Αποσύρεται μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας το Boeing 737 "Island of Koro" της Fiji Airways


H Fiji Airways, που αποτελεί τον κρατικό αερομεταφορέα του νησιωτικού συμπλέγματος των Φίτζι στον Νότιο Ειρηνικό, ανακοίνωσε την απόσυρση του παλαιότερου σε υπηρεσία αεροπλάνου του στόλου της. 

Πρόκειται για το DQ-FJF “Foxtrot”, γνωστό και με την ονομασία "Island of Koro", το οποίο σταματά να πετά μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας στους αιθέρες της Ωκεανίας. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο σταματά τις πτήσεις γιατί έφτασε πλέον στο τέλος της περιόδου μίσθωσής του από την Fiji Airways. 

Κατά την περίοδο που το "Island of Koro" αποτελούσε μέρος του στόλους της Fiji Airways, εκτέλεσε περισσότερες από 66087:36 συνολικά ώρες πτήσεις, εκτελώντας 23,232 δρομολόγια. Ο "αποχωρισμός" για τα στελέχη της εταιρίας, τους μηχανικούς και φυσικά πιλότους και ιπτάμενο προσωπικό, είναι δύσκολος και οι μνήμες από το Foxtrot παραμένουν πολλές μετά από τόσα χρόνια.

Το DQ-FJF ήταν το πρώτο Boeing 737 New Generation (NG) το οποίο εντάχθηκε στον στόλο της εταιρίας το 1998. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν γνωστό πως αποτελούσε το πρώτο New Generation B737 στο Νότιο Ημισφαίριο με την Fiji Airways να γίνεται πρωτοπόρος των αερομεταφορών στην περιοχή της Αυσταλίας και Ωκεανίας για σχεδόν 7 δεκαετίες, ξεκινώντας ως Air Pacific.

To αεροσκάφος εκτέλεσε το τελευταίο του ταξίδι στο Λος Άντζελες μέσω Χονολουλού και μετά από μια διανυκτέρευση πέταξε για το Bangor του Maine και στη συνέχεια για το Teesside του Ηνωμένου Βασιλείου. 


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ...

Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: proagelos@gmail.com

Άδεια Creative Commons
Στο PROAGELOS.GR Infotainment Online χορηγείται άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές