ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Ο Μάγκας με τη "χρυσή" καρδιά!



Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, ο πρωταθλητής στη κολύμβηση Σπύρος Γιαννιώτης είχε πεισμώσει γιατί του έλλειπε ένα Ολυμπιακό μετάλιο ώστε να κλείσει με αυτό τον εμφατικό τρόπο την καριέρα του.
Στον αγώνα που έδωσε στη παραλία της Κόπα Καμπάνα, κολυμπώντας για 10 χιλιόμετρα μέσα στην όχι και τόσο καθαρή Βραζιλιάνικη ανοιχτή θάλασσα, απέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του καθώς από 22ος στη σειρά βρέθηκε στα τελευταία 100 μέτρα να οδηγεί την κούρσα και παρόλα αυτά έχασε το χρυσό μετάλιο στο photo finish γιατί δεν κατάφερε να συγχρονιστεί και να ακουμπήσει με το χέρι του την επιφάνεια που δίνει σήμα στο χρονόμετρο.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Το παράδοξο στην κούρσα του Γιαννιώτη ήταν πως αρχικά οι διοργανωτές έδωσαν τον Έλληνα πρωταθλητή ως πρώτο με χρόνο 1.52.19:8 αφήνοντας δεύτερο τον Ολλανδό - πλέον Ολυμπιονίκη- συναθλητή του με χρόνο +0.7 . Ωστόσο, ο αθλητής απέδειξε πόσο μάγκας είναι πραγματικά καθώς μπλοκαρε την ένσταση που έκανε το Ελληνικό Ολυμπιακό team ώστε να αποδοθεί δεύτερο χρυσό μετάλιο αφού υπάρχει δεδικασμένο σχετικά με την απονομή 3 χάλκινων σε προηγούμενη διοργάνωση αφού οι αθλητές είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο.

Ακριβώς τον ίδιο χρόνο; Θα μπορούσαμε να βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Πως γίνεται να δίνει αρχικό χρόνο διαφορετικό ο διοργανωτής και στη συνέχεια να αναιρεί την απόφασή του;

Κάποιος ήθελε να στερήσει την χαρά της πρωτιάς από τον Έλληνα αθλητή! Κάθε φορά που βλέπουμε το παραπάνω χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, ειλικρινά έχουμε μια γλυκόπικρη  γεύση στα χείλη και για όλους εμάς ο Σπύρος Γιαννιώτης θα είναι πάντα χρυσός ολυμπιονικής στις καρδιές μας.

Όσο κλισέ και να ακούγεται αυτό το "χρυσός ολυμπιονίκης στις καρδιές μας", για έναν αθλητή που δεν βγαίνει πρώτος η πραγματικότητα είναι πως στην περίπτωση Γιαννιώτη η Ελληνική ψυχή υπερίσχυσε των photo finish.

Μόνο περιφάνεια για τον Σπύρο Γιαννιώτη !


Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές