Το ερώτημα του καλοκαιριού. Πώς πρέπει να είναι το τέλειο αφρόγαλα στο φρέντο;



Όλοι αγαπάτε ένα τέλειο freddo capuccino τώρα που είναι ντάλα καλοκαίρι. Μπάινουμε όμως στο "ζουμί" της υπόθεσης. Πώς πρέπει να είναι το τέλειο αφρόγαλα στο φρέντο; Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου για τους λάτρεις του καφέ!

Λοιπόν, δώστε βάση... στο γάλα. Καλά παγωμένο, ποτέ όμως πάγος μέσα στο γάλα.Θα λιώσει και θα δώσει ένα νερωμένο αποτέλεσμα στον καφέ ο οποίος θα πάψει να είναι ο απολαυστικός καφές που θα θέλατε να πίειτε.

Για φτιάξετε το ιδανικό αφρόγαλα, το ακροφύσιο του ατμού πρέπει να τοποθετηθεί πρώτα στην επιφάνεια του γάλακτος, μετά κάπου ενδιάμεσα για λίγο παραπάνω χρόνο, με τον σωστό στροβιλισμό να αποτελεί την αλάνθαστη τεχνική που πρέπει να ακολουθήσετε. Προς το τέλος, το ακροφύσιο θα πιάσει πάτο! Έτσι, το αφρόγαλα θα γίνει πιο συμπαγές αρκεί να πιάσει 60 βαθμούς Κελσίου. 

Το αφρόγαλα θεωρείτε έτοιμο όταν ο όγκος του γάλακτος αυξηθεί κατά 50% μέσα στο μπρίκι και η θερμοκρασία φτάσει τους 65-70 βαθμούς! Εκείνη είναι η στιγμή που το ζεστό αφρόγαλα θα ακουμπήσει το παγωμένο καφέ στο ποτήρι και θα αρχίσει η ιεροτελεστία!

Καλή απόλαυση!

.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

أحدث أقدم
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές