ATH.ENA CARD: Οι συνοδοί Α.ΜΕ.Α. δεν χρειάζονται ηλεκτρονικό εισιτήριο !


Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε σχετικά με την αγνωμοσύνη των ανθρώπων της ATH.ENA CARD σχετικά με το αν οι τυφλοί συμπολίτες μας-κάτοχοι του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δικαιούνται και δεύτερη κάρτα για τον συνοδό τους.

Ακόμα μέχρι σήμερα (22/3/2018) δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνιση ή ερμηνευτική εγκύκλιος που να διασαφηνίζει το πρόβλημα που έχει προκύψει και κάνει την συγκεκριμένη κατηγορία επιβατών μπαλάκι του πινγκ-πόνγκ ανάμεσα σε Κ.Ε.Π. και εκδοτήρια για να λάβουν απάντηση.

Παρόλα αυτά σε επικοινωνία που είχαμε με τηλεκπρόσωπο του 11185 (του πληροφοριακού κέντρου του ΟΑΣΑ δηλαδή,) παραθέσαμε το ζήτημα και λάβαμε ως απάντηση πως όλα τα Α.ΜΕ.Α. εκδίδουν προσωποποιημένη κάρτα στο όνομά τους κι εφόσον χρήζουν συνοδού, περνούν από την θύρα των Α.ΜΕ.Α. με τον συνοδό να τοποθετεί στα μηχανήματα την κάρτα τους και να περνά κι εκείνος ελεύθερα χωρίς να χρειάζεται να περάσει την δική του προσωποποιημένη κάρτα από το μηχάνημα της θύρας Α.ΜΕ.Α. .

Τι γίνεται σε περίπτωση ελέγχου;

Ο ελεγκτής κομίστρου τοποθετεί στο μηχάνημα που φέρει πάνω του, την ATH.ENA CARD του ατόμου με αναπηρία κι εφόσον διαπιστώσει πως υπάρχει ένδειξη Α.ΜΕ.Α. στην κατηγορία κομίστρου της κάρτας τότε ο συνοδός και το άτομο που χρήζει συνοδού είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν ανενόχλητοι την πορεία τους.

Κάπως έτσι λοιπόν λύνεται θεωρητικά το πρόβλημα που προέκυψε με τις κάρτες συνοδού Α.ΜΕ.Α. δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης με το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε και στη πράξη πως θα εφαρμοστεί το μέτρο, το αν θα υπάρχουν παρεμβάσεις από συλλόγους Α.ΜΕ.Α. και αν ο ίδιος ο Ο.Α.Σ.Α θα δώσει επιτέλους τις απαραίτητες διευκρινήσεις επί του θέματος.



أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές