Η Παναγία ...και ο Ερντογάν έκαναν το θαύμα τους! Ελεύθεροι Μητρετώδης και Κούκλατζης!


Θα ήταν αδιανόητο να μην κάναμε κι εμείς εδώ μέσα από το proagelos.gr την δική μας αναφορά στην είδηση της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.

Το νέο χαρμόσυνο και αναπάντεχο και μάλιστα ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ... Το Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ τον Υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη. 

Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο έσπευσε να παραλάβει τα δυο παλλικάρια και να τα φέρει πίσω στην Πατρίδα με ασφάλεια και αμέσως τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να διακόψουν το πρόγραμμά τους για την μετάδοση της χαρμόσυνης είδησης.


Στο διαδίκτυο πάλι, αμέσως μετά την αναφορά του Τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, οι τίτλοι ήταν βαρύγδουποι..."ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ".

Ωραία. Ας προσγειωθούμε όμως λιγάκι στην ωμή πραγματικότητα. Σαφώς για όλους εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς μια είδηση σαν αυτή και μάλιστα τέτοια μέρα πραγματικά μοιάζει με θαύμα της Μεγαλόχαρης και πρέπει να της ανάψουμε και κάνα κερί για το καλό που έκανε. 

Όμως από την άλλη όχθη του Έβρου, ο "Σουλτάνος" Ερντογάν πιεσμένος από τη μια τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απελευθέρωση του Αμερικανού Πάστορα - και αμέσως μετά και από τα μέτρα Τράμπ κατά της Τουρκίας (ακύρωση παραγγελίας μαχητικών αεροσκαφών κτλ.), κι από την άλλη από την οικονομία της χώρας του που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ίσως θέλησε να βάλει λίγο νερό στο κρασί του.

Αλήθεια, η πραγματική εικόνα της οικονομίας της γειτονικής χώρας είναι αποκαρδιωτική. Σιγά μην κάτσουν λοιπόν οι Τούρκοι να θρέφουν δυο "γκιαούρηδες" οι οποίοι είναι κρατούμενοι από ένα καπρίτσιο ενός ημίτρελου κυβερνήτη που την δει Θεός και εμφανίζεται ως ο σωτήρας του Τουρκικού Έθνους. Ως ενας δεύτερος Ατατούρκ. 

Κι όχι μόνο αυτό. Ο χρόνος προφυλάκισης των δυο Ελληνόπουλων ήταν υπερβολικά πολύς όταν δεν υπάρχει σοβαρό κατηγορητήριο οπότε ποιός ο λόγος να βρίσκονται ακόμα στην αποδυναμωμένη οικονομικά Τουρκία; Έτσι Μητρετώδης και Κούκλατζης βρίσκονται πλέον στην Μητέρα Πατρίδα και οι οικογένειές τους ανακουφισμένες θα μπορούν να γιορτάσουν μαζί με τα δυο παλλικάρια την ημέρα της Παναγίας.

Τώρα, για να θέσουμε και μια ειδησεογραφική χροιά στο κείμενό μας, λόγο του μεγάλου χρόνου προφυλάκισης μαθαίνουμε πως η δίκη τους για το παράνομο πέρασμά τους σε απαγόρευμένη στρατιωτική περιοχή θα γίνει χωρίς την παρουσία τους και μόνο μα την παράσταση δικηγόρων που θα τους αντιπροσωπεύσουν.

Η Παναγιά η Ελευθερώτρια (όπως Τουϊταρε και ο Καμμένος) ...και ο Ερντογάν λοιπόν έκαναν το θαύμα τους. Το μόνο που απομένει μετά απο 5 μήνες ταλαιπωρίας για τους δυο στρατιωτικούς (και δεν το λέμε με κακία αλλά απο αγανάκτιση για τον μεγάλο χρόνο παραμονής τους στη Τουρκική φυλακή) , είναι να αλλάξουν πλέον επαγγελματική πορεία, να ανοίξουν σουβλατζίδικο και να βάλουν τον Πάνο τον Καμμένο ...για γκαρσόνι!

Τα παιδιά έδειξαν παραγματικό υψηλό παράστημα, έδειξαν αντοχή, τεράστια υπομονή και τους ευχαριστούμε πραγματικά που έγιναν στις συγχρονες ημέρες της Ελλάδας της κρίσης ένα τρανό παράδειγμα πως αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα που αντιστέκεται - την Ελλάδα που επιμένει !

Η άφιξή τους στην Πατρίδα μας έκανε να δακρύσουμε απο χαρά !


أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές