ΜΑΡΔΑΣ : Τα Σκόπια να μετονομαστούν ...Δακία !


«Η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια ιστορικά είναι απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους», τόνισε σήμερα ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μάρδας επισήμανε πως «πρέπει στο θέμα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που να διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή». Υπογράμμισε, ωστόσο, πως ο όρος «Μακεδονία», όπως χρησιμοποιείται τώρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

«Το θέμα πρέπει να κλείσει», σημείωσε ο πρώην υπουργός και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιείται ο όρος «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες. «Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε παλαιότερα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή», πρόσθεσε.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα «λάθη της κυβέρνησης», ο κ. Μάρδας είπε πως «δεν υπάρχει επιστήμονας ή πολιτικός που να μην κάνει λάθη» και επικεντρώθηκε στο θετικό ισοζύγιο, στο σύνολο δηλαδή των πράξεων, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Σαφώς και υπάρχουν λάθη αλλά το σύνολο της πολιτικής έχει αποδώσει καθαρό συν», ανέφερε χαρακτηριστικά.


...ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ :

Μετά απ΄όλα αυτά κι ενώ ξέραμε πως μια ιστορική ονομασία που θα μπορούσε να δοθεί στα Σκόπια είναι το "Βαρντάρσκα", θεωρούμε σωστό ο πρώτος κυβερνήτης της Δακίας να είναι ...ο (δικός μας) Δάκης και αποκλειστικά στους δρόμους της χώρας να κυκλοφορούν μόνο DACIA. 
Επίσης Εθνικό έμβλημα της Δακίας να είναι στο εξής το σήμα της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο θα μπει στο κέντρο της σημαίας της χώρας επισκιάζοντας το ήλιο και τις ακτίνες του !

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές