WTF ? Τούρκος πουλά τη καμήλα του για να εξαγοράσει τη θητεία του!


Τούρκος 28χρονος αγρότης έβαλε την καμήλα του για πώληση στο διαδίκτυο, για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία ! Ναι, το μάθαμε κι αυτό ...

Η Τουρκική νομοθεσία ορίζει πως όλοι οι άνδρες 19 έως 45 ετών έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν στο στρατό για 12 μήνες. Σύμφωνα όμως με έναν πρόσφατο νόμο, οι άνδρες που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1994, μπορούν να υπηρετήσουν μόλις 21 ημέρες καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες (περίπου 2.463 ευρώ). 

Κι επειδή η γειτονική χώρα έχει πολύ μάχημους στρατιώτες κατά πως φαίνεται, οι νέοι Τούρκοι βγάζουν "στο σφυρί" τα πάντα για να εξασφαλίσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να γλυτώσουν τη θητεία τους. Πουλάνε από αυτοκίνητα και σπίτια, μέχρι καμήλες και βουβάλια ! Ότι έχουν στη κατοχή τους...

Μάλιστα η τιμή εκκίνησης για την πώληση της καμήλας του 28χρονου ανέρχεται τις 20.000 Τουρκικές Λίρες και ίσως τελικά το ταλαίπωρο τετράποδο καταλήξει στα χέρια ανθρώπων που χρησιμοποιουν καμήλες για ξεναγήσεις και άλλους τουριστικούς σκοπούς.

Κι αν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας πουλά το ζωντανό για να εξαγοράσει τη θητεία του, οι Τούρκοι φοιτητές γενικότερα, εγγράφονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα για να αποφύγουν για όσο περισσότερο μπορούν, να εκτίσουν τη θητεία τους.

Η άποψη των νέων για τη Τουρκική στρατιωτική θητεία; «Η στρατιωτική θητεία μπορεί να είναι πραγματικό χάσιμο χρόνου και σε πάει πίσω στη ζωή σου. Θα στείλω αίτηση για ένα διδακτορικό μετά από αυτές τις 21 μέρες» , δηλώνει ο 28χρονος καμηλιέρης που κάνει το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο Χιτίτ της Τουρκίας.

Η οικονομική κατάσταση της γειτονικής χώρας πάει κατά ΔΝΤ μεριά, για να μη πούμε κατά διαόλου (!!!) και άλλοι φθάνουν στο σημείο να πουλάνε και τα διαμερίσματά τους. «Η υποχρεωτική θητεία με έκανε για καιρό να αναβάλω τα σχέδια μου, τώρα μπορώ να αδράξω αυτή την ευκαιρία», λέει νεαρός Τούρκος σε Γερμανικό μέσο ενημέρωσης. «Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσω ποτέ ξανά για τη στρατιωτική μου θητεία»,  δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗΜΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές