H Digea "έριξε μαύρο" στο Κορινθιακό AXION TV


Και μετά τη διακοπή της μετάδοσης του σήματος στο μοναδικό θεματικό οικονομικό κανάλι της Ελλάδας, το SBC TV, που έχει έδρα την Αθήνα, η Digea πήρε την απόφαση "να ρίξει μαύρο" και σε ένα ακόμα τηλεόπτικό σταθμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το κανάλι ΑΧΙΟΝ με έδρα την Κόρινθο και σημεία μετάδοσης στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας μεσω του φορέα μετάδοσης ψηφιακού σήματος.

Ο βασικός λόγος της διακοπής του τηλεοπτικού σήματος του καναλιού ΑΧΙΟΝ ήταν η αδυναμία πληρωμής των τελών μετάδοσης ψηφιακού σήματος στον ιδιωτικό φορέα-πάροχο ψηφιακού σήματος.

Δυστυχώς σε καιρούς κρίσης η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης γενικά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με αποτέλεσμα ο Κορινθιακός τηλεοπτικός σταθμός να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λειτουργίας και να έχει ήδη αναστείλει την λειτουργία και της ιστοσελίδας του.

Η Digea κατά πως φαίνεται προκειμένου να επιβιώσει ως μονοπώλιο μετάδοσης επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, κρατά στον αέρα "νεκρά κανάλια" όπως το Mega, το οποίο ωστόσο να θυμίσουμε πως φυτοζωεί από την βούληση των απλήρωτων εργαζόμενων που έχουν παραμείνει στον σταθμό να δουλεύουν για να ξεχρεώσουν τα ανοίγματα των αφεντικών τους.

Λογικό είναι λοιπόν να μπαίνει σε μια διαδικασία "ξεσκαρταρίσματος" καθώς από την Πελοπόννησο έχει ήδη "μαυρίσει" άλλα δυο κανάλια. Το Αργολικό DRTV και το Cosmos TV του Νομού Ηλείας. 

Από το 2015 κρούσμα διακοπής τηλεοπτικού σήματος υπήρξε και στο Kosmos TV από τα Επτάνησα. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως κλείνοντας, πως με αφορμή το "μαύρο" στο Αθηναϊκό SBC TV, να αναφέρουμε πως ο Αθηναϊκός σταθμός "πέφτει" για δεύτερη φορά καθώς στο παρελθόν η Digea παραχώρησε τη θέση του SBC στο SUNNY Channel το οποίο εξέπεμψε για πολύ λίγο και έκλεισε.



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές