγούστου ... 
Πόσο θα δοκιμάζεται ακόμα πια η Κύπρος μας ;;;

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές