Infotainment Weekly Review 12-18/2/2018

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 

«Zombie Walk»: Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας 

Παρέλαση ζόμπι και κάθε είδους τεράτων πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το «Zombie Walk», μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στις ΗΠΑ και έχει υιοθετηθεί με θέρμη και στη χώρα μας, εδώ και χρόνια. 

Από τη Βουλή έως το Πανεπιστήμιο, δεκάδες «ζόμπι» έκαναν την εμφάνισή τους , προκαλώντας ανατριχίλα σε ανυποψίαστους περαστικούς. Ντυμένοι και μακιγιαρισμένοι σαν τέρατα από κάθε είδους ταινία και σειρά τρόμου, όσοι συμμετείχαν στο «Zombie Walk» μετέτρεψαν σε θρίλερ το κέντρο της Αθήνας. 

Εκατοντάδες «νεκροζώντανοι» Αθηναίοι παρέλασαν και φέτος στο «Zombie Walk Athens», σκορπίζοντας γέλιο, αλλά και τρόμο σε όσους έτυχε να τους συναντήσουν. 

Η πορεία των αλλόκοτων πλασμάτων ξείνησε από το Σύνταγμα, κατηφόρισε την Ερμού κα έφθασε στο Μοναστηράκι. Φέτος είχε ως θέματά της, τη σειρά «Stranger Things», τις ταινίες του 1984 («Ghostbusters», «The Terminator», «Gremlins», «Nightmare on Elm Street» κ.ά.), αγαπημένους δολοφόνους και ζόμπι κάθε είδους. 

…………………….. 

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Δημήτρης Παρθένης 

Ο «μινιμαλιστής» σχεδιαστής μόδας, Δημήτρης Παρθένης, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών, σε νοσοκομείο των Αθηνών. 

Ο οραματιστής σχεδιαστής, που μέσα από το brand Parthenis επικοινώνησε την αγάπη του για την κομψότητα και το απέριττο ντύσιμο, αλλάζοντας την ελληνική μόδα, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα, την μπουτίκ Brigitte, το 1970 στην Αθήνα, στο οποίο εκτός από τα πράγματα που πουλούσε σχεδίασε τις προσωπικές του σειρές. Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζει σήμερα η κόρη του, Ορσαλία Παρθένη. 

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. 

Η οικογένειά του, παρακαλεσε μάλιστα, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στην «Πνοή Αγάπης», τον Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με καρκίνο και των Οικογενειών τους που επιτελεί έργο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». 

…………………….. 

Καστοριά: Μπλόκο σε 61 κιλά χασίς 

Συνολικά 61 κιλά χασίς κατασχέσθηκαν στην Καστοριά, όταν αστυνομικοί ακινητοποίησαν αυτοκίνητο για έλεγχο. 

Στον χώρο των αποσκευών βρέθηκαν τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι με τη ναρκωτική ουσία. Επίσης, βρέθηκαν ένα περίστροφο και 21 φυσίγγια. 

Ο 34χρονος οδηγός του οχήματος, αλβανικής καταγωγής και η 31χρονη Ελληνίδα συνοδηγός συνελήφθησαν και μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. 

…………………………………. 

Μαρόκο: Κατασχέθηκαν πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης 

Συνολικά 541 κιλά κοκαΐνης, που μεταφέρθηκαν στη χώρα από τη Λατινική Αμερική, κατέσχεσαν οι αρχές του Μαρόκου στην Καζαμπλάνκα. 

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κεντρική υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών του Μαρόκου, έξι ύποπτοι, ανάμεσά τους ένας Βραζιλιάνος, τον οποίο βαρύνουν υποψίες πως είναι ο «εγκέφαλος σπείρας κακοποιών», συνελήφθησαν. 

Επίσης κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα και «μεγάλα χρηματικά ποσά». 

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι το δίκτυο των κακοποιών έχει «διεθνείς διακλαδώσεις», συνδέεται δηλαδή με «καρτέλ της Λατινικής Αμερικής», τα οποία προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν τη στρατηγική θέση του βασιλείου» για να το μετατρέψουν σε κόμβο «διαμετακόμισης προς τον ευρωπαϊκό χώρο». 

Οι αρχές του Μαρόκου έχουν πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια τις ανακοινώσεις περί κατασχέσεων μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, προερχόμενης από τη νότια Αμερική. 

…………………………. 

ΤΡΙΤΗ 13 / 2 / 2018 

Κολωνός: Άνδρας βρέθηκε νεκρός κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αποθήκη 

Ένας άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκε νεκρός στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο στη συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Καπανέως στο Κολωνό Αττικής. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 07:00 το πρωι της Τρίτης και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν τον άνδρα, που έφερε πολλαπλά εγκαύματα, μόλις έσβησαν την φωτιά. 

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. 

…………………… 

Μια νεκρή σε πυρκαγιά σε σπίτι στη Λακωνία 

Μία γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία στη Βάμβακα Λακωνίας. 

………………………………….. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 / 2 / 2018 

Δανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Χένρικ, σύζυγος της βασίλισσας Μαργκρέτε 

Ο πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας, ο γαλλικής καταγωγής σύζυγος της βασίλισσας Μαργκρέτε, ο οποίος νοσηλευόταν, έφυγε απ΄τη ζωή, σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων. 

«Η Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρικ πέθανε στον πύργο του Φρέντενσμποργκ», τη βασιλική κατοικία που βρίσκεται 40 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας της Δανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι την ώρα εκείνη ο 83χρονος πρίγκιπας είχε δίπλα του τη σύζυγό του και τους δυο γιους τους. 

Ο Ανρί Μαρί Αντρέ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1934 στην Ταλάνς, κοντά στο Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο κόμης παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 1967 τη διάδοχο του θρόνου της Δανίας Μαργκρέτε, η οποία ενθρονίστηκε τον Ιανουάριο του 1972. Ο Χένρικ, ο οποίος αποχώρησε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2016, ουδέποτε έλαβε τον τίτλο του βασιλιά της Δανίας. 

……………………………… 

Διαρρήκτες «χτυπούν» θέατρα στην Αθήνα 

Θέατρα στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας έχουν βάλει στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα διαρρήκτες. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει τρεις καταγγελίες για κλοπές χρημάτων και διαφόρων αντικειμένων. 

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

……………………………. 

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τρίτη 

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στα λεωφορεία της ΟΣΥ την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 10:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα επέλθει έως τις 18:00. 

Την στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου στο ΣΕΦ. Τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να κινηθούν κανονικά. 

……………………………. 

Πυρκαγιά στον 10ο όροφο πολυκατοικίας στο Μιλάνο 

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στον 10ο όροφο πολυκατοικίας στην απόκεντρη συνοικία του Μιλάνου Κουάρτο Οτζιάρο. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στους δυο υψηλότερους ορόφους, αν και η κινητοποίηση των πυροσβεστών επέτρεψε να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο. 

Επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων. Ανάμεσά τους και ένας έφηβος 14 ετών, η κατάσταση του οποίου κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, λόγω του ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Όταν τον εντόπισαν οι πυροσβέστες, μέσα σε διαμέρισμα, είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. 

……………………………………. 

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Δωράκια» σε επιβάτες για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου 

Μια έκπληξη περίμενε την Τετάρτη τους επιβάτες των πρώτων πρωινών συρμών που αναχώρησαν από την Αθήνα με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη και από τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την Αθήνα, καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιόρτασε μαζί τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Με σύνθημα «η αγάπη είναι το ομορφότερο ταξίδι», η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφερε στους επιβάτες των συγκεκριμένων δρομολογίων τριαντάφυλλα και σοκολατάκια. 

Παράλληλα, οι επιβάτες της πρώτης θέσης είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα γεύμα στο κυλικείο του τρένου, προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

………………………………….. 

Πολωνία: Προτίμησε της φυλακής τα σίδερα από τη σύντροφό του 

Να παραδοθεί στην αστυνομία επέλεξε ένας Πολωνός, καταζητούμενος από τις αρχές της χώρας του, υποστηρίζοντας πως δεν άντεχε πλέον τους καβγάδες με τη σύντροφό του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βαρσοβίας και όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο 34χρονος μετέβη σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Πολωνίας ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, δηλώνοντας πως επιθυμεί να παραδοθεί για να… ξεκουραστεί, έχοντας εξαντληθεί από τους καβγάδες με το ταίρι του. 

Ο άνδρας, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2016 σε φυλάκιση 17 μηνών για σωρεία κλοπών, οδηγήθηκε στο κελί. 

Αυτό που πάντως δεν έγινε γνωστό, είναι αν θα δεχθεί επισκέψεις από τη σύντροφό του… 

...................

ΠΕΜΠΤΗ 15 / 2 / 2018 

Κίνα: Μπήκε μαζί με την τσάντα της σε μηχάνημα ελέγχου αποσκευών 

Σε μηχάνημα ελέγχου αποσκευών μαζί με την τσάντα της εισήλθε μία γυναίκα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κίνα, φοβούμενη μην κλαπούν τα χρήματά της. 

Η γυναίκα μετέβη στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ντονγκάνγκ στη νότια Κίνα και αποφάσισε να μπει στον κυλιόμενο διάδρομο του σκάνερ, καθώς δεν ήθελε να αφήσει ούτε στιγμή την τσάντα της από τα χέρια της. 

Μιλώντας σε εφημερίδα , η γυναίκα ανέφερε ότι φοβόταν πως θα της κλέψουν τα χρήματά της, γι’ αυτό και επέλεξε να μην αποχωριστεί την τσάντα της. 

……………………… 

Πέθανε η γηραιότερη λευκή αρκούδα της Ρωσίας 

Την τελευταία της πνοή άφησε στον ζωολογικό κήπο της πόλης Περμ, η Αμντέρμα, η γηραιότερη λευκή αρκούδα της Ρωσίας. 

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti o αρμόδιος του ζωολογικού κήπου, η Αμντέρμα έζησε 38 χρόνια, ηλικία που συνιστά ρεκόρ. 

Η Αμντέρμα, όπως λένε οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1989 μαζί με τα αρκουδάκια της κοντά σε στρατιωτικό οικισμό στον Βόρειο Πολικό Κύκλο. 

Στη συνέχεια και αφού την έπιασαν, η ίδια και τα αρκουδάκια της βρέθηκαν σε διάφορους ζωολογικούς κήπους της Ρωσίας. 

Στον ζωολογικό κήπο της πόλης Περμ μεταφέρθηκε το 1997, φέρνοντας στον κόσμο ακόμη έξι αρκουδάκια. 

……………………………………. 

Κάλυμνος: 52χρονος κατηγορείται για κλοπή καυσίμων από απορριμματοφόρα 

Υπόθεση κλοπής καυσίμων από δημοτικά οχήματα στην Κάλυμνο εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων. 

Όπως εξακριβώθηκε, δράστης είναι ένας 52χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για κλοπή. 

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε αφαιρέσει από απορριμματοφόρα του δήμου πετρέλαιο κίνησης συνολικής ποσότητας 210 λίτρων. 

………………………………………………… 

Οδηγίες για το ασφαλές πέταγμα του χαρταετού 

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι προγραμματίζουν να πετάξουν χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα και όπως συστήνει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) θα πρέπει να αποφεύγονται περιοχές κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή. 

Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, τότε: 
  • μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα 
  • μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια 

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια: 
  • ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής 

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα. 

………………………………… 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/ 2 / 2018 

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 

Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων το εορταστικό τριήμερο, η Τροχαία λαμβάνει αυξημένα μέτρα έως και την Καθαρά Δευτέρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει: 

- Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής. 

- Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. 

- Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων. 

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης. 

- Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση). 

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ). 

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. 

- Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες. 

- Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων. 

………………………… 

Πώς θα λειτουργήσει η Βαρβάκειος την Καθαρά Δευτέρα 

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα περισσότερα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη (ΟΚΑΑ) από νωρίς τo πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ενώ και η κεντρική ιχθυαγορά στην Βαρβάκειο θα ανοίξει πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τα μαγαζιά θα μείνουν ανοικτά συνεχώς μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας ώστε να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές. 

Ανοιχτά θα είναι όμως την Καθαρά Δευτέρα και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές. 

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό της προς τις ομοσπονδίες μέλη της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία εάν η επιχείρησή του θα λειτουργήσει ή όχι. 

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους. 

…………………………….. 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 56χρονου για παράνομα φυτοφάρμακα 

Παράνομα φυτοφάρμακα, αλλά και λαθραία αλκοολούχα υγρά βρέθηκαν σε αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, η οποία ελέγχθηκε από την Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος και συνελήφθη ο 56χρονος ιδιοκτήτης της. 

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 


751,9 λίτρα παράνομων γεωργικών φαρμάκων, 


161,45 κιλά παράνομων γεωργικών φαρμάκων, 


224 λίτρα λαθραίων αλκοολούχων υγρών διαφόρων τύπων, 


32 φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά βουλγαρικής προέλευσης, 


84 τεμάχια απομιμητικών ρούχων διαφόρων εταιρειών, 


23 συσκευασίες με κόκκους καφέ διαφόρων εταιρειών, βουλγαρικής προέλευσης και 


142 αυτοκόλλητες ταινίες γεωργικών φαρμάκων. 

Παράλληλα υπάλληλοι του ΕΦΕΤ δέσμευσαν 334,2 κιλά ελιών και ληγμένα προϊόντα, φερόμενα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με ελλιπείς και ψευδείς επισημάνσεις, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα νοθείας. 

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν οκτώμεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης που ανήκε σε μονάδα τυποποίησης διαφορετική από την αναγραφόμενη και 10 μεταλλικές συσκευασίες των πέντε λίτρων, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης. 

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία και στην κατοχή του 56χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
  • σπάθη και τρία στιλέτα διαφόρων διαστάσεων, 
  • πιστόλι, με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, 
  • πιστόλι κρότου, με γεμιστήρα και επτά αβολίδωτα φυσίγγια, 
  • τρία δοχεία των πέντε λίτρων εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με ψευδή αλφαριθμητικό κωδικό έγκρισης και 2.790 ευρώ. 
…………………………………. 

Χανιά: Κρατούμενος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του 

Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων αλλοδαπός, ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του στο Αστυνομικό τμήμα Κισσάμου όπου κρατούνταν μέχρι να απελαθεί. 

Ο 54χρονος, υπήκοος Αλβανίας, σύμφωνα με την αστυνομία κρεμάστηκε τη νύχτα με ένα κομμάτι κουβέρτα στα κάγκελα του κρατητηρίου, όπου βρισκόταν τις τελευταίες επτά ημέρες, καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία απέλασής του από τη χώρα. 

…………………………. 

Κεφαλονιά: 25χρονος πυροβόλησε πέντε φορές τη μητέρα του! 

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, όταν 25χρονος πυροβόλησε πέντε φορές τη μητέρα του, τραυματίζοντάς την σοβαρά. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός είχε έντονη λογομαχία μαζί της και μετά τους πυροβολισμούς τράπηκε σε φυγή. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασής της και η ανάγκη για μεταφορά της με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας. 

Η αστυνομία του Ληξουρίου έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τον δράστη. 

………………………… 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/ 2 / 2018 

Κίνα: Εννέα νεκροί από φωτιά σε εγκατάσταση επεξεργασίας αποβλήτων 

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας αποβλήτων στην νότια Κίνα, όπως μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. 

Σύμφωνα με το Xinhua, η φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη Τσινγκγιουέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. 

Η φωτιά σβήστηκε και ένα άτομο, η υγεία του οποίου δεν διατρέχει κίνδυνο, διακομίστηκε στο νοσοκομείο. 

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον ενός ατόμου. 

…………………… 

Πακιστάν: Τετράκις εις θάνατον σε 24χρονο «δράκο» 

Ο βασικός ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 6χρονου κοριτσιού καταδικάστηκε σε θάνατο σήμερα από δικαστήριο του Πακιστάν, σε μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ στη χώρα. 

Ο Ιμράν Άλι, 24 ετών, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Ζαϊνάμπ Φατία Αμίν, το άψυχο κορμί της οποίας είχε βρεθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Η μικρή Ζαϊνάμπ ήταν το δωδέκατο μικρό παιδί που δολοφονείται τα δύο τελευταία χρόνια σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων γύρω από την πόλη Κάσουρ, γεγονός που ώθησε τις αρχές να εικάζουν ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος δρούσε στην περιοχή. Ο Άλι, γενετικό υλικό του οποίου βρέθηκε τόσο στο σώμα της Ζαϊνάμπ όσο και σε άλλα έξι θύματα, ομολόγησε τελικά οκτώ ανθρωποκτονίες. 

Το δικαστήριο τον καταδίκασε τετράκις εις θάνατον: μία για την απαγωγή του κοριτσιού, άλλη μία για τον βιασμό, την τρίτη για τη δολοφονία και την τέταρτη για άλλα τρομοκρατικά αδικήματα, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας της επαρχίας Παντζάμπ, Ιχτεσάμ Καντίρ. 

Η δίκη, που δεν αφορούσε τις υπόλοιπες δολοφονίες που φέρεται ότι διέπραξε ο Άλι, έγινε κεκλεισμένων των θυρών στη φυλακή Κοτ Λαχπάτ της Λαχόρης, για λόγους ασφαλείας. Μόνο οι συγγενείς των θυμάτων ήταν παρόντες στην αίθουσα. 

Το δικαστήριο επέβαλε στον Ιμράν Άλι πολλές άλλες ποινές, όπως αυτή των ισοβίων, καθώς και πρόστιμα συνολικού ύψους 3,2 εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 24.000 ευρώ). 

«Ήταν μια δίκαιη δίκη», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου Μιάν Σουλτάν Μασούντ, που διορίστηκε στη θέση αυτή από το κράτος αφού ο προηγούμενος παραιτήθηκε. «Ο κατηγορουμένος παραδέχτηκε το έγκλημα. Στο πλαίσιο αυτό, ήταν σωστό που τον καταδίκασαν σε θάνατο», πρόσθεσε. 

Η μητέρα της Ζαϊνάμπ εξέφρασε την ικανοποίησή της. «Θέλω να τον κρεμάσουν δημοσίως στο σημείο απ' όπου άρπαξε το παιδί», είπε η Νουσράτ Μπίμπι. 

………………… 

Νεκρός βρέθηκε στον Αλιάκμονα 85χρονος αγνοούμενος 

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι 85χρονος στην Ημαθία, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την περασμένη Πέμπτη. 

Το άψυχο σώμα του άτυχου άντρα εντοπίστηκε στα νερά του ποταμού Αλιάκμονα από την ομάδα έρευνας που τον αναζητούσε, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αναμένεται να φθάσει ιατροδικαστής για τις περαιτέρω διαδικασίες. 

………………………………….. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/ 2 / 2018 

Συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν - Νεκροί και οι 66 επιβαίνοντες 

Αεροσκάφος της Aseman Airlines, στο οποίο επέβαιναν 66 άτομα, συνετρίβη σήμερα σε ορεινή περιοχή στο νοτιοδυτικό Ιράν. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Aseman Airlines, τόσο οι 60 επιβάτες του αεροπλάνου, όσο και το εξαμελές πλήρωμα έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ στο νοτιοδυτικό Ιράν, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στη Σαμιρόμ, περίπου 480 χλμ. νότια της ιρανικής πρωτεύουσας. 

«Όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είναι σε συναγερμό» δήλωσε ο ίδιος, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Isna και Fars. 

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς «λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα». 

Ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο ιρανικό κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί, και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή. 

……………………… 

Σέρρες: 55χρονος Βούλγαρος συνελήφθη για τη δολοφονία ομοεθνή του 

Υπόθεση ανθρωποκτονίας ενός 48χρονου υπηκόου Βουλγαρίας εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών. 

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Σερρών. 

Η δολοφονία είχε σημειωθεί το βράδυ της 11ης προς την 12η Φεβρουαρίου 2018 στην πόλη των Σερρών. Το πτώμα του 48χρονου βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένη οικία. Όπως διαπιστώθηκε το θύμα έφερε τραύματα στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο. 

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 55χρονος φιλοξένησε τον 48χρονο ομοεθνή του στο οίκημα και για προσωπικούς λόγους τού επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο την ώρα που κοιμόταν, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. 

Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. 

…………….. 

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας 

Σε ηλικία 72 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Μιχάλης Κατσίγερας, ο οποίος υπέγραφε επί χρόνια τη γνωστή στήλη «Φιλίστωρ». 

«Ο Μιχάλης Κατσίγερας έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από την ζωή. Για μας όλους στην “Κ”, η απώλεια είναι μεγάλη γιατί ο Μιχάλης ήταν η ψυχή, η παράδοση, οι ιδιοτροπίες, η κουλτούρα της εφημερίδας» γράφει μεταξύ άλλων αποχαιρετώντας τον ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς. 

Ο Μιχάλης Κατσίγερας καταγόταν από την Κεφαλονιά, από τον πατέρα του, και από την Αθήνα, από τη μητέρα του. Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Paris III. Εργάστηκε στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή», στην οποία ήταν υπεύθυνος για την πρώτη σελίδα από το 1989. 

Συμμετείχε με εισηγήσεις σε συνέδρια για θέματα ιστορίας του Τύπου και πολιτικής ιστορίας.




Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές