Infotainment Weekly Review 9-15/10/2017


ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Γλυφάδα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε υπόγειο χώρο στάθμευσης

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτερας σε υπόγειο χώρο στάθμευσης κτηρίου επί της οδού Δημητρίου Γούναρη, στη Γλυφάδα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τη φωτιά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αυτοκίνητα, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός έως αυτή την ώρα ο ακριβής αριθμός τους.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά σε ορόφους του κτηρίου, όπου στεγάζονται καταστήματα, γραφεία και υπηρεσίες της εφορίας.

Για τη κατασβεση επιχείρησαν στο σημείο 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

...

Κάηκε ολοσχερώς διαμέρισμα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Μαρτίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε περίπου στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτερας στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στον 3ο όροφο οικοδομής επί της οδού Κίμωνος Βόγα.

Την ώρα της άφιξης των πυροσβεστών, οι ένοικοι του διαμερίσματος και γειτονικών διαμερισμάτων είχαν προλάβει να απομακρυνθούν. Ένας άνδρας που παρουσίασε δύσπνοια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης.

Η επιχείρηση κατάσβεσης ολοκληρώθηκε 3,5 ώρες αργότερα, ενώ το διαμέρισμα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται.

...

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Σάνη Χαλκιδικής

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο συνεβη στην περιοχή Σάνη, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Τρείς άνδρες, υπό την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και στη συνέχεια, πιθανότατα με βαριοπούλες, έσπασαν τις προθήκες τού καταστήματος, απ' όπου άρπαξαν ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Το όχημα διαφυγής τους βρέθηκε καμένο σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο της ληστείας.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ληστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

...

Air Berlin: Τέλος στις πτήσεις το αργότερο έως τις 28 Οκτωβρίου


Οι πτήσεις της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Air Berlin, η οποία έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, θα διακοπούν έως τις 28 Οκτωβρίου το αργότερο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Η Air Berlin κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης τον Αύγουστο και τα αεροπλάνα της συνεχίζουν να πετούν χάρη σε δάνειο της γερμανικής κυβέρνησης, δίνοντας χρόνο στην εταιρία να διαπραγματευθεί με επενδυτές για την πώληση τμημάτων των δραστηριοτήτων της. Επί του παρόντος, η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Lufthansa και την easyJet.

Εγιναν συζητήσεις και μόλις επιτευχθεί συμφωνία για τμήματα των δραστηριοτήτων της, η Air Berlin θα χρειαστεί την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού, το οποίο μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες.

«Αφού συμφωνηθούν τα συμβόλαια αγοράς, η εταιρία πρέπει να τερματίσει τις δικές της δραστηριότητες βήμα προς βήμα», ανέφερε η Air Berlin σε ανακοίνωση.



ΤΡΙΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Μαλάουι: Κύμα μαζικής βίας λόγω φημών για ύπαρξη βαμπίρ

Τα μέλη του προσωπικού τους από δύο περιοχές του νότιου Μαλάουι απέσυραν τα Ηνωμένα Έθνη, λόγω του θανάτου πέντε ανθρώπων σε βίαια επεισόδια, τα οποία πυροδοτήθηκαν από φήμες περί ύπαρξης βαμπίρ, σύμφωνα με πρακτορείο Reuters.

Κατά το πρακτορείο, η πίστη στην μαγεία είναι ευρέως διαδεδομένη στις αγροτικές περιοχές του Μαλάουι, μιας από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Ένα κύμα βίας που συνδεόταν με φήμες για βαμπίρ είχε ξεσπάσει στη χώρα και το 2002.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεύθυνσης Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNDSS) για τις περιοχές Παλομπέ και Μουλανζέ, από τα μέσα Σεπτεμβρίου τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν από λιντσαρίσματα όχλου που τους κατηγορούσε ότι ήταν βρικόλακες.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου που αναζητεί βρικόλακες στήνει οδοφράγματα στην περιοχή, εγείροντας ανησυχίες ασφαλείας.

Η έκθεση τονίζει ότι οι φήμες για ύπαρξη βρικολάκων φαίνεται να ξεκίνησαν στην γειτονική Μοζαμβίκη, χωρίς να είναι όμως σαφές τι της πυροδότησε.

...

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Χιλή

Σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Χιλή, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε 73 χιλιόμετρα ανατολικά της Αρίκα και είχε εστιακό βάθος 82 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού.

...

Ιωάννινα: 25χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση νεαρών γυναικών

Ένας 25χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βιασμού.

Ο 25χρονος συνελήφθη μετά από επισταμένη έρευνα της αστυνομίας, η οποία είχε δεχθεί καταγγελίες από δεκάδες γυναίκες.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εντόπιζε κυρίως βραδινές ώρες στην πόλη των Ιωαννίνων νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε πεζός τις περισσότερες φορές μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν, τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 14 υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος νεαρών γυναικών, εκ των οποίων η μία ανήλικη, καθώς και μία περίπτωση απόπειρας βιασμού, που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην πόλη των Ιωαννίνων.

...

Λέσβος: Πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στον Καρά Τεπέ

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ξερά χόρτα στην περιοχή Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν τρία οχήματα με έξι πυροσβέστες και τρία άτομα πεζοπόρο.

...

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Έκανε τηλεφώνημα για βόμβα για να μην πληρώσει τον λογαριασμό

Με ένα παράξενο σχέδιο επιχείρησε ένας 40χρονος να αποφύγει να πληρώσει τον λογαριασμό, σε εστιατόριο στο Πίτσμπεργκ των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο τελικώς συνελήφθη από τις αρχές.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο Μπέρι Κλάπερτον, κάτοικος της πόλης, πραγματοποίησε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα σε γειτονικό κατάστημα, ευελπιστώντας να δημιουργήσει αναστάτωση.

Βάσει μαρτυριών που επικαλούνται ο τοπικός Τύπος και το Associated Press, ο 40χρονος προσπάθησε επανειλημμένα να φύγει από το εστιατόριο, δίχως να πληρώσει.

Μάλιστα, η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου Primanti Brothers, ενώ τελικώς ένας άλλος πελάτης προθυμοποιήθηκε να πληρώσει για το γεύμα του 40χρονου, προκειμένου να λήξει το περιστατικό.

Ωστόσο, στο μεταξύ ο άνδρας -όπως παραδέχτηκε αργότερα- έκανε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε γειτονικό μαγαζί,.

Ακούγοντας τους αστυνομικούς να συζητούν για την απειλή για εκρηκτικό μηχανισμό, ο 40χρονος τράπηκε σε φυγή, «μαρτυρώντας» έτσι πως εμπλέκεται στην υπόθεση.

Μετά από μια μικρή καταδίωξη στους γύρω δρόμους, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, ο οποίος ομολόγησε το σχέδιό του.

...

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε καταστήματα

Τρεις Αλβανοί, ηλικίας 25, 27 και 33 ετών, συνελήφθησαν στο Νέο Ψυχικό από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, για κλοπές που είχαν διαπράξει νωρίτερα στην περιοχή. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ομοεθνής συνεργός τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν διαρρήξει λίγο πριν από τη σύλληψή τους ένα τουριστικό γραφείο και δύο καταστήματα στην περιοχή, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, άλλα αντικείμενα και διάφορα έγγραφα. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν τα κλοπιμαία που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις κλοπές από καταστήματα σε Ψυχικό και Καλλιθέα.

Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία με βαρύ οπλισμό σε χρηματαποστολή στον Άλιμο. 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

...

Από 16 Οκτωβρίου η εναλλακτική διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκινά η διαδικασία κατάθεσης φακέλων για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Πρόκειται για μια εναλλακτική επιλογή που δείνει το υπουργείο Μεταφορών στους πολίτες για αντικασταση των χάρτινων καρτών, προκειμένου να περιοριστεί η αναμονή τους στους σταθμούς.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών κανονικής τιμής θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται σε όλα τα εκδοτήρια των γραμμών 1,2 & 3 της ΣΤΑΣΥ και θα προσκομίζουν έναν ανοικτό φάκελο, στον οποίο θα εμπεριέχονται τα ακόλουθα:

Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου ταυτότητας ή διαβατηρίου

Φωτοτυπία εγγράφου από το οποίο θα πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ

Φωτοτυπία του στελέχους μαζί με το μηνιαίο κουπόνι μηνός Οκτωβρίου 2017 ή προηγούμενου μήνα εντός του έτους 2017.

Αίτηση – QR CODE που εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ (www.athenacard.gr)

Εξωτερικά στον φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η επιθυμητή διεύθυνση ταχυδρόμησης της προσωποποιημένης κάρτας (οδός, αριθμός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας).

Αποστολή καρτών στους δικαιούχους

Οι έτοιμες κάρτες θα αποστέλλονται στην αναγραφόμενη διεύθυνση μέσω ταχυδρομείου και στη συνέχεια, οι κάτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν φόρτιση των επιθυμητών προϊόντων κομίστρου στα Αυτόματα Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών που υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2,3, καθώς και σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα ww.athenacard.gr) .


ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017


Συνελήφθησαν ληστές τραπεζών

Eγκληματική οργάνωση που λήστευε τράπεζες και έκλεβε οχήματα εξάρθρωσε η Αστυνομία, λίγες ώρες μετά τη διάπραξη ληστείας σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο, την περασμένη Δευτέρα.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής, τρία μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 38, 39 και 46 ετών.

Στην τελευταία ληστεία τους οι δύο από τους συλληφθέντες, φορώντας ο ένας κράνος και ο άλλος μάσκα σιλικόνης, μπήκαν στην τράπεζα και με την απειλή περιστρόφου και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και στη συνέχεια πήραν χρήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων και σε πολλές υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ εξετάζεται η συμμέτοχη τους και σε άλλες ανεξιχνίαστες ληστείες, καθώς και σε διάφορες συναφείς εγκληματικές πράξεις.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το ποσό των 12.495 ευρώ, από την τελευταία ληστεία τους, καθώς και κλεμμένο αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, όπως και περίστροφο.

...


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε διαμέρισμα

Τέσσερα άτομα, βουλγαρικής καταγωγής, τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε διαμέρισμα επταώροφης οικοδομής στην περιοχή της παλιάς Λαχαναγοράς, στη Θεσσαλονίκη, πιαθνόν λόγω διαρροής φιάλης υγραερίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η έκρηξη, από την οποία δεν εκδηλώθηκε φωτιά, έγινε περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου επί της οδού Ηφαιστίωνος 7.

Οι τραυματίες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Το διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο, δεν καταγράφηκαν ζημιές σε παρακείμενα διαμερίσματα, ούτε χρειάστηκε εκκένωση της οικοδομής.

...

Μετεγκατάσταση 234 προσφύγων από την Ελλάδα στη Γαλλία

Συνολικά 234 άτομα θα αναχωρήσουν την ερχόμενη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, από την Ελλάδα για τη Γαλλία, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Γραφείο Ελλάδας).

Όπως αναφέρει η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναχώρηση που οργάνωσε ποτέ η Γαλλία σε μία μόνο πτήση. Η ομάδα των προσφύγων αποτελείται από 132 ενήλικες και 102 παιδιά. Συγκεκριμένα πρόκειται για 190 Σύριους, 11 Παλαιστίνιους, 27 Ιρακινούς, και 6 άτομα που δηλώνουν απάτριδες.

Μέχρι σήμερα, η Γαλλία έχει μετεγκαταστήσει 4.091 αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, σε σύνολο 20.471 ατόμων που έχουν μετεγκατασταθεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., δηλαδή το 20% του συνόλου (σύμφωνα με τα στοιχεία έως 06/10). Το 80% των αιτούντων άσυλο που μετεγκαταστάθηκαν στη Γαλλία είναι από τη Συρία, το 15% από το Ιράκ, το 2% από την Ερυθραία και το 2% από τη Παλαιστίνη.

...

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΕΛΑΣ: 13 συλλήψεις σε επιχείρηση-«σκούπα» στον Ασπρόπυργο

Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν, συνολικά, σε ειδική επιχείρηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική, ενώ προσήχθησαν τριάντα δύο.

Όσον αφορά τους συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών, κλοπή οχήματος, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί όπλων, για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και μη έκδοση ταυτότητας

Παράλληλα, έγιναν τρεις προσαγωγές, δύο ανηλίκων και ενός ενηλίκου, στον ανακριτή ανηλίκων, για συμμετοχή σε επίθεση σε βάρος αλλοδαπού που διαπράχθηκε στον Ασπρόπυργο, το περασμένο Σάββατο.

Επίσης, κατασχέθηκαν 2 δενδρύλλια κάνναβης, 4 γραμμάρια κάνναβης, 61.820 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 282 πακέτα καπνού, 2 κυνηγετικές καραμπίνες, 1 αεροβόλο όπλο, 2 αυτοκίνητα, 1 μοτοσικλέτα, καθώς και πλήθος ανταλλακτικών οχημάτων και εργαλείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

...

Το κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου και των ανοιχτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, κ. Συμεών, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή του Τροκαντερό (μεταξύ του θωρηκτού «Αβέρωφ» και του γηπέδου Τάε Κβο Ντο), χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής. Αναπτύσσονται σε έκταση 30 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν από τα ΕΛΤΑ με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου αθλητικού κέντρου μαζί με τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου στην παραλιακή ζώνη Παλαιού Φαλήρου.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων 800 σταθερών θέσεων με δυνατότητα ανάπτυξης σε 1.200, γήπεδο ποδοσφαίρου για αγώνες και προπονήσεις Ακαδημιών, τέσσερα γήπεδα τένις και δύο κτήρια αποδυτηρίων.

...

Ποσειδώνος: 39χρονος και 19χρονη νεκροί σε τροχαίο τα ξημερώματα

Δύο άτομα, ένας 39χρονος και μια 19χρονη, έχασαν τη ζωή τους, στις 5:30 τα ξημερώματα, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Ελληνικού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 39χρονος και κατευθυνόταν προς τη Γλυφάδα παρέσυρε την 19χρονη που διέσχιζε εκείνη τη στιγμή τον δρόμο, με αποτέλεσμα να την πετάξει πολλά μέτρα μακριά. Στη συνέχεια, ο οδηγός της μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχό της, έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε θανάσιμα..

Τα δύο άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.



ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής




Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Χαώδης η διαφορά Ελλάδας-Κύπρου σε φόρους, εισφορές »

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Τρόμος πάνω από την πόλη.Πέπλο ανασφάλειας μετά τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου »

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: « Τι ΙΚΑ κατάσχει το σπίτι... κοπτοραπτούς »

REAL NEWS: «"Big Brother" για τους οφειλέτες του Δημοσίου!»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: « Ο Άκης ζητάει 250.000€ από το Δημόσιο!»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Επικίνδυνοι και αντιλαϊκοί οι στόχοι της επίσκεψης στις ΗΠΑ»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: «Ο Σαμαράς μετά τον πατέρα θέλει να φάει και τον γιό»

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Το Καστέλι θέλουν οι ΗΠΑ.Μετά τη Σούδα και δεύτερη βάση στην Κρήτη»

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Πυλώνας σταθερότητας με ενισχυμένο ρόλο»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Άνω κάτω το ΣτΕ με αφορμή τον νόμο για τις συντάξεις»

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: «Το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης προ των πυλών οι ατομικές συντάξεις»

Documento: «Δολοφονία Μιχ.Ζαφειρόπουλου.Τι κρύβεται πίσω από τους φονιάδες»

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ: «Τα 5 κλειδιά του ραντεβού στον Λευκό Οίκο»

Η ΕΠΟΧΗ: «Χωρίς παρεκτροπές η μη εκτροπή του Αχελώου»

ΠΡΙΝ: «Τσίπρας τοπ-γκαν Τράμπ και κεφαλαίου»

...

Τροχαία: 317 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία μόνο σε έναν μήνα

Σε 5.826 ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας τον πρώτο μήνα της σχολικής περιόδου (11 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου) βεβαιώθηκαν 317 παραβάσεις. Οι περισσότερες αφορούν παραβίαση ορίου ταχύτητας, ταχογράφους και μη χρήση ζωνών ασφαλείας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις, σύμφωνα με την Τροχαία, ήταν οι εξής: παραβίαση ορίου ταχύτητας 63, ταχογράφος 47, μη χρήση ζωνών ασφαλείας 37, έλλειψη πυροσβεστήρα 16, φθαρμένα ελαστικά 11, στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου 11, στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης 7, έλλειψη φαρμακείου 7, βιβλίο ρεπό 7, μη αναγραφή ορίων ταχύτητας 6, έλλειψη ζωνών ασφαλείας 3, μεταφορά υπεράριθμων μαθητών 1, παραβίαση σημάνσεων 1, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα 1, έλλειψη συνοδού 1 και λοιπές παραβάσεις 98.

Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, το οποίο θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.


أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές