Αυστραλιανό νόμισμα απεικονίζει τη μάχη της Κρήτης !


Το ότι στην Αυστραλία υπάρχει μια μεγάλη παροικία Ελλήνων είναι γεγονός. Πρόσφατα μάλιστα μάθαμε από τα Μ.Μ.Ε. πως "στη χώρα των καγκουρό" η Ελληνική γλώσσα θεωρείται ως η δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους.

Αυτό το οποίο ίσως οι περισσότεροι από εμάς - εντός Ελλάδας - πιθανότατα δεν ξέραμε, είναι πως οι Αυστραλοί φίλοι μας, τιμούν τη χώρα μας με τέτοιο τρόπο που μέχρι και η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας κυκλοφόρησε νόμισμα των 50 cents AU$ στο οποίο υπάρχει στη μια του όψη απεικόνιση από τη μάχη της Κρήτης που έγινε το 1941.

Πόσο δίκιο φαίνεται να είχε ο Νίκος Παπάζογλου όταν στο τραγούδι του "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", ο στίχος του Μανώλη Ρασούλη έλεγε: "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ γιατί μ' έκανες και ξέρω να ανασαίνω όπου βρεθώ...". Κατά πως φαίνεται λοιπόν οι Έλληνες της Αυστραλίας όχι απλά επιβιώνουν ...στα ξένα αλλά αναγκάζουν κυβερνήσεις να νοιάζονται για αυτούς απ΄όλες τις απόψεις. Ακόμα και για την ιστορική τους μνήμη.

Συγχαρητήρια σε όποιον είχε αυτή την ωραία ιδέα για το νόμισμα αυτό. Τελικά...όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σ' όλη τη Γη ένας Ελληνας θα βρίσκεται από κάτω!!!
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές