Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Τα ελεύθερα επισκέψιμα σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο.


Έχει πανσέληνο απόψε κι είν' ωραία... τραγούδαγε η Χαρούλα Αλεξίου και όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια αλλά και όσες ρομαντικές ψυχές υπάρχουν εκεί έξω επισκέπτονται ελεύθερα τα σημεία που υποδεικνύονται ώστες να απολάυσουν το ολόγιομο φεγγάρι.

Για αυτή τη μοναδική Κυριακάτικη καλοκαιρινή βραδιά (26/8/2018), 132 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία θα είναι ελεύθερα προσβάσιμα στον κόσμο και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ενώ χωρίς εκδηλώσεις προσβάσιμα θα είναι 37 σημεία σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα παρακάτω σημεία:

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ώρες 20:00 έως 24:00. 
1) Αφηγήσεις αρχαιολόγων και συζήτηση με το κοινό στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις με θεματική τις “ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ” 
2) Θεατρικό αναλόγιο από σπουδαστές της Δραματικής Σχολής “Δήλος” με αποσπάσματα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού. 
3) Μουσική εκδήλωση στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.
4) Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι επισκέψιμοι έως τις 23.45 (τελευταία είσοδος στο μουσείο στις 23.30). Περισχοίνιση στις αρχαιότητες που εκτίθενται στο Αίθριο του Μουσείου

Νομισματικό Μουσείο (κήπος)


Ώρα έναρξης 21.00

Μουσική εκδήλωση “La Luna”, με τους: Μάριαν Γεωργίου και Αδάμ Τσαρούχης στα πλήκτρα, ενορχηστρώσεις: Ηλίας Αργυρόπουλος, σαξόφωνο: Δημήτης Καραγιάννης.

Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαρείου στον Ωρωπό

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24.00.

Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24.00.

Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από ώρα 20:00 έως 23:45

Ακαδημία Πλάτωνος

Ο χώρος παραμένει ανοικτός για το κοινό όλο το 24ωρο

Δυτικοί Λόφοι

Ο χώρος παραμένει ανοικτός για το κοινό όλο το 24ωρο

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων

Μουσική εκδήλωση του Δήμου Μεγαρέων (στη δημοτική πλατεία εκτός του Μουσείου).Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 23.00

Αρχαιολογικός χώρος Κρήνης Θεαγένους στα Μέγαρα

Μουσική εκδήλωση του Δήμου Μεγαρέων.Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 23.00.



Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας Μεγάλα Προπύλαια- Ρωμαική Αγορά


Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Φεστιβάλ “Αισχύλεια” του Δήμου Ελευσίνς. Ο χώρος των Μεγάλων Προπυλαίων – Ρωμαικής Αγοράς θα είναι ανοικτός για την εκδήλωση από 20:00 έως 24:00. Ο υπόλοιπος αρχαιολογικός χώρος δεν θα είναι προσβάσιμος στο κοινό.

Αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Ποσειδώνα στην Καλαύρεια του Πόρου

Ρεσιτάλ πιάνου. Συνεργασία Δήμου Πόρου, ΕΦΑ Πειραιώς και Νήσων, Διεθνής Ακαδημία Πιάνου. Ώρα έναρξης 20.00. Τα μνημεία θα έχουν ήδη οριοθετηθεί με περισχοίνιση.

...και στο "νησί της Αφροδίτης" ωστόσο, την όμορφη Κύπρο θα υπάρχουν αντιστοίχως ελεύθερα προσβάσιμοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως ανακοίωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι αρχαιολογικοί χώροι Κουρίου, Αγίου Γεωργίου Πέγειας και Αρχαίου Ιδαλίου, θα είναι ανοικτοί μεταξύ των ωρών 7:30 μ.μ. – 11:00 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις στην Κυπριακή επικράτεια μπορείτε να διαβάσετε με ένα σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ




Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές